Spetskompetensens vara eller inte vara…

Såg 2 matcher i Söndags där lag som saknar det där lilla extra får oerhört jobbigt men samtidigt inte ger upp. Hammarby hade en gyllene chans att få med sig 2 poäng i Prioritet Derbyt i Eriksdal mot RIK. Efter en makalös upphämtning i 2:a och med 25 sekunder kvar och bollen. Men RIK lyckades att kvittera med 5 sekunder kvar. Det saknades lite lite kyla…Dock så saknades HArnisch. Hammarbys Trupp idag innehåller inte så mycket spelare som har det där lilla extra. Dolk Pujol Harnisch. När Harnisch inte levererar blir det mycket fajting bakåt för att lyckas framåt och kontringar 1:a fas blir oerhört viktiga. Hammarby behöver värva för att klara slutspelsplatsen. Drott är nära nu. En som finns nära en borta är Hampus Asp i Nyköping. En favorit till mig då han så tydligt dominerar motståndarna trots att hans Nyköping ligger långt nere i systemet. Dom behöver en skytt av rang. Högernior växer dock inte på trän på denna breddgrad. Men det finns vänster9:or i Stockholm som inte skulle göra bort sig.

Göra bort sig gjorde inte ett rejält rumphugget Swithiod heller i Västerås. Åkte dit utan Pierre Jerka och Staffan. Trots detta så gjorde man en riktigt bra match. Försvaret var mycket bra men som vanligt råkade vi ut för detta gissel som kallas Punktmarkering. Denna gång var det Linus som fram till dess styrt spelet väldigt bra från 9 meter. Där han hör hemma. Han och Hannes skapade mycket framåt både för sig själva och andra. När han plockades bort blev det mycket tungt och vi gjorde inte mål under en lång period i 2:a där I/V gick ifrån med 5 bollar. Vi hann inte ikapp för vi hade inte riktigt den kompetensen framåt då i alla var med i matchen. Få enkla mål och orken tröt till slut. Förlusten med 2 sved men föll med flaggan i topp. Vi är en tunn trupp och skall vi lyckas måste alla vara på topp. Söndags matcherna är ingen höjdare om man inte är utvilad och på topp. Närmast väntar en rejäl 4 Poängsmatch borta mot Ljungsbro. Denna omgång kommer avgöra årets serie. Fokusera nu Boys och åk till Ljungsbro full laddade. Då kan ni rå på vem som helst.

Nu börjar OS. Skruva ned alla förväntningar på Sveriges Deltagare. ALLA vill och gör vad som helst för att vinna denna Gyllene Medalj. Guld är dessutom det enda som räknas i alla andra länder. Den innehåller allt som inte ett VM och EM innehåller.

För att sia en verklighet så kommer NORGE vinna medaljkampen klart. Man måste imponeras av våra grannars framfart i Vintersporterna. Men så lägger man resurser 1000 ggr större än vad Sverige gör på detta. Nu dessutom så kan man redan i Sortji vinna OS 2022. Där pajas ansökan från Stockholm skulle konkurrera??? Var det 1:a April. Lillehammer OL tillhör fortfarande bland om inte det bästa Vinterspel som hållits. På alla plan. Nu har man flera att jämnföra med och då blir Lillehammer ännu större. Så OSLO 2022 har mitt fulla stöd och hela Norska Folket.

Sworza

Gerry