Uppdragets Natur

Uppdragets Natur är något man kommer fram till när det just kommer till sin ände. Det uppdraget som växte fram i min värld och nu nått sitt slut. Men är jag klar eller inte??

Läses nedan:

Hej alla ute där, nu är jag tillbaka igen. Tro inte att jag inte är uppdaterad. Åren med Swithiod och senaste åren som Ordförande gett mig insikt i det mesta på både positiva och negativa sidorna om både handbollen i 08 idag samt Idrotts politiska spelet där tyvärr alla andra Idrotter för utom Fotbollen får bita i det sura äpplet. Jag kan figurerna som nu söker omval för att dom tror dom varit duktiga. Notan vet ni alla idag och bör kännas för alla Skattebetalare i Stockholm idag. Samtidigt värst för alla vi som håller på med ideell verksamhet inom resp inomhusidrott i Stockholm där är vi på väg mot ättestupan. Inte bara dom sk politikerna är en plåga utan även våra egna förbunds representanter gång efter annan vrider tillbaka klockan och vågar inte ha en egen mening. Nej utan hellre fälla en fria och sitt nöjd med vad vi får att tilldela dom ungdomarna som väljer något annat än fotboll. Vill för allt i världen inte vara över negativ men skadan är gjord redan och det krävs Guds hand!! eller mirakel för att åtgärda skadan….Vad skall alla framtida barn i Stockholm göra med sin fritid??

OK.. Sammanfattningsvis är detta som gäller… Jag Gerry Rasch avgick som Ordförande i IF Swithiod vid Årsmötet i Juni. Inte speciellt välbesökt sådant enligt traditionen vilket även påvisar direkt denna förenings största problem och anledningen är att jag tappat lusten. Trodde faktiskt inte jag skulle nå den punkten då jag verkligen älskar just Handboll. Men inte bara Privata tråkigheter jag drabbades av under 2013 var anledningen utan mera den loja inställningen som många visat upp mot Sveriges Äldsta Handbollsförening när det verkligen bränt till och inte förstått att föreningsliv inte är en lekstuga man kan komma och gå till när det passar en själv och samtidigt tro att man gör det gratis för att jag har just spelat där tidigare. Utan störst anledning och den som får mig att tappa all framtids tro för Handbollen i Stockholm är Stockholms Handbolls Förbund samt Svenska Handbolls Förbundet. Detta fullkomligt anonyma och illvilliga styret som idag lägger grund till varför denna sport /idrott aldrig kan bli större fast Sverige och Stockholm växer i invånare antal så det knakar. Det är för att det styrs enligt ett föråldrat tänk och helt efter ett Regelverk som för anorna bak till forntiden för handbollen. Man är mera mån om sin anställning än att hjälpa sina föreningar. Det blir ett tänk som styrs av rädsla för att uttrycka egna Idéer och tankar men fram för allt att göra det jobbet som vi alla anslutna betalar dom för att göra och vi är där nu. Spelar ingen roll om man anställer Ungdomar på Kanslier eller förbunds styrelser med nya Idéer. Dom faller snabbt in i spindelväven. Gudars skymning

