Elitserie matchen som vart Domar matchen..

EuropaMästerskapet är över och Elitserien drog igång igen efter 1 månads uppehåll. Eftersom endast 1 spelare i hela Elitserien var med nere i Danmark. Så hade alla lagen valet vad man skulle göra under detta uppehåll. Men det märktes i matchen mellan Hammarby-Drott på Onsdagskvällen. Det normala tempot som brukar infinna sig när framför allt Hammarby stampar igång infann sig inte och det vart rätt lagom Handboll för att säga något snällt. Men det fanns glimtar på nyskapande samtidigt tecken på 1 månads uppehåll. Tar dom 5 punkterna jag anser anledningen till Hammarbys förlust som normalt skulle varit en klar vinst. Drott idag är ett lag som för mig helt obegripligt att dom representerat Sverige i CHL,s finrum. Finns inget som visar detta.

1: Daniel Svensson. Tror inte han nådde 20 % denna kväll och trots flera kvalificerade räddningar i 2:a skulle han bytts ut redan i 1:a. Han var inte alls med och 2 räddningar i 1:a är bevis nog. Lidingö grabben borde fått kommit in redan i 1:a men blev bänkad.

2: Kalles envishet att inte ta ut Daniel och hitta sig själv. Om nu inte Pontus var skadad får jag ursäkta. Samt plockat bort Richard Hanisch tidigt i 2:a halvlek. Han var totalt borta. Vet inte om det man ser mer från läktaren??

3: Linjespelet. Vad har hänt Adam och Lilleman. Ok har inte fyllt Elitserie rollen tidigare i min mening men nu var det riktigt illa. Här behöver Hammarby snabbt hitta en motor som inte bara kan läsa spelet ha sugkoppar i händerna men fram för allt driva på spelet inom laget och även medverka som 2 vägs spelare.

4: Magnus Persson. EM hade tagit ut sin tribut på honom rejält så var inte riktigt den man är van att se och han längtar nog till Tyskland men han fick hjälp av andra istället. Se nedan.

5: Domarparet. Jag åkte till Eriksdal för att se 2 saker. Hammarby och hur Magnus Persson såg ut efter ett för honom lyckosamt EM. Fick se ett domarpar i 1:a som under presterade grovt i bedömningsnivå för att i 2:a göra tvärtom och försöka kompensera sina misstag och blåste tok mycket utvisningar. Men fram för alt detta med beundran för Magnus och att man totalt glömde vad Offensiv Foul är i 1:a. 6 st sk Sturmer foul eller på ren svenska offensivt regelbrott av vinkades då dom fortfarande tittade på Magnus och han var inte ens inblandad. Jamen det kändes så och vart jobbigt att beskåda. Vart lite av Domarskola nivå. Hoppas verkligen slippa se detta i några fler Elitserie matcher. Annars ligger Svensk Handboll Pyrt till verkligen. På en skala 1-5 får dom en 2:a i en annars ganska beskedlig match där Bajen Fansen lyste med sin frånvaro. Där får Bajen Fansen en 1:a i Betyg. Inget drag alls och glest på läktaren.

På positiva sidan vill Kalle verkligen undvika att motståndarna tråkar ut publiken med punktmarkering. Tycker dessutom att du kan föra det budskapet vidare till dina ansvariga för B-laget i Cliff. När Drott inte kunde få tag i Matchens Stora Behållning. Josef Pujol. Han var STOR denna kväll och förtjänade ensam att fått med sig en seger. Vem är Kennedy?? Då fegade Ulf Sifvertsson ur och försökte punkta honom men det ville inte vare sig Kalle eller Josef utan kant loopen och platsbytena var fina att skåda och friställde andra bl a Nisse P som plats bytte med Dolk och satte iskallt sina lägen från vänsterkanten!! Tyvärr som sagts hade inte heller Richard H vaknat från vintervilan utan hade med sig huvudkudden vid sidan av huvudet. Han gjorde en rejäl botten match och vill inte säga detta men han körde matchen för Hammarby med sina 3 2:or i 2:a. Dom 5 utvisningarna i 2:a mot Drotts 2 avgjorde hela denna tillställning. Ok Jonatan Wenell gjorde inte mycket rätt han heller denna match. Var Kuddvarning på honom också med John Blund. Hände ingenting från honom. Märkligt. Ändå förlorar man bara med 1 boll. Väx upp för fasen så kan ni nå hela vägen…Hammarby har gjort det förut.

Trist för Hammarby och oss Handbolls älskare i 08 är dock att här kunde en svår motståndare till en slutspels plats blivit avsågade men är nu med igen fast jag tror inte detta HK Drott med det material man har idag är ens nära. Handlar om 4 spelare egentligen. Magnus Persson Robert Bladh Henrik Olsson och Philip Stenmalm.Saknas någon i kommande matcher är dom vingklippta. Nu får Hammarby spöa RIK i Prioritet Finans Derbyt på Söndag i Skolådan på Ringvägen.

Sen en passning till ni som kallar er Hammarby Fans och bara laddar inför Fredagen. Ställ upp för det enda laget idag som lirar i HÖGSTA serien fortfarande och bär dom grön/vita färgerna. NI var osynliga mot Drott. Låt detta inte hända mot RIK på Söndag. Dom kan med er hjälp nå hela vägen..

Enda skrällen denna fulla Elitserie omgång var denna match!!! Skit trist.

Tips: Ni behöver mera Sworza är Forza i Hammarby Handboll. Vi har linjekillen och skytten.

Gerry