Ricoh.. En pågående framgångs saga i 08!!

ROCIlo

I tidigare inlägg skrev jag att jag var dösäker på att Ricoh skulle gå hela vägen i Allsvenskan till Elitserien. Nu har det hänt och Stockholm Stad har fått lag NR:2 till Elitserien i Handboll. Ja Läs Stockholm Stad. Med tanke på stödet från Stockholm Stad och Förbund skall man inte lyckas men Ricoh har fördelen att ha en mycket stark resurs i ryggen. Nämligen företaget Ricoh. Ricoh har sponsrat många Handbolls Föreningar men aldrig tidigare haft ett lag med Företagsnamnet. Ricoh kommer dock behöva detta nästa säsong. Det kommer bli trångt i Eriksdalshallen men samtidigt upplagt för en rejäl känga i Förbundsrumpan gällande förläggande av matchtider. Idag förstörs många hemmamatcher i 08 området av att samtliga förläggs samma dag fast i olika hallar. Det innebär att Handbollsnördar som en annan tex måste välja vilka match jag vill beskåda. Värdefulla Biljettintäkter går till spillo. En annan fråga är hur länge skall styrande tro att Eriksdalshallen räcker för Handbollen & Innebandyn som hemma arena. Arena är ett alldeles fel ord för denna. Hall med läktare på långsidorna är bättre. Ej godkänd Trång och fullbokad ständigt. Dvs Friends & Tele2 Arenornas raka motsats. Fel satsning eller förda bakom ljuset ett annat ordval. Här skall nu Ricoh in och på vems bekostnad denna gång när tiderna är som dom är men oerhört kul att dom anländer till finrummet. Truppen idag är ramstark bakåt och mycket varierat anfallsspel. Släppt in minst mål och gjort flest vittnar om detta. Tror inte att dom kommer bli någon slagpåse typ Rimbo och Skånela. Ricoh kommer vara förberedda. Erfarenheten från den nivån finns både på planen och på bänken. Så Grattis Weppis och Magnus samt Ingemar. När det senare kommer till Ungdomsverksamhet vilket i enlighet med kravet på Elitlagen skall väl ligga på Samarbets föreningen Djurgården Handboll men det är en helt annan fråga.

HandbollsOnsdagen där många som sagt var tvungna att välja match då samtliga startade samtidigt och undertecknad tidigare på dagen fått mottaga ett dödsbesked av en nära vän och arbetskollega inte orkade ta sig till aktuell hall. Såg dock svtplay sända Skuru- Spårvägen som var match i ca 15 minuter. Sedan vete tusan vad Spåret tjejerna pysslade med sista 15 i 1:a. Tappade matchen helt. 2:a var transport sträcka. Kul dock att efter slutsignalen se båda lagen dansa ringdans. Spåret tjejerna fick nämligen en Göteborgskram från Kärra som i Bombardierarenan (Jättefin Arena i den Sportvänliga Gurkstaden Västerås) borta slog Västerås/Irsta och få anses som Seriens största skräll. V/I stod inte pall för trycket. Nu får dock tyvärr Spåret det tvivelaktiga nöjet att åka till Lund minst 2 ggr och möta Natalie Hagmans Lugi. Lugi valde Spåret och tror på endast 1 bortaresa. Resor är en stor kostnad i Budgetar för alla. Det visste Stefan Albrechtsons Sävehof som valde grannen Önnered. Men å andra sidan finns det idag ingen som stoppar Sävehof. Dom har allt andra lag i Serien saknar. Vinnarrutin och CHF spel. Rico spelade sig till högsta Serien genom att möta ett omotiverat IFK Ystad som får återigen finna sig vara Nr:2 i Hemstaden. Hammarby mötte Bjässen och då menar jag bjässen IFK Krisitianstad i Eriksdalshallen och fick sig återigen en påminnelse om vilka man skall välja till slutspelet. Nu vann IFK visserligen med en boll men man hade marginalerna med sig denna gång och inte helt säkert till nästa gång. Säger det igen. Hammarby blir farliga för alla i ett slutspel. TK får lite jobb från denna match. I matchens sista minut kom det 2 direkt röda kort. 1 på Olafur Gudmundson samt ett sk RmR på Josef Pujol i slutskedet. Båda innebär avstängning nästa omgång. Josefs kan bli värre och mina erfarenheter rörande TK så är dom allt annat än förlåtande. RmR står för Rött med Rapport. Kan se att Josef blev förbannad när han inte fick straff efter räddningen av Beutler utan ens varit på plats. Olafurs kan jag tänka uppkom när han stoppade en ev kontring 15 sek från slutet. Skall kolla detta senare. Nu har dock samtliga slutspelslag intagit sina slutspelsplatser. Sävehof kommer dock förbättra sin situation i tabellen med 3 matcher?? mindre spelade…Annars kommer finalerna i Malmö bestå av Sävehof – Lugi/Skuru samt IFK Kristianstad – Sävehof/Hammarby. Sista beroende på valen topplagen gör. För handbollens skull i Sverige hoppas jag på IFK K. Låter kryptiskt men deras satsning på Handbollen är full jämför bar med Danska och vissa Europeiska Topplag. Vi behöver ett sådant i Europa. Sävehof räcker inte till utan dax för nästa.

