Förlåt att jag varit anonym men nu kommer det…

Jag älskar min Mamma Ulla och ville att hon skulle finnas mera på det som idag just i detta skrivarens stund är viktigaste. Webben. Hon var för IF Swithiod en sann Supporter och Sponsor och en God ensamstående mor för mig och mina 2 bröder hela vägen från -65. Nu är det jag och Frank kvar i livet. Finnes en story kring just Frank Rasch och rörande den sk sporten idag som fortfarande kallas Fotboll.

Fotboll på 70-talet var fotboll till skillnad idag. Klacksparkar tunnlar finter tuffa tag och rejäla sådana precis som handbollen idag och vänskaplig anda både under och efter match. Frank hade en begåvning utöver alla andra som alla vi som växte upp i Huddinge och speciellt Segeltorp i mitten av -70 talet fick ta del av. Ge han en fotboll och han släppte den aldrig till någon annan. Match eller träning spelade ingen roll. Det beteende fungerade inte i Segeltorps IF så Frank slutade men en en kille eller gubbe som jag idag inte kan namnet på men Mamma Ulla pratade ofta om honom och han var tränare i IFK Stockholm. Han lyckades med att få Frank att passa bollen lite grand och få in en lagkänsla. Frank var unik och kunde kicka bollen i luften tills åskådarna tröttnade. Nåväl Frank slog Alla på den tiden kända rekord i målgörande och även passningar tillslut. Ingen kunde ta bollen ifrån honom. Då tidens Sanktan var en promenad seger för IF Stockholm dom 2 åren han var med. Tror det vart 13-0 eller något sådant i ena finalen. Frank var Bebeto och Zico i en och samma person. Tyvärr gick spåret efter detta till en annan ändstation i stället för uppvaktande Elitklubbarnas alternativ. Nu skall jag gå vidare och inte riktigt med full laddade batterier.

Flera fantastiska veckor för handbollen både hemma och borta. Samtidigt riktigt illa för Ungdomshandbollen i åtminstone Stockholm. Återkommer till denna senare. Men än mer deprimerande för klassiska Svenska Volleybollen och Basketen. Visar en enkelspårig mediatäckning i Sverige som kommer få konsekvenser. Båda sistnämnda har likt handbollen haft slutspel just nu och vem vet det som inte är riktigt initierad i Sporten vet hur det slutade. Smala notiser i Tv sport kanaler när väl finalerna går av stapeln. Ingen tv täckning från dom större kanalerna men det som kommer blir en framtid där faktiskt IF Swithiods mediagrupp låg i för kant.

För 4 år sedan sände Vi live på webben från A-lagsmatcherna och Junior i 3G. Via det som senare skulle uppslukas av Youtube. Nu har flera bolag startat och gör som Swithiod. Men varför är då inte Sverige med när Finland eller Danmark är med eller andra mindre länder finnes med? Mediala uppmärksamheten styr detta helt och hållet. Det är helt omöjligt i Sverige idag att göra en sport stor om du inte har media täckning. För att väcka alla dessa enkelriktade sportjournalister som fastnat i fotbollsträsket för att dom är rädda för att ha en annan åsikt. Visa ert missnöje säger jag. Tex.  SVT som inte visar något mer än vad???. OK dom tog handbollen till sig men deras väldigt fåtal sändningar under en säsong är kliande besvärande. Har du inte spelkort på Svenska Spel (som initialt motverkar allt spel i deras senaste pålagor) då är du rökt på live stream. Annars betala 59-79 kr per match för vissa föreningars borta matcher. IFK K Lugi GUIF Skånela!! även hemma. Ytterst beklagligt. Andra betalkanaler har dragit ned byxorna och väntar på den stora fotbollspålen skall penetrera just deras hål. Men undertecknad vet att även ni som fortfarande tycker att detta är riktigt underhållande och skäl till en extra pilsner snart vaknar för det är inte kul från någon kontinent. Jag heter Gerry Rasch och är Handbollens 08 Profet.

