David Mot Goliat Handboll Mot Fotboll

Apple Mot Microsoft- Skulle kunna hålla på länge med metaforerna. Personligen Underhållande Mot Trist. I Söndags när man ville glädjas åt Handbolls tjejernas framgång mot Serbien. Lika resultat är helt OK mot detta lag. 2 Lika är ännu bättre. Men säg den glädjen som varar då Allsvenskan (Rankad nr:27 i Europa) startade samma dag. Med denna ett Mord. Ja jag kallar detta mord. Måste man riskera sitt egna liv för ett besök på en fotbolls arena. Han fick bli 43 år och lämnade efter sig fru och 4 barn. Otroligt tråkigt för allt och alla men fram för allt för hans familj och släkt vänner. Fotbollen överlever detta för det kommer medier och politiker se till att den gör i all framtid. Fotbollen idag är stendöd som nöje. Pengar har förstör allt i rakt nedstigande led. Allt börjar i bollskolorna och föräldrar som inte riktigt i tid vet vilken fot man skall stå på i ens egna barns utveckling. Flertalet tror även på en blomstrande framtid för sin telningar. Chansen är universellt mikroskopisk. Dock är inte detta problemet utan vad man gör och säger på och vid sidan av planen redan i tidiga åldrar för att när man blir äldre står på läktaren och brölar ut sina inbördes känslor. Men för att kunna göra detta är det då grupperingar som förbereder sig noga innan match inte för att kolla in själva matchen men väl omgivningen och vad man kan göra för nå maximal medial täckning. Det som hände i Helsingborg slog i genom i alla medier inte bara innanför Sveriges gränser utan även i övriga Världen. Tragisk utveckling att man skapar egna krigs zoner i och runt Fotbollen man annars hittar i Mellanöstern och andra oros härdar. Tyvärr så kommer detta upprepa sig kanske inte i morgon eller nästa vecka men det kommer för den medial täckningen av fotbollen öka ytterligare som i sin tur innebär mera miljoner i pengar. Vilket i sin tur ökar betydelsen av att vinna inte underhålla. Detta blir en gro grund för skugg figurer som egentligen borde höra hemma någon annanstans på Jorden.Det är oerhört svårt för en annan att förstå hur dom tänker eller inte tänker. Vad driver dom mer än maximal uppmärksamhet men skall det kosta människors liv för den skull. Vart började det och vart till slut gick det snett. Med vida erfarenhet av läktarkultur och hetsen språket glädje ilskan som visas är det kanske inte så konstigt att många yngre misstolkar dessa signaler och tror att det skall leda till något ännu tydligare om man gör det i samlad gruppering. Konsekvenserna av detta tydlig görs numera väldigt ofta fram för allt utanför arenorna. Arenorna som nu dessutom nått sitt klimax och visar sig kosta pengar. Stora Pengar. Täckningsgraden är inte nära ens. Efter denna Blodiga Söndag kommer det inte bli lättare. Man kan dessutom börja förstå polismyndigheterna från håll som tidigare opponerat sig rörande kostnader och resurserna. Hur skall man nu lösa detta är frågan. Nu har man bara i 08 haft Idrottspoltiker som öst pengar på fotbollen och att inte ens andra sporter med ytterst begränsade resurser kan välkomna fotbollsfolket om dom söker sig dit. Men visst kommer det komma. Även om många sk Sportkanaler fortsätter att ligga på en 75 % fotbolls täckning i utbudet. Ja jösses vart är det på väg??

Ikväll skall 8:de final laget tas fram i CHL. i Mannheim spelar Rhein Neckar Löwen och skall försöka ta ifatt ett 4 måls underläge i hemmareturen mot KS Vive Targi Kielce. Blir tufft för KEDR,s RNL. Börjar kl:19:00 på laola1.tv. Redan klara är inte förvånande THW Kiel FC Barcelona PSG Handball Flensburg HC Metalurg MKB Veszpre’m samt HC Vardar-Skpje som slog ut självaste Hamburg. Fjolårets vinnare. Lottningen sker 12:30 på Tisdagen i samma kanal. Annars är det lugnt i Svensk handboll till nästa vecka. 2 Landskamper väntar i veckan i Eriksdalshallen?? samt Eskilstuna Sporthall. Tyskland med Uwe Gensheimer väntar.

Sworza

Gerry