Bra start på 2014 och så några mindre bra.

Först HandbollsEM i Danmark sedan OS i Sotji. Skitkul för en sportnörd. Bäst med OS är att Fotbollen kastas ned i Kolkällaren. Framgångar mäts olika men jag tror många Svenska Deltagare missbedömt detta med OS från sina Ordinarie tävlingar. Endast Skidlandslaget visste vad som väntade och hur man skulle förbereda sig. Succe’n är ett faktum. Jättekul för dom alla. Några Sporter har fortfarande chansen att rädda hedern till på Söndag. Men man får passa på till nästa OS och 4 år äldre gäller det att vara både morgontupp och nattuggla. Då får man addera ytterligare 3 timmar tidigare i Sydkorea. Men inan dess om 2 år Rio. Tycker dock mera om VinterOS där vi tar flera medaljer.

Handbollen börjar gå in i sina resp slutfaser. Kampen om slut-kvalspels platser pågår för fullt i alla serier runt om Sverige och övriga Europa. Inte i någon liga föreligger det några skrällar mer än att Ola,s IFKK har visat att dom inte riktigt är mogna för Europa spel och börjat vackla i Serien. För Hammarby har man dom sista 5 matcherna åkt på snöpliga udda måls förluster i 4 av dessa och alla i sista minuten. Snacka om stolpe ut. Rimbo har med sina tunna trupp fått svåra problem och får svårt att nå kvalplats att hålla sig kvar i Elitserien. Radat upp förluster medans Önnered börjat plocka pinnar. I Allsvenskan så har det solida Ricoh visat sig mänskligt efter nyår. Det började med förlust borta mot Skånela sedan tappad pinne mot CaperioTumba och nu senast förlust hemma mot Irsta/Västerås. Nu har Skånela endast 2 poäng upp till RIcoh. Blir spännande att följa vilket är kul. Tumba för övrigt har haft tufft i booten men kravlat sig över. Dom fick innan fönstret stängde Jocke från Tyresö. I Div 1 Norra går Tyresö som enda Stockholmslag upp till Allsvenskan. Nja inte riktigt klart men dom ångar på i den riktningen. HFSIF ligger på en kvalplats vilket kan skapa en delikat läge. Fast egentligen inte. För inte får dom gå upp i samma serie som Skånela om dom inte lyckas ta sig till Elitserien. För Swithiods räkningen har vi inte räckt till 2014. Så i nuläget ser det ut som att vi måste undvika nedre kvalplats än övre. Det har helt enkelt inte velat för det gamla Swithiod anno 2013-14. Men det är några matcher kvar så bara spotta i nävarna.

Sworza

Gerry