När ikoner dör..Stannar vi eller går vi vidare..Uppdaterade

När minnet av Ikoner eller varför dom vart ikoner avtar håller vi kvar eller går vi vidare och uppdaterar. James Dean och Marilyn Monroe. När dessa Super kändisars ljuskraft falnar känns det som att en ny era kommit fast många andra håller kvar det gamla för att trygga ålderdomen. James Dean för att referera min mammas kommentarer var Marlon Brando och Brad Pitt i en och samma Person. Lev snabbt och dö ung anno -50-60 talet. Marilyn fick en sådan enastående aura rent publistikt att alla män gick ned på knäna för henne rent bokstavligt talat. Hon krokade både världsberömda författare Henry Miller (Då tidens Mega Bloggare) samt fick JFK likt Bill Clinton på -90 talet att visa cigarren. Numera vet bara vi som växt upp under dess år eller följer historien deras existens. Bengan Boys eller Bengt Johansson tog över efter den Roger Ragge Karlsson. Lyfte handbollen till enorma höjder och alla ville spela handboll under deras period. När den ändade i början på 2000-talet började även handbollen tappa medlemmar. Så har det fortsatt tills Staffan och Ola fixade OS Silvret 2012. Svenska Handbolls Landslaget är rent Historiskt bland det mest framgångs rika. Men vårdar vi denna framgång rätt. Tar våra förbund hand om denna möjlighet och stöder dess medlemmar. Dvs föreningar och deras resp medlemmar.

Det är nya tider men ännu lever många på lagar och förordningar samt regelverk vars bäst före datum 2014 har gått ut sedan länge. Inte mycket nytt framkommer heller för att anpassa tex handbollen till 2014. Vi konkurrerar inte enbart med andra sporter utan även med Politiker som i huvudtaget inte förstår eller bryr sig i någonting mer än i bästa fall Fotboll. Att dom sedan vill under sina mandat skapa underlag för att när som senare och förhoppningsvis i god tid slutar få en minnestavla uppspikad för sina gärningar. På det sk Idrottsliga planet dom senaste 8 åren har man skapat en Idrottslig obalans och minimerat möjligheterna för folkhälsan. Inte bara vi inom hallidrotten har lidit och kommer få lida.Övriga grupper som lämnats ute pga Mega investeringarna som gjorts på en Sport. Dom närmaste generationerna kan mycket väl vara dom sista som kommer kunna nyttja möjligheterna till Idrott inomhus som täcks av Kommunalskatten i Stockholm. Det som blir kvar av hallverksamheten över sikt kommer konkurrens utsättas och privatiseras. Vilka föreningar som bygger verksamheten på frivilligheten kommer existera. För Alliansen och dess representanter inom idrotten tycker dom gjort något storstilat tillsammans med sina likar i Solna när man samtidigt byggde inte 1 Mega Arena utan 2 för Miljarder. En kostnad som fortfarande suger och kostar oss skattebetalare varje dag. Nu ligger den närmare 3 Miljarder styck. Vi har i dagarna efter 1/2 fiaskot med Bandyfinalen fått röda siffror för Friends och man söker en utländsk Förvaltare. Ingen svår gissning att AEG dyker upp igen. Men Problemen i Solna är även Stockholms Problem.Så siffrorna för Tele2 kommer inte skilja sig nämnvärt. För att förtydliga problemen efter OS avslaget så ställer sig politikerna bakom en Ansökan av Fotbolls EM där man inte ens har arenan för att kunna hålla i eventuella finaler. Den är för liten?? Men detta gödslar gärna S.N sina medel på då han vet att den större Valgruppen finnes inom Fotbollen. Tyvärr för honom gillar ändå inte alla Moderaterna. Stockholm växer med en småstad i invånarantal varje år. Dvs ca 50000. Så förstå mitt resonemang rörande generationers sista möjlighet att välja idrott. Den är här och nu!!!

