Rösten är borta….

Nils Horner. En av många klassiska röster har försvunnit ur etern. Nils Horner han bli en av dom mer respekterade journalister. Han visste innebörden vad han skulle göra för oss i sin mediala position. Inget skvaller,skandaler eller påhittade historier som florerar i dagpressen. Han gav sig in i dom mest heta grytorna i främst Mellanöstern och Asien. Många kommer inte komma ihåg hans ansikte men väl rösten. En av dom sista riktigt sanna Journalisterna har blivit skjuten på öppen gata i Kabul på Tisdagsmorgon. Född -63 precis som en annan så livet är banne mig inte rättvist. Jag är en stor beundrare av dessa människor som vågar livet för att berätta sanningen.

I Paralympics så är det likt ordinarie OS skidor på längden som räddar Svenska äran. ett Guld och Brons igår. Dom uttalade medalj kandidaterna har kört i diket. Men som en reporter från Kanada frågade ledarna i Kälk hockeyn. – Where is the rest of the players??  Sveriges trupp består av 2 målvakter samt 7 utespelare?? Ja då finns det inte mycket mer att tillägga. I Sverige finns det endast 30 st aktiva. Överlag är detta den smalast truppen historiskt som skickats till Paralympics. Skälen enligt utsago sägs vara ekonomisk. Det kostar mycket mer att skicka en Paralympier och dess utrustning. Kul för handikappade att höra att man värdesätts mot Kronvärdet. Men tycker samtidigt att det är kul och imponerande att följa detta evenemang. Människor som överträffar sig själva och sina handikapp att det stundom inte ens märks att dom har en funktions nedsättning. Blev riktigt förbannad när SVT som har dessa rättigheter??!! valde att flytta dom till svtplay till förmån för Alpin Storslalom för herrar. Kan inte komma på något så inskallt som Alpin utförsåkning efter detta OS

Nu är det vårvärme och man känner i ryggmärgen att Handbolls säsongen når sin ände i Sverige. Stockholm har äntligen åter en utmanare till SM titeln. Ja jag tycker faktiskt att Dagens Hammarby kan rubba vem som helst i ett Slutspel. Dom är numera ett riktigt homogent lagbygge. När några av profilerna faller bort av olika anledningar kliver någon annan fram och man tätar till bakåt. Just fysiken är oxå en skillnad.Laget är lite mindre viktmässigt än dom stora men orken är dessto större hos Dagens Hammarby.

Swithiod har 2 matcher kvar och inte riktigt klara för Div 2 nästa år men Helgens Match visade med tydlighet att ett kommande storlag är i antågande. Ut i Solen nu för Våren är kommen.

Sworza

Gerry