Entreprenörer och alla vi andra…

Vi är inne i vecka 7 och allt inom inomhus sporten börjar hetta till sig och för att inte tala om det som sker när väl snön faller. VM I Falun 2015.

Sist nämnda återkommer vi till så vi bränner av det viktiga. Switte åkte på en rak höger mot ett hel taggat Brännan och ser mer och mer ut som ett Div 3 lag. Jag vet att det är elakt av mig och säga då jag inte är närvarande vare sig på träningar eller matcher men det som stoppar brödet i mina barns munnar bestämde denna säsong att så skulle det bli samt att jag behövde varva ned lite.Hade inte gjort någon skillnad heller. Men Switte är mitt hjärta alltid. En annan förening som är mitt hjärta är Hammarby.

Hammarby Handboll idag handlar om Josef Pujol och Kalle Matsson. 1 Spelare och 2 Ledare. Man kan inte bara mer än imponeras av vad dom lyckas med i dagens Elitserie eller är det snarare ett kvitto på hur dålig den är egentligen. Hammarbys 3 senaste matcher efter VM-Skandal Uppehållet har legat på A resp Juniornivå sett från läktar och TV-Nivå. Enormt slarvigt ointresserat är bara förnamnet. Inte bara Hammarby trots 2 vinster och en kapital förlust. Man måste bjuda upp alltid för laget och publik. Hammarby har problem på Linjen och Högerkanten. Men ge Hannes Nyström chansen och Johan Nilsson rycker man i örat innan match så kommer även han bli en man för Tyskland. Alternativen som används idag håller knappt Div 1.

Tyskland kommer ovan nämnde Josef Hamna. Allt annat vore en monumental skräll. Han ego är redan där och syns att han är redo för större uppgifter. Barca eller PSG senare. Kunde gjort 20 mål mot Ystad men avstod. Ok Kolding, kan byta mot Lukas… En till är att Kalle Matsson är redo för större lag. Han har visat bortsett ovan nämnda att han är redo för dom sk tyngre lagen och utmana Island på Coach sidan. Tror han och Ann (Som är en fantastisk Medicinkvinna inom Handbolls sporten och även andra) kommer dra söder över nästa säsong oavsett kontrakt.

Som alltid har många spelare som kommer till just Hammarby problem med deras Lemgo spel och utgrupperade försvar. Kräver sin man och tur att Hammarby har båda Tvillingarna Pettersson tillbaka. Faktum är att jag vill sätta en lusen tapp på detta gäng i Finalen om det ser ut som följande 12.

MV Daniel Svensson/Pontus Espling.2 Svesse som nr: 1. Och en nr: 2 i Pontus i Topp. V6 Nisse Pettersson/Gunnar Pettersson. Med Dolken borta har Nisse täckt honom 11o% på kanten. Vad kan han göra på 9?? Gunnar kan spela över allt som brorsan. Båda grymma i Försvaret. V9 Joakim Bååk/Anders Wik Rydberg. Om/När Jocke kommer in i spelet kommer han skjuta hårdare och precisare än AWR.Anders bättre just nu i försvaret i 321. M9 Josef Pujol/Lucas Pellas. Josef är vad Kennedy är för Tjongbollen. En artist och publik favorit ut i fingerspetsarna. Nacka Skoglunds ande är nära.Bär dagens Hammarby på sina axlar och älskar det. Lucas kan vara en ersättare med samma spelförståelse. H9 Jonathan Wenell/Rasmus Ande’n. Wenell är likt Josef Hammarby en härförare. Han blandar och ger i anfall men är oersättlig i försvaret. Som H9 trots högerhänt glömmer han ofta vilka lägen han får utan spelar gärna bollen till någon med sämre lägen. En lagspelares dilemma?? Rasmus blandar och ger och är ingen 2 vägs spelare vilket ligger honom i fatet. H6 Johan Nilsson/Utan vara elek men Johan Szybanow saknar alla kvaliititer för Elitserien. Statistiken ljuger inte ej heller tv. Borde spela i Cliff för att hitta rätt. M6 Hannes Nyström/Alexander Morsten. Hannes som jag ville skulle satsa på V9 har utvecklats till en fullfjädrad M6:a. Han börjar likna Andreas Nilsson i sitt genom brott i Skövde men behöver mer förtroende från sin tränare. Han fungerar även bra i Hammarbys försvar. Lilleman tycker jag faktiskt skall skickas till Cliff. Oavsett skadan i höstas är han långt ifrån Elitserie mässig och en belastning för Laget. Dålig bakåt då han inte hinner byta och än värre framåt. Under 20….. Men Kalle..Killarna kan..

Övriga lagen gör det dom skall i Elitserien så slutspelet vet jag kommer innehålla skrällar denna säsong igen.

Damernas är Sävehof så dominanta som dom skall vara för ¨Money Talks. Dom är proffs så snart 100 raka i Elitserien väntar. Men det är bra för Svensk Handboll??

Jag blir skit irriterad på denna låga bedömningsnivå vi har idag i Elitserien. Har suttit och kollat matcher i Elitserien Parallellt mot Bundesliga CHL och Danske Ligan och förstår varför Svensk Handboll hamnar efter på den punkten. Vem fasen är det som sätter nivån i det redan idag illa omtyckta SHF. Man blåser sönder matcherna helt och skippar mängder av regler under matcher bortsett att man inte hinner med på planen. Sen är nivån under all kritik.

¨Man väljer handboll före fotboll för att man vill smälla på inte pengar¨först och främst.

Upploppet till Final Four har börjat och Flensburg klarade sig nätt och jämt hemma mot EHF,s Qatar lag Besiktas från Turkiet precis hemma. Helt ok på Klubbnivå och bra satsning från Turkarna. Mattias Andersson är Grym fortfarande.

Falun Skid VM. Jag älskar dessa svindyra arrangemang så länge det inte involverar fotboll. Här får man en helt annan kategori människor som sluter upp i lika stora skaror under en 2 veckors tid. Kommer att lyfta Dalarna i åratal in och utom rikes. Kostnaderna kommer betala sig och just nu så sakans det fortfarande folk till arrangemanget på betal sidan. Då vet man att det kommer bli stort.

Borlänge Handbolls Klubb som jag nämnt tidigare ställer upp med allt dom kan i resurser under dessa dagar och visar vilken kanon förening dom är och kan ses som ett arrangemang mot svarande Ekens Cup fast 10 dagar längre och i snö.

Det är häftigt med denna entreprenörs anda…I Rättvik har dom öppnat Camp Norway!!! Med All Inclusive….

Sworza

Gerry