Alexander Majorov visar vägen till framtiden….

Alexander Majorov. Jag är inte bara Handbolls nörd utan äter sport och konståkning har sen 30 år tillbaka legat mig varmt om hjärtat. Då så jäkla kul med denna kille som föddes i St:Petersburg 1991 och hängde på Mamma och Pappa till Luleå 1992. Dvs då denna sajts Grundbult Föddes. Konståkning kan te sig underligt och obskyrt i dagen digitala samhälle. Men det som Alex gjorde i Sortji har inte hänt inom Svensk Idrott sedan 82 år tillbaka. Figureskating som den heter Världen över är gigantisk. Större än Ishockey även i USA och Kanada men långt ifrån i Sverige. I Ryssland är det den Nationella Vintersporten No:1 och förstås störst. I den konkurrensen så förstå Alex bedrift och framtid. Helt Underbart. Man skall betänka att Sveriges satsningar på dess kommande Stjärnor är mer än lovligt modesta. Kan lätt jämnföras med dagens Stockholms Politikers satsningar på Hall iDrott och ratande av OS satsningen. Sitter alldeles för många gamla gubbar och kärringar i höga positioner för att förstå hur viktigt det är att visa upp det vi kan i Sverige med rätt uppbackning. Ringar på Vattnet….. Otroligt kul att se dessa artister inom Konståkningen som överträffar alla inkl sig själv och inte när det kommer till final. Guldet stod däremot mellan endast 2 åkare efter korta programmet från gårdagen. Skulle det bli Hanyu från Japan eller Chan från Kanada och kampen vart magnifik med mängder med fel från båda men står man redan över alla andra i klasser så har man råd med detta. Jag måste erkänna så här på Alla Hjärtans dag att jag valde bort Swittes bortamatch för detta men detta vart klassiskt…Så mycket känslor så mycket nerver…Yuzuru Hanyu fick rättmätigt Guldet och Japans första genom tiderna i OS. Härlig tävling.

Handbollen har även dom sina artister som lyfter dess sport. Balic Abalo Duvnjak Petersen mm SMS i Switte. Spelare som inte bara spelar på resultat utan även bjuder publiken på skönsång. Fler sporter har deltagare som gör likvärdigt. Slopestyle Snowboard men det är nya grenar. I klassiska grenar som tex Skidor på längden är det Petter Northug som gör denna sport hyper instressant. Han skiljer sig från mängden för att försöka lyfta sporten i 2010 talet. Han har lyckats men på bekostnad av denna bedrövliga och rent huvudlösa skandalpress i Sverige. Expressen och Aftonbladet har lyckas med bedriften att få Stora delar av Svenska Folket att rent ¨Hata¨Petter Northug. Vad fasen är detta för något. Dessa skitblaskor med dessa löjeväckande medarbetare som kallar sig Journalister kan bara referera negativa nyheter. Har faktiskt med en häxjakt lyckats övertyga trots sina mediokra läsa siffror övertyga Svenska befolkningen att Petter är Djävulen själv. Petter i min Värld är en gudagåva för vilken sport han än ställer upp i med den framtoningen. Även om han väljer att gå sina egna väger utan att följa landslagets. Inget nytt. Flera andra har gjort detta. Johan Olsson tex i Sverige. Petter har lyft längdåkningen tillsammans med min Skid Prinsessa Marit Björgen på Damsidan till nya höjder i medialt sammanhang. Vi har så mycket att tacka dessa 2 för allt som händer i en Sport som lätt kunnat knuffats bort av alla X-game sporter som poppat upp i OS rörelsen. När man sedan gör detta inom media i Sverige mot Petter skäms man att vara Svensk. Sluta köp tidningarna och läs deras URL.

I Handbollen gör Sävehof Tjejerna avtryck för en kommande storhets tid för Svensk Damhandboll i Europa. Jag tror dom ordnar en slutspels plats som 1:a lag i Historien från Sverige. Drott däremot har inte materialet för att lyckas. Tror ej heller att kommande Elitserie Vinnare 2014 kommer att lyckas. Vi är inte för långt efter i mycket men just detta med erfarenhet betyder så enormt mycket i dessa sammanhang. Kristianstads till korta kommande i EHF kuppen visade detta med tydlighet. 08 laget Hammarby blandar och ger och vinner och förlorar och kan snart bara sitta och vänta på hur det går för just Drott när dom återkommer till Elitserie spel efter CHL spelet. Ligger efter med 2 matcher mindre spelade. Hammarby behöver förstärka på en del positioner. Behöver 9 meter spelare när dom idag är alldeles för ojämna. Kanterna är inte något problem utan deras styrka. Försvaret är excellent och 70 % att dom är över strecket. Aberet är mitt 6:an. Varken Adam eller Lilleman är Elitserieklass. Inte för att vara elak men så är det. Adam är dock mycket bra på ned håll och öppna för 9 metrarna. Svår position att fylla i 08 området. Ultimata vore om man kunde hitta en 2 vägs spelare för detta. Dubbel bytena kommer inte fungera i ett slutspel.

Switte blandar och ger dom med numera. 1 Pinne på dom 3 senaste matcherna är ingen höjdare när dom kan så mycket mera. Glädjande är dock att Switte har fått ny tillskott till truppen från både Stockholm och Karlshamn. Mattias Ersson och Johannes Olsson. Välkomnar dessa 2 till Swithiod och hoppas dom är kvar och medverkar till ett kommande storlag. Oddsen ser goda ut trots kräftgången denna säsong. Det tar ett tag att bygga ett lag.

Nya tag och snart lanseras det….

Sworza

Gerry