För att Handbollen skall lyfta just nu in i 2014 och framåt krävs ändringar i regelboken om inte i för hela Sverige så för Stockholm. Den lilla tid vi får idag i Hallarna måste bli effektiva men inte så effektiva att man klampar in på dom få tillfällena när familjer kan vara lediga tillsammans. Pratar om skolloven. Mycket regler är med skägg men kan snabbt ändras. Det finns saker som förbunden kan bidra med baserat på Stockholm Stads usla förhållnings sätt till Inomhus Sporten. Har själv flera punkter som skulle kunna göra Handbollen mer konkurrens mässig i 08. Kommer lansera dessa snart vid rätt tidpunkt.

Handbollen är annars en skit trevlig TV sport med alla attribut som kan få den mest Kentucky Fried Chicken Gödda Amerikanaren att sitta i genom både en och två reklam pauser om man modifierar sporten. Handboll är likt Basket en kanonsport för tv. När det gäller tv så styr fortfarande USA allt skeende gällande Sport. Men den är på gång även i USA. Det som hindrar en landsomfattande liga är just bossarna som styr NFL MBL NHL NBA. Där är stoppet idag. Men det kommer mjukna. Vår utveckling och breddning hadlar mycket om det som kommer hända Over There mer än i Tyskland. Tyskland som fortfarande är NO:1 inom Klubbhandbollen idag. Vi bidar dock vår tid och lobbar på nätet i USA.

Därför till min stora glädje tillåts inte denna företeelse som kallas Fotboll ha speciellt stort utrymme i medier eller tv just i USA. Trots fulla arenor och drös vis med 0-0 0-1 1-1 1-0 matcher denna säsong. För tråkigt säger Bossarna. Sparka boll utan hjärna kallar jag detta och smittan sprids gärna till dom som beskådar detta från Supporter Mamma Pappa Barn. Man blir uttråkad och hittar andra vinklar att göra detta intressant. Allt vi lär oss gällande förnedrande ord och fraser bråk rasism i livet kommer mycket från plan eller läktaren under Fotbollsmatcherna. Missade du detta i Skolan så gå på en Fotbollsmatch eller var smart och undvik detta. Kolla bara något som kallas Fotbollskanalen på tv4. Släng in en Rubriks kub till dessa välklädda herrar så blir dom våta i brallan och tror att jorden ändrat form och det är en karta på vart alla Fotbollsarenor är belägna.

Så Handbollen har en större potential att lyckas i USA men jobb krävs. Lobbying samarbeten över gränserna Regel ändringar Utvecklings resor etc. Ett sug för oss som vill utveckla denna. Stoppa oss inte utan hjälp oss. Stockholms Handbolls Förbund Svenska Handbolls Förbundet Europeiska Handbolls förbundet Internationella Handbolls Förbundet.

Vi skall ta rätten att bli störst.

Sworza

Gerry

PS:

På det lokala planet gick USM slutspelet av stapeln i Jönköping. Succe’  som evenemang bortsett från govlmissen i Elmiahallen där man lade brädskivor direkt på konstgräs och sedan själva golvet. Dett gjorde hela anordningen svajig och gled isär. Domarskapet var även detta Svajigt och såg väldigt konstigt ut stundom..Hmm Varför?? Gratulerar Cliff/Hammarby och deras Juniorer som gick till Semifinal med förmodligen den tunnast truppen i Historien. Roger och Mattias körde i Princip med samma 6 utespelare genom hela turneringen. Sådant tär samtidigt som dessa redan tagit sitt lag till Div 1 nästa säsong. Inför denna måste man utöka sin trupper. Div 1 Norra tex är en helt ny Serie och stentuff.

Swithiod åkte till Lindesberg med en mikroskopisk chans att nå kvalplatsen uppåt. Nu valde man det andra alternativet i en riktigt tråkig match. Tempot var lågt för att säga något snällt. Vilket passade detta unga Lindesberg men inte Swithiod. Vår ända vänsterhänta och kontrings spelare efter Linus kunde ej medverka vilket märktes med tydlighet. Nä detta var ingen höjdare. Kred att man återigen skärpte till sig i slutet av matchen men inte hela vägen. Nu väntar Tumba i Sista Matchen hemma fast borta pga felplacering. Farstahallen. Får man be om en snygg avslutning..