Ulla Rasch 1 år har gott. Sen handboll

Ulla Rasch 1

Tack för allt i livet Mamma. Hoppas du har det bra på det andra stället. Kanske stött på Texas. Ha det gott.

Idag från det väldigt blåsiga Gagnef kan jag tipsa om en riktig handbolls Söndag. kollar just Svenskmötet Fuchse Berlin- Flensburg via Streamhunter. Sedan fortsätter det hela dagen.KL:16:00 slåss dessa om er uppmärksamhet. Skånela-Önnered. Tyvärr har man valt PPV för 69 kr. För er med Spelkort på Svenska Spel. Guif- Redbergslid. Eller Skuru- Team Eslöv eller på SVT1. Sen är det bara klicka här för internationell handboll resten av kvällen.

Avgörandet i CHL startar nästa helg. Då skall The Final Four tas fram. Lottningen utföll sålunda.

PSG Handball- MKB-MVM Veszpre’m KC. Här är PSG skyhöga favoriter med fog. Men dom leder inte sin egna liga för det gör Uppstickaren Dunkerque. Dock med spelare som Mikkel Hansen Luc Abalo Daniel Narcisse Gabor Csaszar Igor Vori Jakov Gojun Marko Kopljar Sierra i kassen mfl. Jag menar samtliga spelare i PSG idag har sten säkra landslagsplatser i respektive länder. Dock har just detta ibland varit en nackdel med myckat skador på spelare under landslags uppdrag. Å andra sidan går motståndarna inte av för hackor. Med den spanska Demon tränaren Antonio Carlos Ortega vid sidan förfogar han över ett riktigt kanongäng. Där återvändaren (Han var på väg att bli Spansk Medborgare innan Lågkonjukturen slog till i Spanien) Lazlo Nagy verkligen blommat upp i det stenhårt satsande Veszpre’m. Men dom visade även utan en skadad Nagy stod man upp och vann. Andra tongivande spelare är likt PSG landslagsmän hela bunten. Momir Ilic Thomas Mocsai Christian Ugalde Carlos Pasarian Schuch Timuzsin Bröderna Ivanscick mfl och i kassen Nandor Fazekas. Det kommer bli stenhårt men tror PSG grejjar detta. PSG till KÖLN.

HC Metalurg- TWH Kiel. Om PSG var skyhöga favoriter så är nog Kiel Rymdhöga. Alfred Gislason bokade nog hotellrummet i Köln direkt efter lottningen. Metalurg är skrällgänget denna säsong. Det makedonska gänget saknar nästa helt namngivna stjärnor i laget men just detta är deras styrka. Laget. Dom kör på utan att tappa något vid byten. Solit är ledordet men som sagt. Dagens Kiel är precis lika bra och överlägsna och leder sin egna liga som alltid. När man dessutom har 2 Svenska Världsmålvakter i Palicka och Sjöstrand så skall det återigen bli kul att se dom i Köln. Kiel till Köln.

Rhein-Neckar Löwen- Barcelona. Här är det en liten liten fördel för Barcelona. Borde sagt favoriter men RNL har visat stor moral och så har man idag Världens Bästa Målvakt i Niclas Landin och med en målvakts tränare som heter Tomas Svensson kommer detta bli en riktig smällkaramell. Kim Ekdahl Uwe Gensheimer Zarko Sesum Sergei Gorbok Guardiolorna mfl kommer dock möta ett tok laddat Barcelona. Som klarat den Spanska Krisen väl och vann sin liga överlägset. Nu skall ni dock veta att Krisen drabbar även fotbollen men heter man Barcelona eller Real Madrid så kliver gärna bankerna in och räddar dessa luftslott med lånade pengar. Några egna har nämligen ingen av dessa längre. Frågan är bara hur länge det skall fungera. Spanien slåss just nu för att undvika ett nytt Grekland. Så Barcelona har trots detta ett oerhört namnkunnigt gäng. Ny Spanjoren Sterbik i kassen. Nikolai Karabatic Siarhei Rutenka Raul Enterrios Kiri Lazarov Jesper Nöddesbo Victor Tomas och Juan Garcia på kanterna mfl. Man kan gödsla med Världsstjärnor. Barcelona vinner detta ändå i 2 matcher. Barcelona till Köln.

SG Flensburg- HC Vardar Skopje. Vranjes drog nog lite på smilbanden när lottningen var klar. Kunde varit värre för SvenskGänget i Flensburg. Alltså ett lag till från Lilla Makedonien. Precis som Metalurg har Vardar ett genuint lag utan stjärnor som vi känner till från pressen. Det båda dessa lag har gemensamt är deras hemmapublik. Oerhört svårslagna på sin egen hemmaplan. Det har flera lag fått känna denna säsong. Dock är både Vardar och Metalurg hemskt dåliga på borta plan. Vilket avgör detta till Flensburgs fördel. Flensburg till Köln.

Alla dessa matcher startar nästa helg och visas i sin helhet här.

Till sist så såg jag Borlänge spela bort Örebro från Div 1 kvalet. Borlänge tror jag går hela vägen och slår Borås i 2 matcher. Dom bygger laget helt på deras P92 som vi alla känner till från tidigare matcher. Slängde in en förfrågan om ev träningsmtch lagen emellan i framtiden. Vad säger ni?? I denna match fanns Robban Svensson och Petri Kopponen på planen och värmde upp inför Dagens Holmgång i Nibblehallen. Hallstahammar kan bli klara för möte mot Nyköping. Men jag vil nog lägga en peng på Sollentuna. Mycket för att nu är det just Robban och Petri som dömer. Så ingen normal fördel man brukar ha av Domarna i Hallstahammar. Det kommer smälla och bli bråk precis som i 1:a mötet. Nu vet dock domarna om Hallstahammars fula grejer som dom normalt brukar klara genom hemmadomarna. Det var där vi förlorade inte bara matchen utan även vårt nyförvärv som blev långtids skadad.

Nä nu kör vi…. Sworza

Gerry