Sworza

Gerry

R.I.P

Avslutningsvis trodde jag att 2014 skulle bli bättre för mig efter ett kolsvart 2013 med en rad dödsfall i min närhet varav 3 I familjen samt 1 släkting samt 2 vänner. Jag säger att man blir aldrig bra efter sådant. När det nu återigen händer går man mer och väntar på reaktionen.

Vårt utvecklingslag IF Gauthiod blev nedsläckt och raderat avrättat av dess egna förbund som för att påminna igen har en uppgift att hjälpa dom som betalar deras löner. Man lever inte alls som man lär men kräver gärna att man skall medverka i olika sammanhang. Fan..Vi tar hand om Stadens Barn och äldre i en gruppsammanslutning och blir straffade för detta gång efter annan. Vi lyfter ingen lön för det vi gör som dom men får ta skiten för deras till korta kommande. Men i en värld av förändring kommer givetvis även detta tyna bort och inte lämna något till Historien då det inte hade någon positiv klang över sig.

Faktum att tro det eller ej men G/T Expressens kom med något intressant helt plötsligt. Krönikör Anna-Lena Mann skriver just om detta med Idella människor i Idrottsrörelsen. Eller Eldsjälar som en del av oss får epitetet. Under eller efter vår död.

Michael ¨Slagis¨Slagbrand avled igår Onsdag 19/3 -2014 i sitt hem endast 54 år ung. Slagis som han fått heta så långe jag känt honom vilket är ungefär 25 år var en riktig vitamin injektion. Han var min arbetskollega och bäste av vänner. Hade alltid något roligt att säga i ALLA möjliga och omöjliga situationer. På läst som få och allt han företog sig skedde med noga planering. Kan inte beskriva riktigt allt då jag just nu känner en oerhörd tomhet. Det sista jag såg av honom var KL:16:00 på jobbet i Tisdags då han gick hem och som alltid drog något roligt. Även denna gång. Dock hade hans trasiga rygg han fått genom åren krypandes och lyftandes i våra tryckpressar satt sina spår. Han hade ont vilket syntes men sånt pratade vi bara när han själv ville detta. Jag är även Skyddsombud så värnar om alla människor på och utanför arbetet och sitter i ryggmärgen. Levnadsmiljöerna kan alltid förbättras. Slagis åkte hem och hamnade i en incident på vägen så han fick besöka Sjukhuset. Men han fick åka hem senare på kvällen. Natten mellan Tisdag och I Onsdag avled Michael Slagbrand. När det kommer till döden så finns det inga onda eller goda. Slagis hade många planer detta år det visste jag och nu får han aldrig förverkliga dessa. Jag känner otroligt mycket för Slagis familj och hoppas verkligen dom klarar sig i genom denna kris tillsammans. Tro mig jag vet. Jag väntar fortfarande på det där ljusa som alla talar om men hittills i år. 2 saker nu som gör vägen än längre. Ha det bra Slagis och hälsa Ulla och Texas som du kände väl. Smärtan och sorgen är stor men i mig kommer du leva vidare länge. I Kevin och Staffan som även dom fick förmånen att känna dig är det tungt just nu….