Som sagt så har jag tagit bakvägen ut ur Stockholmshandbollen. Har avlagt några varv runt jorden med mina bilar utan ersättning och slitit ut den kära ¨Rödlöken¨ (som var så full av svett och klister att man om man vevade ned rutorna kunde använt den som flugfångare) men ej heller krävt någon samt allt annat. Känner en viss sorg och bitterhet. Går inte att komma undan. Sorgen av saknaden av spelare ledare tränare domare funktionärer föräldrar och annat folk man lärt känna över hela Sverige och Europa och förmodligen inte kommer se mera. Bitterhet över styrande över alla nivåer inom handbollen. Elit tänket är styrmedlet i Målstyrnings arbetet. Resten får betala för det. Bredd tänket finns inte alls där för att göra sporten större. O jag vet att man gärna från förbunds håll skickar ut pålagor att man som förening skall ställa upp och visa upp sporten i olika evenemang. Vad det handlar om egentligen är: – Hjälp oss i vårt jobb. Ej heller finns det en plan för att uppvakta ledande politiker inom området som fotbollen gör dagligen. Nu innan säsong start är det exakt detta som kommit från förbunds håll. Man har till och med vaknat för problematiken kring hallarna. Vi skall ha möte om detta med Politiker…Va fasen håller Anna-Karin (Kanslichef på STHF) och hennes anställda på med egentligen. Snacka med Politiker 1 1/2 månad innan val. Är det något vi ärver i modersmjölken är alla lögner och löften varje poliser avger innan val. Alla inkl ¨The Lost Girl¨ Regina Kevius kommer lova inte bara 10-15 nya hallar inom en 4 års period utan även Arenan för Inomhus idrott a la Kristianstad. Se mig nu och läs och begrunda. Har jag fel i mitt resonemang? Undrar om inte dom på Kanslit får en summa pengar för att initiera detta ¨Kort fram för hållning till ett oerhört viktigt möte för oss alla¨ den 26/8. Så hette det i mailen. I Fryshuset. Jösses vilka löften driver dom nu undrar man eller har man i fråga satt deras funktion. Ni vet inom handbollen dom nya begivenheterna till denna säsong. Inget positivt för någon men dom vill att vi skall hålla en 1 timmas kurs med Sisu bidrag för 1 timme i potten och lära oss Reglerna. Undrar när dom själva skall göra detta och fram för allt levnadsreglerna. Själva bestraffar dom fortfarande Barn med avstängningar.

Vad fasen det är exakt det som förbund folket får betalt för att göra men inte gör och när föreningar gör detta med hjälp av dess IGEN Ideellt arbetande människor så får man inte ens en klapp på axeln. Men böter avgifter och för att inte tala om hyran av hallar som inte ens i fråga sätts. Kan döda vilken förening som helst. Men mönstret är tydligt ok klart numera:

– BETALA VÅRA LÖNER OCH ELITSATSNINGAR FÖR FASEN! Sluta Gnäll…

Samtidigt känner jag på min 51 års dag att jag är för gammal för att göra denna sport ung Jag har mina minnen jag har hälsan i behåll och jag har fram för allt fått en enorm källa av visdom om olika människo typer både på gott och ont. Jag saknar alltid MINA P92 i Switte där allt började och varit med nästan från början och ännu mera på slutet. Dom är mina vänner för livet. Jag saknar även mina P95 killarna i Switte även om dom inte varade lika länge. P94.orna i Switte han jag bara lär känna ett fåtal av men även dom ingår. Samma gäller P95/96 killarna i Hammarby även dessa kommer vara mina vänner för livet. Behöver dom mitt stöd kommer jag alltid finnas för dom. Jag följer fortfarande händelser där många av alla är involverade i på olika nivåer. Just här är Handbollen STOR. När kontakten som tyvärr många föräldrar missar. Häng med era barn så länge det bra går för att det är ett äventyr och man får chansen att möta nya människor från Jordens alla hörn. Litenheten gör dessutom att man når varandra oavsett resultatet på planen.

Till dags datum finns en räcka med handbolls godis om och kring IF Swithiod och även Hammarby P95 på Youtube på Docgurka kanalen. Missa inte detta men det kommer mera. Har sagt detta länge men nu har jag verktygen att lägga upp dom mera klassiska P92 Matcherna från Europa äventyren. Dom kommer läggas på en skild server för P92 killarna innan reales för allmänheten. Realese Partyt på Youtube kommer annonseras senare.

Nu Flickor Pojkar Män Kvinnor Spelare Domare Funktionärer Plan torkare Cafe’ personal Tränare Lagledare Materialare Föräldrar mfl inom Handbollen i Sverige och Övriga länder……

Tack för den här tiden..Jag gör ingen Evert Ekh men Till alla som gett mig så mycket….

Älskar er alla.

Gerry Rasch

Ps: Vad händer här nu då???

Jag har inte frågat den nya Ordförande om namnet swithiod92.se är ok för mig att använda men annars skall jag utöka denna URL och blogga om allt i mitt namn som ansvarig. Allt då menar jag viktiga saker precis som Switte92 alltid varit.

0 false 21 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal tabell”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}