Swithiod Vs Michael¨Jansson¨ Åström samt Förbundsnytt eller inte..

OK sista omgången för denna säsong är spelad. Spänningen och det där lilla extra försvann redan på Lördagen. Då spelades nämnligen en match från den på Söndagen kl:13:30 omgången. Nu var det sagt tydligt och jag säger tydligt att samtliga matcher SKULLE spelas 13:30 och inget annat. Vilket förklarade varför vi fick sista hemma matchen flyttad till Farsta. Katrineholm var tybgre än Mellansvenska och flytta Tuna Matchen till Lördagen. Visar att allt går. Nåväl. Tuna förlorade och helt plötsligt var Swithiod redan klara för Div 2 nästa år oavsett resultatet mot Tumba. Tumba däremot var piskade att vinna och för att verkligen visa allvaret stoppade petade man den annars utmärkte Ludvig ¨Ludde¨Friesendahl. och stoppade in den Forne Elitmålvakten och idol för många på planen. Michael¨Jansson¨Åström. Den numera 37 årigt unga målvakten skulle visa sig sig vara skillnaden mellan seger och förlust i denna match. I Swithiod stod den 5 år äldre Michael¨Valle¨Bergström. Matchen började bra och lagen följdes åt till 5-5 fram till ca 8 minuter. Där efter gjorde Switte endast 1 mål fram till matchminut 26. Så ni märker att då hade Micke blivit uppvärmd. Valle var med även han med i matchen men mattades av redan i slutet av 1:a då fick Rasmus Loqvist chansen att stå på samma plan som hans fd målvaktsmentor i Hammarby. Vi kan lugnt säga att Rasmus visade detta direkt. Han var fenomenal. I match minut låg Switte bara under med 2 bollar. Efter Tumba time out hade vi lite oflax och tappade 2 bollar i baken samt Sam,s utvisning stängde ett mer motiverat Tumba Matchen. Sett till matchen så var utan tvekan Åström den stora Matchens Lirare med en racka konsträddningar. För en som gillar både Swithiod och Handboll så var detta ändå en fröjd att beskåda. Tyvärr så fick inte alla vara med och spela så länge trots matchens mindre betydelse. Speciellt för en sved det då Mikael Åström varit en Idol för denne sedan sina egna Hammarby år. Fått göra mål på honom hade betytt mycket. Men vad säger man. Lugi som jag senare kommer ta upp har tagit fram en plan för sin verksamhet för att få bort denna bänknötar kultur som tyvärr är vanligare än man tror. Som sagt Swithiod hamnade i mitten av Tabellen och får möta detta Tumba även nästa år. Skall sia lite om kval lagens chanser då jag tagit mig friheten att kollat in flertalet under säsongen.