Vi fortsätter på handbolls spåret. V börjar med hemma och börjar nedifrån. Swithiod hängde som sagt kvar i Div 2. Sista matchen mot Tumba saknade helt betydelse i sammanhanget mer än för Tumba. ¨Jansson¨spikade igen. Säsongens bänknötare i Switte fick återigen smaka trä även i denna match trots att den saknade betydelse. Jätteminus i min Värld. Cliff åkte upp i Norr 1:an. Till Norrettan lyftes även Hallstahammar som klarade Nyköping i 2 täta matcher. Hemma och Borta. Norrettan blir om nu inte SHF hittar på något annat. Riktigt Norrbetonad denna gång. Borås försvann då ett av mina favorit lag Borlänge HK slog ut även dom i 2 raka matcher. Lagets stomme bygger helt på deras inte helt obekanta P92. Dom har vi ju mött ett natal gånger genom åren. Uppbackade av några äldre hemvändare har Erik Axelsson som spelande tränare samt den alltid lika trevliga Lasse Andersson som Assisterande byggt något riktigt bra för framtiden. 92 killarna sticker ut rejält i detta lagbygge. Men även deras yngsta kille. Pontus Borgström född 95 imponerar starkt på mig och tränarna ger honom stort utrymme att utvecklas. Påminner lite om en annan P95 i HK Cliff/Hammarby från 9 meter. Grattis till BHK och bör vara lite Morot för Swithiod till säsongen 2014/15. Vidare uppåt i Serier. Från Div 1 Norra till Allsvenskan gick Tyresö direkt efter Serieseger. Från kvalet gick även Anderstorp samt HK Eskil upp i Allsvenskan. Till Elitserien eller tillbaka går redan serievinnaren Ricoh HK Ystad IF  H43 samt Önnered. Skånela släppte in för många mål i sista matchen. Allsvenskan kommer således bli stenhård med många lokala derbyn. Elitserieslutspelet tog ut sin tribut på dom 2 stora favoriterna till Finalplatserna i Malmö. IFK Kristianstad fick det som jag varnade för tidigare tvivelaktiga nöjet att möta Hammarby i 1/4 finalen. Hammarby som mot Alla tänkbara odds på alla plan och där den totala bristen på Hallyta och Arena för Stockholms Inomhus Idrott ändå tvingar Ola Lindgrens Lag till 5 Matcher. Märktes tydligt senare i Semifinalen mot Lugi. Tomas Axne’r gjorde allt rätt och Finalplatsen var extremt rättvis eftersom man i kvarten även spelat bort senaste årens favorit Sävehof. 2:a handsfavoriten och numera ledda av en 92 kille från Stockholm. Helge Freiman. Lidingö samt Tumba. Ok Skånelas 92 bidrag Viktor Östlund ingår även han i det nya GUIF. Kristja’n satsar verkligen på en ny Generation och lyckades NÄSTAN hela vägen. Fast även man blev av med Segern från 1.a matchen mot Alingsås som var rejäla tavlor av matchdelegaterna och sekretariatet i Eskilstuna Sporthall. GUIF fick 4 bonus sekunder från ingenstans efter slutsignalen gått och Alingsås ledde med 1 boll och GUIF hade frikast mitt på plan. Pang sade det och mål för GUIF. Men vart ifrån kom det 4 sekunderna. I förlängningen vann GUIF. Överklagan kom direkt från Alingsås. Nu hände det dock att SHF faktiskt ändrade sig vilket inte händer ofta. Matchen skulle spelas om men Alingsås ville ha vinsten då det inte kunde formuleras om vart det 4 sekunderna kom ifrån. Secken hade bestämt detta. Nåväl men kan säga att rättvisan vann till slut. Räddade inte bara Alingsås utan även Svensk Handboll från ett Administrativt övertramp. Hmm vill minnas att jag tagit upp detta med Ålder och Sekreteriat. Åldern där emot och erfarenhet avgjorde detta till Alingsås fördel. Man plockade väldigt tydligt bort GUIF,s 92 killar. Så Guif var ett slaget lag i Semifinalen. Sålunda har återigen SHF fått rejäl huvudvärk. Förra året tog HK Drott SM-Guldet och alla visste att dom skulle bli offerlamm i Champinions Ligan. Truppen var lövtunn. Nu har vi Lugi- Alingsås i Finalen istället för IFK och GUIF. Där sedermera Kristiansstad skulle vinna och lyfta Svensk Klubbhandboll i Rankning nästa säsong. Av det blir icke utan till i höst har Sverige tappat 1 plats till EHF cupen. Har endast 1 kvar. Sen blir det kval till CHL för Lugi eller Alingsås. Tror allt ansvar i denna fråga landar på Lugi. Alingsås har spelat där tidigare med känt resultat. Men tror Lugi är det lag med resurser och förmåga att behålla ett vinnande lag. Dessutom en väldigt karismatisk tränare och känd handbolls profil runt om Europa. Tomas Axne’r. Lugi kommer vinna finalen och tror ej heller att den blir jämn. När vi nu har ämnet jämn och ojämn uppe så går vi direkt till Tjejerna eller Damerna. Sävehof har det senaste decenniet total dominerat Svensk Damhandboll på klubbnivå. Dominansen har stundom varit löjeväckande. Dennas säsong är inget undantag utan tvärt om överlägsenheten har varit större än någonsin. Braksucce’n i CHL med slutspelsplatsen som topp mot Världens Bästa Klubblag. Frågan var bara vilka skulle få möta dom i finalen i Malmö. Dit gick dom utan förta sig. På andra sidan fanns det