Vilken Vecka med avslut i Toppklass när Money Talks.

Jaha och så var 2 veckor med topphandboll till enda. Tomheten infinner sig även om Elitserien återstartar och all Tysk Dansk Fransk CHL handboll återstartar. VM EM och OS är Körsbären i Handbolls tårtan. Detta VM har dock stuckit ut ordentligt på flera punkter och Fotbollen har fått sig en rejäl tankeställare rörande kommande arrangör av Fotbolls VM. Jag menar det är den samma som höll Handbolls VM. Doha i Qatar. Många funderingar och frågor har fått sitt svar i detta VM. Kan man bygga ett klubblag av ett Landslag och tvärtom. Om man har pengarna. Svaret på den frågan är numera: JA. IHF med Ordförande Dr.Hassan Moustafa i spetsen och dess olika Landsförbund inkl SHF sålde ut Handbollen och bekräftar det man redan visste och som även spridit sig ned till lokala förbunden. Money Talks.. Som granne med FIFA mfl i Lausanne är det lätt att förstå detta med Korruption mutor mm som för Sverige varit något vi inte talar om utan läser som ett problem i andra länder. Tro mig den finns även i Sverige och ända ned till Lokala distrikt. Dr. Thani Abdulrahman Al Kuwari högsta ansvarige för Qatar VM.(Mycket Doktor här). Samt Dr.Hassan Moustafa förhandlade fram en prislapp som passade båda doktorerna där man snabbt och smidigt kunde stöpa om 11 spelar av olika nationaliteter till Qatarmedborgare samt även ta med några pipblåsare på lönekontot. Domarna bortsett finalen var osedvanligt vänliga mot Qatar och deras oborstade försvar spel bl a. Så för framtiden för handbollen var det för väl att Frankrike vann finalen. Men fröet är redan sått och många fickor är fyllda med svarta pengar. Så detta kan vara det riktiga avkastet på en nygammal era. Har du pengarna kan du får göra precis vad du vill till och med byta medborgarskap alt dubbla detta. Fotbollens storlek har byggts upp på just detta. Pengar och helst svarta. På alla nivåer och nu är det på allvar handbollens tur att ta del av Money Talks.

Sverige kom till Qatar med det tunnaste landslaget på år och dagar. Avhopp och skador mm. Vi hade dock bland världens bästa målvakter i form. Samt Kim Andersson och kantspelare i Världsklass. Samt Andreas Nilsson på linjen och ett kompakt försvar både i 6-0 samt 5-1. Men resten av 9 meter uppställningen var svajig och/eller oprövad. Victor Östlund får dock med råge godkänt för sin debut på Vä9. Dippen kom tyvärr i Polen matchen men det tuffa matchande var nytt för Victor vilket syntes tydligt. Skall erkänna att trots det lyckosamma kvalspelet är jag orolig inför både EM-Kval och det redan nu svåra vägen till OS i RIO. Utan KIM på höger 9 är vi rökta. Finns idag inte någon som kan ersätta honom ens till 1/2 av olika anledningar. Mitt 9.an får vi hoppas Jim G frisknar till snarast. Lukas och Fala får knappt godkänt samma gäller Ohlsson Pehrsson.Barud och Nilsen fick mest spela försvar. Det håller inte utan nu måste man snabbt spela in andra och hitta rätt. Det finns några pjäser både i Danmark och Sverige samtidigt tillbaka med Orsa. Vi har Dolken i Kolding samt Lukas Nilsson i Ystad. Visst han är Junior men en otrolig talang och okänd för alla. Många landslag har satsat på spelare i samma ålder. Sen tycker jag att vi måste lyfta fram Elitseriens skyttekung med Sveriges idag största spelregister. Josef Pujol. Det är dags att ge han chansen rejält. Han är vad man kallar en Game Changer inom lagsports kategorin. Dessa har egenskaper som är unika och dyker inte upp ofta inom sporten. Stora bristen i Sverige vilket gjorde att vi åkte ut redan i 1/8 delen. Farten. Göra allt i fart, kontring 1:a 2:a 3:dje faser. Fungerade i början men dog ut senare i turneringen. Nåja som sagt Ola och Staffan har några månader på sig att fundera. Tyvärr missade vi OS-kval chansen. OS är som sagt den största Medaljen av Guld av dom alla. Ring OS-Generalen Stefan Lindeberg och be om extra OS stöd. Money Talks.