Från Div 2 Östra upp till Div 1 Norra. HallstaHammar SK Örebro SK. Båda föreningar satsar stort på detta och är väl värda kvalplatsen. Hallstahammar som länge stått i bakgrunden bakom Irsta och Västerås som sedan slogs ihop. Örebro ungefär densamma men fajtas även mot Fotbollen och Ishockeyn i denna Idrotts tokiga stad. Hallstahammar får möta en gammal bekanting till oss. Sollentuna i förkvalet. Sollentuna som leds av en bekant till mig. Marcel ¨Merca¨Lundstad. Mycket trevlig kille. Jag tror dock att Hallstahammar drar det längsta strået. Trots deras sämre flås så har dom mycket bra trupp genomgående. Det kommer bli tufft. Sollentuna har varit starka under våren. Örebro får möta Borlänge vilket för mig hade varit en Jackpot om Swithiod fått stått där i kvalet istället för just Örebro. Känner till flertalet spelare i detta lag vilket även våra Switte-92 killar även gör då vi mött dom flertalet tillfällen. Fram för allt då Swithod-92 är ensamma i Sverige att ha vunnit Dalecarlia Cup i Handboll 2008. I finalen vann man mot just Borlänge. Även Borlänge har lagt resurser på detta lag för att nå Div 1. Nyrenoverade Maserhallen samt avtal med kommunen gällande Domnarvshallen. Tror det fortfarande löper på.. Nåväl här tror jag Borlänge kommer fixa detta. Vilket innebär att Hallstahammar och Borlänge går till kval mot Borås HK samt Nyköping. Kan inte lottmallen vilket lag man möter men dessa 2 lag har verkligen vikt ned sig tillsammans med redan nedflyttnings klara Lidingö. Båda har tappat många spelare av olika anledningar och inte haft förmågan att lyfta upp egna ungdomar och ge dom chansen förrens det var för sent.  Båda Div 2 lagen har här en jättechans till avancemang,. Dock vill jag höja en varningens flagga för Nyköping som har en enorm kvalrutin och en trogen högljudd hemma publik som kommer stötta sitt lag i deras ev båda hemma matcher. Sen har dom en viss favorit till mig i laget. Hampus Asp som inte har haft det allt för roligt denna säsong. Tillsammans med vår Pierre Hall måste han vara serie systemens mest punkt markerade spelare. Men i kval kommer han visa sin klass punkt eller inte.. Nyköpng hänger kvar. Borås har denna säsong fallit ihop som ett korthus. Förlusten av Bla Adam Lillvik till Caperiotumba och inlånen från Alingsås visade stora brister i Pappa Jan-Olof Lillviks lagbygge. Men även här kommer hemmahallen ha en avgörande betydelse. Frågan om det räcker ändå. Sålunda Nyköping samt antingen Borlänge eller Hallstahammar till Div 1.

Nu Förbund i Fokus

Jag skall faktiskt inte älta så mycket själv mer än att vissa saker är skönt att det kommer upp i ljuset även om det gör förbannat ont i ens Förenings själ. Har inte undgått någon nu om mitt ställningstagande och ifråga sättning kring våra över förbunds agerande och arbete eller obefintliga. Det är obehagligt att sitta på information man vet skulle välta många men samtidigt skada det man älskar mest. Handboll och fram för allt Ungdomshandbollen. Man måste göra ett ställnings tagande och det är mycket mycket svårt. Men dess ställningstagande måste avlönade förbundsarbetare göra för det ingår i deras yrkesbeskrivning och då måste man tänka på dess medlemmar och för vilka man arbetar. Nedan kan ni läsa och titta på ett mörkt näst intill nattsvart kapitel i Handbollens Historia. Och hur man på ett nästa flagrant sätt vänder åt andra hållet när en av deras forna handbolls profeter begår övergrepp. Kan inte tolkas på annat sätt heller efter ni sätt den alldeles utmärkta Dokumentären från UR. Tar mitt urklipp från ett av forumen jag skriver frekvent på för att sprida budskapen.

Till slut så kom det fram i stora medier. Via den Ytterst Modiga och stora Patrik Sjöberg. Tyvärr och bra att det fördes fram. (Vi i 08 är ej heller förskonade och ytterst obehagligt nära). Detta är en riktig käft smäll till alla lycksökare och Förbunds ögonbindlar och bristande engagemang mot föreningslivet. Som dom skall hjälpa. Inget får bli större än när våra barn far illa. Historien om Handbolls legenden Staffan Holmqvist ( Ordförande i 16 år på SHF ytterligare ett antal som ¨Hedersordförande¨) Mr Lugi på Föreningsnivå och hans för många senare bekanta böjelser. Jösses man satt nästan och grät. Ingen skugga skall dock falla på Lugi som gjort och gör ett fantastiskt jobb med sina ungdomar. Först en liten info blogg:http://bengtheld.blogspot.se/2011/06/kampen-mot-homofobi-och-sexuella.html Sedan missade ni detta på tv kolla in det här igen.http://urplay.se/Produkter/180952-Tranarens-himmel-och-helvete-Forening

Åtekommer när jag grått färdigt för handbollen och alla Ungdomar som farit illa.

Sworza

Gerry