bara 2 st som kunde utmana. Natalie Hagmans Lugi eller Natalie Hagmans tidigare klubb Skuru. Även här nämnde jag Skuru tidigt under Säsongen att dom hade något riktigt stort på gång. Stort kan man rent fysiskt kalla deras försvars linje. Framåt har dom fått behållit större delen av sin grundstruktur under åren. Laget består med undantag av Emma Jonsson av 90-talister. Nya tränaren Anders Skogäng. Bra värvning Thomas Björk. Har fått ihop bitarna och sista avgörande semifinalmatchen i Lund visade ett kraftigt styrke besked. Nu eller Aldrig. Trots Sävehofs enorma framgångar kan allt hända i en match. För det krävs det stormatch av Skurus purunga Målvakter samt samma försvar som mot Lugi senast. Framåt har Skuru det som idag många lag i Elitserien saknar. Skytte. För i Sävehofs mål står Spårets Filippa Ide¨hn som verkligen tagit enorma kliv denna säsong. Jättekul. Sävehof kommer inte kunna behålla henne länge till för hennes spel och framtoning hör hemma på Kontinenten där Handbollen röner större rubriker och pengar. Så skulle Filippa mot förmodan ha en dålig dag…Nja…Nä det tror jag inte. Så skulle faktiskt Skuru kunna rubba Sävehof i finalen. Vid vinst århundrades skräll men vad för lag har Skuru till nästa säsong. Systrarna Westberg på väg till Danmark och Lugi bl a. Nåväl. Finalerna kan dock bli spel mot 1 mål på både herr och Damsidan. Spel mot 1 mål vart det stundom i Final Four på Damsidan som hölls för första gången i Lazlo Papp Budapest Sport Arena den 3-4 Maj. Finalen mellan Buducnost (Montenegro) – Györi Audi ETO KC (Ungern) där det Stjärnspäckade Györi hade 9000 hemmafans bakom sig och fram för allt Världens Bästa Kvinnliga Målvakt. Alltså hon är totalt överlägsen. Katrine Haraldsen Lunde. Även om laget har världens Bäste Linjespelare i Heidi Löke och Världens Bäste 9 Meter Anita Görbicz Bulatovic Kovacsics .Amorim. En härlig Brasiliskanska. Adrienn Orban. mm mm så var det Katrine som ägde finalen. Helt rättvist seger och en härlig final. Finns fortfarande att kolla på nätet. Gissa var?? i Tyskland blir Kiel återigen Mästare och i Spanien Barcelona. Allt som det skall men i ligan som verkligen lyfter handbolls Europa just nu med en Publik till storming och media täckning är den Franska. Hmm ok har Montpellier eller PSG vunnit. Nej utan ett riktigt Stjärnfritt och nästa bara inhemska spelare Dunkerque vann ligan och ganska odramatiskt. Har inte läst det namnet sedan historie lektionerna i Skolan. Men att se dom spela utan några som helst krav och nerver är häftigt. Ett härligt Handbolls gäng. Svårt som fasen för motståndarna. 2:a Montpellier och 3:a PSG. I danmark där finalerna spelas i bäst av 3. Vann Kolding över i Aalborg i 2 Matcher. I Norska Ligan kan man redan nu innan Onsdagens Match hylla Elverum som segrare. I borta matchen i Finalen vann man mot Baekkelaget med 7 bollar och har på Onsdagen hemma match.  En intressant notis från denna match. Någon som kommer ihåg Nacor Medina Perez?? Numera kallad ¨Loskan¨ efter en incident med RIK där han spelade och loskade en motståndare i huvudet. Han hann också innan exilen påbörjade sänka ¨Zacke¨ under en match mot GUIF. Kommer faktiskt från Borlänge även om han föddes i Spanien av spanska föräldrar. Han lovade att sluta med handboll men flydde istället Sverige efter alla skriverier och hamnade i Norge och Elverum. Ligger nära Svenska Gränsen mot Sälen.  I denna finalmatch fick han rött och vart minst sagt stökigt värre. Han sopade på Baekkelagets Kevin Guliksen så han damp i golvet. Direkt rött och till läktaren. Där sopade han till en supporter som han ansåg trakasserat honom. Dags att byta land igen för Nacor. Kanske tillslut hamnar han i Stockholm och 08,s egna Pugilistgäng inom Handboll. Det börjar på Hk och slutar med Holm. Stor Grej i Handbolls tokiga Norge som även när namnet Nacor och Medina förkom i samma mening hittade till Sverige. Kallas Negativt Handbolls godis för SportJournalister.  Måndag 19 Maj 2014.

Fortsättning och mycket mera intressantare blir det i morgon Tisdag. Då skall vi ta upp frågor kring när vuxna glömmer bort varför som satts på vissa positioner och när idrottande barn får genomgå mental misshandel för att dom inom Idrottens Regelverk tolkas som vuxna. Vi kommer gå igenom ett aktuellt fall men efter skriverier på Sociala Medierna inser jag nu och är djupt besviken att det är mycket mycket värre ställt därute och nu måste varje förälder och målsman reagera mycket mycket tydligare. Sen kommer jag även ta upp en lägesrapport rörande all idrott utom fotboll och jämföra fördelnings politiken på den ekonomiska sidan. Dvs hur många år får all annan sport leva i Stockholm på bekostnad av vansinniga investeringar på fotbollen. Klockan tickar och lite görs.

Sworza

Gerry