Back to Basic fungerar även 2014

Måste ta en snabbinlägg innan det jag skrivit på under veckan kommer ut. Nu gäller det basket men även lite tänkvärda vinklar i dagens handboll. Oklamhoma City Thunder är ett köpt basketlag som för 5 år sedan hette Seattle SuperSonics. Vadå köptes?? I USA kan man köpa allt och flytta det i vilken riktning som helst. I EU kan man köpa alla föreningar om du har en plånbok som täcker alla omkostnader. Men inte flytta denna. Sånt gillar inte alla. Handlar inget om klubbkänsla utan bara att sälja sin själ till djävulen. När pengar erövrar sporten. Oklahoma som man egentligen bara känner igen som Svensk från ¨Musikalen Oklahoma¨. Men just nu idag ganska häftigt att kolla deras Basket lag. Köpt eller inte för Oklahoma City behöver en identitet. Just nu har dom en sk Winning streak med 11 vinster på raken. Dom är underdog från början men har hittat ett vinnande recept med tajt försvar och bara satsa på 2 Poäng skott i anfall. I ett ganska behagligt tempo. Lite Gauthiod om jag får dra en parallell. För dom som inte vet så kan man skjuta 3 Poäng skott i Basket från en halvmåne cirkel utan för 2 poängsområdet. Som jämnförelse  i Handboll är det ett skott bakom 9 meters linjen.

Återkommer i morgon.

Gerry