Rock,n Ricoh….

Personligen älskar jag Stockholms lag i Högsta Serien i Handboll. Dom har trots de usla förhållandena att bedriva denna typ av verksamhet i Stockholm idag nått upp i yppersta Eliten. Det mesta går rätt och är inte det heller en skräll. Värvningar till Elitsäsongen är väl genom tänkta och Ricohs attraktionsvärde är högt. Därför kul att man plockar spelare från Regionen. Gårdagens match mot GUIF kunde blivt ren förnedring av GUIF. Vete tusan varför man släppte in dom i Matchen i 2:a. Kistlocket var i princip igen spikat. Nåväl man visade istället att man hade kylan att vända trenden i slutet och säkra 2 pinna med 3 bollars marginal. Att detta gäng kommer efter säsongen ha släppt in minst mål är jag övertygad om redan efter 1 omgång. Försvaret framför den alltid lysande Thomas Forsberg är bombsäkert. Man såg hur ont det gjorde att gå in i mittblocket. Framåt är spelet ide’rikt på varianter. Det finns både kontringar 1 2 3 fas i spelet. Dessutom har man tillgång till just många högkvalitativa spelare som gör att bytena inte märks i spelet. Det här var kul samtidigt tråkigt att Stockholm Stad har förvisat detta Stockholm Innerstads lag till Grannkommunen Solna för att spela sina hemmamatcher. Även Hammarby kommer känna av detta då majoriteten av deras hemmamatcher kommer spelas under vardagskvällar. Helgerna är vikta för Innebandy mm. Det är oerhört många Elitklubbar just nu i Stockholm Innestad och även utanför som slåss om den enda från Olika Förbund Godkända match(Arena) i Eriksdal. Matchläggning mitt i veckan påverkar givetvis allt som har med träning och förberedelser. Helgerna finns inte en tid att bedriva träning på då allt är bokat för matcher i olika sporter. Tyvärr trots Föreningen HallariStockholm.nu så är intresset för detta extremt lågt hos politikerna. Alla säger exakt samma sak på ställd fråga. General felet alla vi som sysslar med Hallidrott gjort fram till nu är att vi inte drivit detta i Politiskt form. Därför bryr sig ej heller Stockholm Stad om detta utan Idrottsborgarposten kommer definitivt om Alliansen vinner slås samman med andra poster på 1 Politiker. Vad S kommer göra kan jag ej svara på eller gissa. Men vad fasen låt oss glädjas åt framgångarna även om vi måste åka till Eriksdalshallen mitt i veckan eller ut till Solna. Gällande Damhandbollen har dom exakt samma problem fast värre. Ointresset här från samtliga partier är monumentalt låg. Gäller även FI….

Sworza

Gerry