Stockholm är död. Som evenemangs stad.

Vi skriver Oktober och 14 grader ute. Snart slutar fotbolls säsongen och kanske kanske får andra sporter mera utrymme i Media. För just detta är ett Aber när man lever i Sverige idag och fram för allt i Stockholm. Övriga sporter vid sidan av Fotbollen och stundom Ishockeyn kvävs från alla håll. Då menar jag inte enbart Medialt utan även Idrotts politiskt. Men detta har även framgått internationellt numera. Extra skönt fast egentligen ingen skadeglädje att SpökArenan Friends ratades i Pajas turneringen EM i Fotboll som skall hållas på 12 Olika ställen eller är det flera. Och Sverige hamnade utför på 12 Alternativ. Det säger det mesta hur man ser på just Svensk Fotboll och Stockholm som Arrangör stad. Vi är Kassa. Men det är heller inte vi som jobbar med olika sporters fel utan Sönder Lobbade Politiker som en valt att satsa stora summor skattepengar på Fotbollen och misslyckats. OS kandidaturen var ett rent hån mot Idrotten. Politikerna visste att man lagt alla pengar på fel häst och kvar fanns inget. Andra evenemang inom övriga sporter där Stockholm hamnat kopiöst på efter kälken då förutsättningarna att bedriva detta är minimala och i vissa fall omöjliga. Kan vi också glömma. Inga mer EM eller än värre VM i Handboll Basket Volleyboll Pingis dock inte innebandy. Men den sporten rent konkurrent mässigt är fortfarande i sin linda. 4 länder slåss om 3 pallplatser. Knappt vi får kvalmatcher i några andra sammanhang. ALLT är Politikernas fullständiga Ointresse för annat än Fotboll. Nu är dom sådda fröna vuxit till konstgräs och Spökarenor. Nu kommer det en ny Maktsammansättning inom Idrotts Stockholm fast vete tusan hur man skall åtgärda alla skador och hur stor viljan är att göra detta via en röd/grön sörja. Fotboll och Kultur är ledordet för framtida Stockholm.

Några hallar är dock på gång. Vinterviks hallen bygges just nu i Gröndal men fortfarande hänger Liljeholms hallarnas framtid på en skör tråd. Beskeden från förvaltningen och ägaren har uteblivit. Sätrahallen är på gång men samtidigt vill dom stänga Olympen med alla konsekvenser detta innebär. Detta till förmån för hyra hallen i Folksam huset i Gunnar Lundgren Land. Dvs Mr: Bolton. Sen hjälper det ju gärna att Jan Sågström på Idrottsförvaltningen bor granne med denna hall. Så han har inte mycket till övers för Ungdomarna i Söderort utan säger att Nya Sätrahallen skall täcka förlusten av Dubbelhallen Olympen. Ja kraven för att jobba där baseras inte direkt på Mattebetyget i Skolan ej heller Geografi. Men nu gör vi sålunda att vi inväntar den nya Nämndens sammansättning och ett skönt farväl av Regina som tillsammans med Madeleine Sjöstedt vridit tillbaka klockan decennier inom Hallidrotten och en högst bidragande orsak till allt som skrivits ovan. Säkert inte alltid deras egna påfund men är man högst ansvarig måste man kunna kontrollera sina Småpåvar.

