Vad är Sverige i Handbollen egentligen Fisk eller Fågel. Rapport FF Köln 2014

Baksida bro

Har hänt en del sen senast. Drar lite snabbt innan Köln inlägget.

Flera 00 lag var nere på Järnvägen Cup och gjorde bra ifrån sig igen. Hoppas att man hade ännu roligare. Herrlaget blev placerade i Div 2 Norra nästa Säsong. Flera nya spelare är på ingång men även några som saknats senaste säsongen eller säsonger. Återkommer till namnen när det är klart. Div 2 Norra som skall vara lättare men längre men färre resor. Vi får väl se framledes. Tyvärr på minus kontot kommer vi förlora spelare men samma med dessa återkommer jag senare. Kanske lite lir i Eken kan få dom att ändra sig. När det kommer till Eken så kommer vi få möta Notlob och Djurgården HF?? Yepp..Rise from the Dead. Dom har startat en ungdoms sektion och ryktet har gällt någon variant med Sportsgear… Tycker mig känna igen detta tillväga gång sätt. Nåväl inom StHf finns det inget som förvånar mig längre… Gauthiod vet jag inget om just nu.. Anmält är det dock…. Alingsås tog en mycket rättvis FinalSeger i SM och får kvala till CHL. Helt sjukt detta med Sverige och kval. Dessutom med tanke på det usla 2012 tappade vi ytterligare en Europa Plats. Hur bra eller dåliga är Svenska lag mot Europa lagen. 2013-14 har det dock gått bra för många på både herr/damsidan men bonusen kommer först om 1 1/2 år. Drott undantaget i CHL. Magnus Persson var den enda som stack ut och tog en landslagsplats samt ett proffskontrakt i EU. Men om man ser Sverige i Landslagen på alla nivåer och fram för allt alla som är Proffs. Till skillnad mot Tjongbolls proffsen som numera är bänknötare i sina resp föreningar. Vilket avspeglas i Landslaget tydligt. Så finns Handbollens Svenskar på planen i sina föreningar och gör det väldigt bra.

Så bra att vi går direkt till Köln. Köln som i alla år varit kända för Eau the Cologne FC Köln fast inga av dessa rosar marknaden just nu utan det är Kölner Haie Ishockey samt CHL Final Four i Lanxess som lyfter fram Köln. Man behöver bara vara där på plats för att förstå varför. Ett häftigt evenemang som lagts på perfekt ställe. För er som kan sin handboll huserar VfL Gummerbach dom och Kölner Haie använder Lanxess om den inte är bokad av annat. Hyfsad hemma arena kan man säga. 2 Svenskar spelar där i form av Joakim Larsson och Fredrik Larsson. Men i just denna Arena avgörs varje år Champion Ligan i Europa. Bara dom 4 Bästa från Grund och slutspel får äran att göra upp i dagarna 2. Och som vanligt numera är det gott om svenskar både på läktaren och på planen. Switte hade en bra trupp på plats…Så det var laddat för fest.

På G till Lanxess

Refuel with the Lost Boys… Prost..

Laddat och Redo med Andre’ ¨liveleak¨ Rasch och Kevin¨Bathtub¨ Rasch samt Staffan ¨Senf¨ Maier Sundström utanför Lanxess

Första matchen mellan Kiel- Vezprem var jämn i början men efter ett tag så tog Kiel tag i matchen och Vezprem kändes som att dom gav upp trots det enorma trycket från ditresta Ungrare. Nu skall nämnas att Kiel,s supportrar lät hyfsat dom med då dom var fler men högra medelålder. Kiel in i döden som dom brukar säga. Skall sägas dock att när Johan Sjöstrand bytes tidigt i 1:a utan fått tag på bollen kom en heltänd Andreas Palicka in och spikade igen dörren. Vilket tog taggen i motståndarna.

