Sportlovet över med 2 Poäng

Detta gissel som kallas Sportlovet. Jag menar för oss som är tvingade att spela inte bara 1 match utan 2 i olika serier på Herrsidan. Alla vet att många är bortresta antingen med sina föräldrar eller så är det föräldrarna som reser bort med sina barn. Inte tar seriespelet paus för den skull inte utan rullar på som vanligt. Resultatet för A resp B-lagen var 2 Poäng 3 förluster varav en på WO pga spelarbrist. Båda lagen har då efter detta blivit indragna i striden om fel kvalstreck. Swithiod gjorde en riktigt bra match mot Huddinge. Eller rättare sagt 2:a halvlek som var magnifik. Tog Sportlovets enda 2 Pinnar. I gårdagens match reste sig Switte även där i 2:a halvlek men dom urstarka Hallstahammar var oss övermäktiga utan avbytare i 2:a halvlek. Killarna skall ha en jätteeloge’ för 2:a halvleken. Vi hamnade snabbt i ett jätteunderläge även i denna match likt Huddinge. Försvaret var ihåligt och inga räddningar heller. Vi gör 32 mål på Hallstahammar med 1 avbytare och ingen i 2:a. Kanoners. Fanns flera ljuspunkter. Hannes var på riktigt spelhumör och levererade inte bara mål utan även vansinnigt läckra passningar. Fram för allt till Kevin som nu fått lite Andres Nilsson sugproppar i händerna. 3 mål och 7 straffar ordna han till från linjen. Kantspelet var osynligt i 1:a blev lite bättre i 2:a. Lucas klev fram och gjorde en av sina bättre insatser sedan han kom till Swithiod. Anton Andre och Sam hamnande stundom i skymundan från spelet framåt men när det väl kom med så tvekade ingen. Johannes tog vara på chansen han fick framåt och utmanade 2:orna i Hallstahammar ständigt helt orädd. Vilket tillslut fick dom att surna till och Johannes skadade armbågen i början på 2:a. 41 Mål släppte vi in i 1:a halvlek sammanlagt under det senaste 2 matcherna. Då är det inte mycket som fungerat bakåt. Men det är där vi måste jobba med denna vecka. Kanoners annars killar. Trots detta har vi tyvärr hamnat i en prikär situation att alla måste nu kliva fram i dom 3 sista matcherna och visa att man vill vara kvar i Div 2. Stundom är vi egentligen för bra för 2:an men inte fått till spelet och vikt ned oss i ett antal matcher. Nu kanske det vänder när alla frånvarande dyker upp till Veckans 3 träningar. Dom kommer vara otroligt viktiga. Så Måndag Tisdag och Torsdag full uppställning. B-laget Gauthiod har gott ifrån att vara bra och stabila till ett omotiverat Div 5 lag. Inget annat tyder på att det är dit det bär av inför sista matcherna. Vi saknar ungdomlig drivkraft så viktigheten i matcherna har försvunnit. Måste finnas någon sorts vinnarkänsla. Men svårt att ställa några krav då det endast är ett par stycken som tränar på regelbunden basis. En WO samt förlust mot Spånga blev Sportlovs resultatet. Nu är det bara bestämma vilken serie man vill spela i nästa år. Några ungdomar syns dock inte till inför kommande säsong. Spelarmaterialet som Gauthiod besitter är alldeles för bra för Tabellplaceringen.

På Ungdoms sidan kliver 00 lagen fram och skaffar föreningen lite vinnarmentalitet tillsammans med sina ledare. Det är kul att vinna men inte alltid det viktigaste. Dom har dessutom roligt tillsammans. Så tills dom alla blir flygfärdiga för större uppgifter måste dom just nu enda A och B lagen hålla fanan högt tills dom kan ta över i framtiden.

Stockholms lagen i dom övre regionerna lyfter och våren kan bli het värre. Hammarby spöar det ena laget efter det andra i Elitserien. Rimbos trend kommer vända. Endast 2 poäng från kvalplats. Till det kvalet kommer i sådant fall Skånela dyka upp igen. För Ricoh fick en bonus och frikort till Elitserien i och med Skånelas förlust mot IFK Ystad i helgen. Kardells Tumba har vaknat och hans unga garde levererar. Så dom skall nog klara ett nytt allsvenskt kontrakt. Tyresö i Div 1 åkte på en snöplig förlust i helgen så nu leder dom serien med endast 2 pinnar. Tror dock att Breidings manskap fixar Allsvenskans direktplats. Starkt jobbat av alla. Speciellt Ricoh som ligger i Stockholm Stad där man inte direkt gillar inomhus idrott. Men det vet ni ju redan. Kommer bli trångt i Eriksdalshallen nästa säsong. Kan se flera lags träningstider ryker till att börja med och bråket med Innebandyn blossar upp igen.

Nä Sworza På Er.

Gerry

 

PS: Hallstahammar matchen ligger uppe nu och filmad från bänken. Ni vet jag var tvungen att hålla reda på det hetlevererade Erik på bänken:0