4 dagar efter OS..Men ingen abstinens….

Ja I söndags sprang vintersportsäsongen i mål. Ja för det mesta snösporterna som har något kvar ställs lite i skuggan efter ett OS. Märkligare med detta OS till skillnad från tidigare var att Sverige tog rekord många medaljer. 15 st varav 2 Guld. Borde vara glad för deras skull men det såg ett tjockskallat IOK till att så blev inte fallet. Än värre har efter spelet blivit sedan vår hemska skandalpress som kallar sig grävande bitit tag i köttstycket. Köttstycket i detta fall är Niklas Bäckström. Niklas som är en trevlig och blyg kille som inte en käft kan säga något illa om har blivit så illa behandlad i media och placerats i samma fack som folk som medvetet dopat sig med konstens alla regler för att prestera bättre och sedan försökt dölja detta. Niklas tog medicin för allergi sedan 7 år tillbaka sedan ankomsten till Washington. Dessutom även under Vancouver OS. Detta både med läkarens godkännande och kom inte och säg att alla Elit Idrottsmän inte skall kunna lita på sina respektive Landslagsläkare. Nu i Sortji fick IOK,s egna Doping Polis hybris när dom inte lyckats fånga upp mer än ett par styckna dopade. Så när Niklas värden från medicinen översteg det tillåtna så drog dom undan mattan 2 timmar innan finalen. Hur fasen korkade kan man uppträda. Ja alla vet storyn egentligen redan. För oss som bespetsade oss på en riktigt tuff och het OS Final Match. Vart kattskit. Aldrig har ett OS fått ett sådant Antiklimax avslut. Tala om att förstöra ett trevligt OS. Det mesta som hände under OS kommer falla i glömska och endast detta IOK katastrof tilltag finnes kvar. Sverige hade ingen lust att spela Hockey denna dag och det syntes ända hem till Svedala.

Jag törs nog sticka ut hakan och säga att den stenhårde Gary Bettman kommer stoppa all framträdande från NHL i framtida OS. Han var allt annan är glad över den negativa publicitet som Niklas och NHL fick på OS,s sista dag. Han verkligen kokade av ilska likt Tommy Boustedt. Alla dessa halv döingar inom IOK och dess olika kommissioner. Ja jag vet dom försöker för yngra sig men vem vill sluta ett jobb som ger miljoner i Lön för att visa upp sig vart 4:e år. Och då visa varför man skall ha lönen. Precis som den sk Doping kommissionen gjorde. Stefan Holm utan att bry sig om det som skrevs i skandalblaskorna har blivit 20 år äldre och lika mossig sedan han klev in i IOK. Finns klipp där han backar upp sin arbetsgivare till fullo utan förmodligen veta vad frågan var från början. Det är skillnad på att medverka ¨På Spåret¨eller spåra ur efter ett OS.

Roligt då att vårt folk kära Skidlandslag. Ja nästan lika Folk kära som vårt handbolls landslag. Åtminstone på Bengans tid. Lyckades så bra i OS. Ingen kommer kunna stjäla vare sig Bragd guldet från Charlotte eller dom andra priserna i kommande Idrottsgalorn. Inte ens om Hammarby hittar tillbaka till Allsvenskan. Vilket skulle kunna ses som en lokal bragd. Men det är fotboll så där har Intresseklubben stängt dörren. Annars var det blygsamma framgångar för övriga Olympier. Många var medaljkandidater med fog men pallade inte för trycket. Flera var riktiga besvikelser. Utförsgängen i backarna kapitalmisslyckades. Endast 1 stod pall och ingen mer än jag själv och dom runt henne trodde på henne. Anna Holmlund knep en bronspeng trots 2 knäoperationer. Detta i en riktigt kul tv sport. Skicross. Bra som fasen.

I handbollen börjar det dra ihop sig. Varje match har någon betydelse vilket fram för allt matchen mellan Hammarby-Rimbo visade. Slagsmålet i slutet mellan lillebror Tollbring och Wik-Rydberg visade direkt. Trots att Hammarby ledde stort. Så 2 illröda kort i sista minuten och avstängningar väntar. Switte fick äntligen spela en Lördagsmatch hemma och tog vara på denna. Ett par spelare saknades. Jag menar det är sportlov. Samt båda tränarna. Det blev en konstig match för att säga det minsta. 11-17 till Huddinge i Paus. Säger det mesta. Däremot 2:a blev 22-10 så slutresultatet 33-27 var ehlt rättvist. Var länge länge sedan vi gjorde en sådan urstark 2:a halvlek. Nu är det bara konservera formen till Söndag. Hallstahammar väntar borta. Tyvärr fanns det bara 2 spelare till Gauthiodmatchen på Söndagen så WO var framtvingat. Med dagens tuffa regelverk kan Gotte i och med denna fadäs bli uteslutna. Böter väntar åtminstone bakom hörnet. Ganska stor sådan dessutom.

Sworza

Gerry

PS: Missa inte Lugi-Hammarby kl:19:00 på SS för er som har spelkort. När den är klar så Switcha direkt till Fuchse- Lemgo och kolla in F.Petersen show. Även här. Vill man se SHL Hockey och inte har råd med abonnemanget eller matchen så klickar man här.