Till 2.A Semifinalen ställdes underdogen Flensburg mot Bjässen och superfavoriten Barcelona. Allt gick väl enligt planerna men dock gav sig inte Flensburg utan ledde med 2 en bit in i 2:a. Men efter en Barca TO vände matchen. Mattias i målet fick se hela 6 bollar vissla förbi och Flensburg fick inte in en enda. Då kom Ljubos Time out. Alldeles för sent tyckte jag på läktaren. Sörensen ersatte Mattias i målet. Dessutom byttes ett par 9 metrare samt Anders Eggert. In på hans Position kom en kille född -94 från RIK. Hade ett UVM Guld i bakfickan och visade iskyla där Eggert inte lyckades. Med hjälp av en heltänd Tobias Karlsson som styrde försvaret totalt. Karabatic gjorde inte ett rätt efter detta. Hampus Wanne däremot visade dom drygt 20000 på Läktaren hur man gör mål på Barcelonas super målvakter. Det var en fröjd att se och ju närmare Flensburg kom ju mera hejade ALLA utom ca 300 Spanjorer på Flensburg. Barcelona vacklade föll myglade maskade att till slut kunde dom annars utmärkta domarna inte hjälpa dom längre. Var pinsamt ett tag. Med bara 10 sekunder kvar och en boll ner var Barcelona tvungna att ta avslutet. För det var uppror på läktarna på Domarna och Barcelona. Sörensen räddade och ut med bollen. Med bara ett par sekunder går Holger Glandorf rakt igenom Barca försvaret och sätter lika bollen. Det var orkan volym i Hallen. I förlängningen följdes lagen åt att det slutade lika. Ingen ville riktigt driva på i fall man tappade bollen. Sen kom den första Shout Outen i CHL,s Final Four historia. Flensburg satte alla sina. Men sade jag Karabatic. Joda han fick ta en straff. (Vad tänkte eller inte tänkte coachen i Barcelona). Mattias Andersson tog denna. Till sista staffen för Flensburg och den som skulle begrava Barcelona klev Göteborgs grabben. Hampus Wanne Aranäs och RIK fram och vi alla i Swittegruppen jublade och skrattade. Killen var het och samtidigt iskall i läget. Går fram och sätter en numera klassisk straff endast 19 år gammal. Flipplobb över Daniel Saric. Flensburg i Final…Grymt… Här en länk till repriser. och här en till Straffläggningen

Final dagen bjöd på ett heltänt Barcelona och fram för allt Rutenka. Så matchen om 3:dje pris mot Vezprem blev bra men kändes som att Barcelona ville visa att dom ville vinna BronsPlaketten.Tiden emellan denna och finalen träffade jag några glada föräldrar. Magnus och Sussane Wanne och fick en liten pratstund. Magnus som just nu tränar RIK,s ElitJuniorer. Bör jag tillägga att dom var stolta men inte heller förvånade efter Semifinalen. Enligt dom älskar Hampus liv runt sig och blir iskall och taggad trots att han är P-94.a. Hmm vad kommer detta sluta.

Undertecknad med Sussane Wanne och bakom kameran Magnus Wanne på Lanxess Arena.

Grand Finale. I den 2 bästa Tyska Lagen men inte RNL utan Flensburg mot Bjässen Kiel. Nordtyskt Derby på gränsen mot Danmark..Wow liksom. Tempot var furiöst från början och kändes som att Ljubo ville bränna krut för han visste att bänkspelarna var sugna och dugliga. Men Kiel visade vilka som bestämde och ledde snart med 5 bollar i 2 omgångar. 8-3 10-5 innan Flensburg vakande i försvaret och kanterna med Lasse Svan och Anders Eggert börja producera. Kiel ledde med 16-14 i halvtid. När sedan Flensburg veteranen Thomas Mogensen satte ett riktigt Kempa mål till 19-19 lika började Kiel darra. Eggert gjorde 20-19 snart ledde i minut 47 Flensburg med 21-25. Men räkna inte ut Kiel. När klockan stod på 58 stod det 28-29 till Flensburg.  Sen 28-30. Då gjorde Mattias Andersson Turneringens Tokräddning på Palmarssons avslut i 59 minuten. Där efter kom Ljubos sista time och Flensburg redde ut sista minuten. Tyvärr var båda danskarna på kanterna alldeles för bra för att låta Hampus spela i matchen. Dom skärpte sig när dom visste vilka som annars väntade. Turneringens Spelare och Målvakt vart helt rättvist Mattias Andersson. Turneringens Försvarare måste bli Tobias Karlsson. Vansinnigt bra i Finalen och 2:a i Semifinalen. Turneringens 9 metare måste bli Mogensen och Glandorf som stark 2:a. Osv. Dock var Sverige dominerande i antal i finalen…Stort och Turneringens samt Säsongens Matchvändare och inhopp går definitivt till Hampus Wanne. Har många goda år fram för sig i olika ligor.

Hampus Wanne med sin CHL Guld Medalj iförd den otroligt snygga Swithiod Tröjan Spec Ed from Adidas. Grattis till Guldet 2014 c/o: Docgurka

Sen vart det en bra kväll för alla. Många spelare hittades inne i staden senare men det är en annan historia. Flensburg värdiga mästare efter missen 2003 mot Klice samt den omtalade mut omspunna matchen 2007 mot just Kiel. Så tändvätska fanns det gott om. Till sist: Sworza

Hungrigaste i Köln…SMS. Det är inte smaken det hänger på utan mängden. Vilket storleken på hamstern han lade senare i porslinet påvisade.