Artister och lag som gör en redan häftig sport än häftigare. Så här 6 omgångar in i Elitserien börjar Topplagen redan kliva iväg efter en svajig början. Lugi och Kristianstad och Alingsås har redan ryckt i Serien. Bra som fasen för Handbollen men som vanligt lag Söder över där man värnar om Handbollen och vill göra den större och bättre. Dock har 08 idag 2 av Seriens Största Artister att sedan resten av laget inte räcker för Topp placering har förklaringen. Usla Värvningar som måste även där anses som dom sämsta i Elitserien. Skall inte namnge dessa men i Grönrandigt kommer han från Norge i Ricoh är det en som lever högt på Gamla Meriter och Tränarens blindhet. Annars är Josef Pujol och Torjus Björnstad värda dubbel entre’ biljett. För en handbolls konnässör som en själv är dessa 2 en fröjd att beskåda. Trots deras begränsade storlek så kompenserar dom detta med Spelintelligens och driv av Högsta Internationell klass. Om dom spelar i Sverige kommande säsong är knappast troligt. Utan passa på att kolla in dessa 2 herrar redan nu för nästa år blir det svårare. I allsvenskan har även där Söderlagen stampat gasen i botten. Stockholms lagen kommer få det oerhört svårt med smala trupper. Urvalet är begränsat för att sätta det i jämförelse med Skånelagen. Så även i Div 1 Norra ser det likadant ut bortsett från Hammarbys Farmargäng HK Cliff som kommer vara med i Toppen hela vägen. Dom leds av Elitserie Ungdomarna Lucas Pellas Hannes Nyström och John Kvarnefalk. Kalle borde ge dom mera speltid i Hamamrby. Dom gör det bra och kommer sätta krokben för många storlag med Allsvenska ambitioner. I Norrettan återfinns nu glädjande även Borlänge HK. Dom har efter många år och egentligen sedan raset av MittDalarna Satsningen legat i Div 2 och 3 länge. Nu är dom tillbaka i Div 1 Norra. Ledda av den ungäldre Elitserie spelaren Erik Axelsson som spelande tränare och Lasse Andersson har dom fått en tuff start med 2 förluster mot tippade topplagen Hallby och Mantorp. Få i truppen har inte ens spelat på denna nivå men dom kommer bli bättre för varje match och dessutom nu när dom får en Renodlad IF Swithiod spelare med erfarenhet och 2 år I Hammarby i Ungdoms åldern. Andre’ Rasch skrev på för BHK i Veckan och kan spela redan på Söndag i den Svåra bortamatchen mot Bolton. Fast annars väntar en uppvärmnings match mot Kungsängen i Maserhallen. Jag önskar Borlänge och Andre’ all framgång. I den extremt haltande Div 2 Norra där numera ett nytt IF Swithiod befinner sig har man nått omgång 3 men Switte har bara 1 Spelad. Vart torsk mot Sollentuna men det kommer bli bättre. Laget innehåller en rad nya spelare som skall gå ihop med dom kvarvarande SwitteBoys P92. Senare tillkommer även 1 kanske 2 toppspelare lagom till Jul. Kan vara bra det för enligt traditionen brukar Switte ha en 3 4 spelare på skadelistan lagom till Nyår. Tillbaka i Laget är Pekka Palonen. Skall inte gå in på varför men låt säga att har man växt upp med denna Pekka både som spelare och kompis kan omställningen bli svår för många och följs inte skriven färdplan tröttnar man snabbt. Nu är han tillbaka och jag själv försöker att bistå direkt så gott jag kan….

Men det är förbaskat svårt när man vet att man saknar totalt noll stöd för det man gör från sitt egna förbund. Att pengar IN styr hela deras verksamhet har väl redan framgått. Enda samtalet jag fått från dom är när Helena Lindholm ringde och villa ha in mera pengar för Gauthiods WO i Våras. Har blivit en riktigt dyr historia och tragisk för fram för allt alla utövare av Handboll. Ytterligare en begivenhet är att det katastrofala beslutet att höja statusen (Vad det nu är??) på sekretariatet så att flertalet av det erfarna Sekreterariat jobbarna gick lämna sina uppgifter i Juni. Lämnade ett jättehål och tillsammans med EMP på Div 3 nivå dessutom satte dom sig rejält på pottkanten. Vem skall nu lösa detta när inte förbunden längre kan/vill tillsätta Secken för att det finns inga då flera fått slutat i Juni. Jo vi föreningar. Switte måste nu lösa detta själva. Hoppas verkligen inte att det även kommer gälla domarna. Det skulle se verkligen konstigt ut. Så håll Kassören uppdaterad annars kan det rinna iväg.

Handbollen vs Fotbollen känns precis som Apple vs Microsoft i begynnelsen. Och då var man en envis Apple användare ungefär 3% av marknaden. Men vart är vi numera. Ja Apple har sprungit ikapp och förbi men det har krävt många goda människor med stort hjärta. Precis det vi saknar inom Handbollen idag. Starka ledare inom alla förbund som ville hellre satsa på att göra sporten större och lobba för den än att vara smalspårig och jaga sina resp Föreningsmedlemmar på pengar.

Nä ha det gott. Säsongen är lång

Sworza

Gerry

PS: Radiosporten får fin besök idag av IF Swithiod…..OCH glöm inte 2 kanonmatcher idag på TV. Alingsås-Kolding samt Sverige-Island…Kolding med världens bredaste anfall. Ett kantspel i Världsklass bl a…