På lokala sidan och rent Politiskt samt ett gäng gråa hösäckar på förvaltningen kommer det förmodligen eller med största säkerhet bli så att man kommer ej förnya avtalet med Olympen i Älvsjö. Med tanke på vad man får tillbaka från hallyta på 40 x 40 så torde inte ens en fördubblad hyra vara ett problem. Men för dessa gamla människor som suttit alldeles för länge på sina stolar förstår inte hur viktigt detta är med Ungdomsaktiviteter och folkhälsa i allmänhet överallt. Förhandlingen om Folksam hallen är i princip klar och kommer till användning direkt av Södermalmsborna. Där även Jan Sågström bor. Han kommer säkert bli vald till Årets Södermalmare för detta men på bekostnad av stängning av Olympen. Vilket han klart gjort redan i media. Har många väl valda ord för detta men tror ni själva kan några av dessa. Känner ni för att göra något så kontakta nya Idrottsborgar rådet Emlia Bjuggren. Ung tjej född -87 dvs ungefär 40 år yngre än cheferna på Idrottsförvaltningen som hon är Chef för…Undrar hur dom känner för detta. Nåväl hon är nog den enda som kan ändra på detta galenskap som pågår just nu… Money Talks

Övrig handboll börjar närma sig slutspurten. Många lag åker upp eller ned eller stannar kvar. Spännande blir det och Mars/April väntar alla roliga kval. Kval är dom bästa och roligaste matcherna. Där efter kör handbollen vidare med cuper turneringar mm tills det drar igång igen i September. Fick ett lite konstigt mail från förbundet..Nåja dom flesta är märkliga i sig kommande från detta ställe. Detta var återigen en Kurs. Ja vad annars skall vi betala mera för än att gå på en av alla dessa 1000 tals kurser att välja på för att bli bättre människa och Idrottspedagog. Här skulle vi gå en kurs i samarbete mellan Handbolls föreningar.  Ja det lät intressant. Frågan är vad dom syftade på och rörde det sig om en gemensam linje hur man ser till att småföreningar får en chans att bygga upp nya lag innan andra föreningar plocka russinen i kakan och laget försvinner?? Men nej. Här rörde det sig om ren ekonomiskt samarbete rörande LOK stöd årsmöten mm. Jag menar vadå samarbete om detta. Känns inte komplicerat i huvudtaget men vad det handlar om är vi föreningar skall kontrollera om grannföreningen fyller i dom rätta ekonomiska siffrorna för bidrags normerna. Man skön målade detta men ändamålet var för tydligt åtminstone för undertecknad. Ena dagen klagas att vi är för dåliga på att söka bidrag till allt från bl a SISU för att sedan bli ifrågasätta och i värsta fall råka ut för Revision om våra siffror ser konstiga ut. Så igen på Lokal Nivå..Money Talks.. All Idrott oavsett ålder och nytta kommer alltid att stå åt sidan om den börjar kosta för mycket pengar. Förruttnelse processen i just Stockholms Idrottspolitik är så djupt rotad att det faktiskt inte går att stoppa den. Men jaga föreningar fungerar om man tar gratishjälp av grannföreningen.

Eftersom varje enskilt förbund inte gärna släpper siffror på hur många av dess medlemmar som på årsbasis slutar lämnar det mycket till gissningar och spekulationer. Att handbollen droppat många unga medlemmar för varje år är ett faktum. Speciellt unga tjejer eller flickor. Som ett mantra från Förbunds håll vill man initiera möten och kurser i ämnet men samtidigt inte själva göra det man får betalt för att arbeta fram på sitt rum i Sickla. Visst jag är fortfarande surkart på StHf men enbart för att dom fortfarande inte gör sitt jobb mot sina föreningar. Dom är varken något stöd eller verktyg för utveckling. Jag har bara upplevt paragrafer böter avgifter avstängningar av barn från sin idrott och förskärare in i Handbolls hjärtat på mig och handbollen. Men faktum är att jag förstår nu bättre att det inte kommer finnas någon hållbar utveckling för handbollen även här. För Money Talks.

Till slut en riktig Money Talks när finalen i Amerikansk Handboll som jag kallar den gick av stapeln för 49 gången i ordningen. Denna gång i Phoneix Arizona. Talar om Super Bowl XLIX. Kallar den för handboll för att den har bra mycket mera referenser till vår handboll än fotbollen. Fram för allt är det fruktansvärt kul att titta på vilket gör att man misstolkar ordet fotboll. Jag menar det här är kul.. Lagen var Seattle Seahawks mot New England Patriots. Senaste årens dominanter inom den Sportgenre’n. Både känna tecknade med stentufft försvar och 2 hyperintelligenta Quarterbackar. Matchen vart stenhård och jämn till slutsekunden. Där allt avgjordes när Seattles QB valde att passa bollen redan i 1:a försöket med sk 1 Yard till mål. Fram tills dess hade dom ett överlägset springspel som motståndaren inte kom åt. Nu passade han bollen rakt i famns på motståndaren strax innan mållinjen för en Touchdown och förmodligen vunnen match. Nu vann New England Patriots men ville häftig match. När vi kommer till avdelningen Money Talks är NFL själva definitionen för detta inom Sporten. En spelar lön kan vara högre än omsättningen för samtliga Elitserielag i Handbollen i Sverige idag och även utomlands. Inte konstigt då heller att Qatar spelarna valde Pengar före sportsliga även om vissa förstå sig påare ville framhäva detta…Money Talks.

 

Nä Sworza och Money Talks på er. Vill ni att jag skall stryka något eller skriva om något så maila mig så skickar jag mitt banknummer ni kan sätta in pengar rörande detta eller en sedelbunt till nästa hemmamatch.

Gerry