Mon Dieu! Vive La France.. Sworza Swithiod

Ja vad säger man. Frankrike äger Världshandbollen och Vinnartaktikern Claude Onesta hängde upp anfallsspelet på 6 spelare i 50 minuter. Försvaret är bäst i Världen med Fyrtornsbröderna Karabatics på 3:orna. Att han gav fötroende och bänkande en radda med Världs spelare var för att han hade en ide’ och körde den i all in. Danskarna kördes över i och med att Niklas Landin inte tog ett av dom 10 första avsluten och Thierry Omeyer tog allt enligt traditionen. Matchen gick faktiskt redan där. Dom 6 spelarna som fick fötroendet att leda detta lag och OBS! Dom vann utan kontringar eller tryck. Det var en Gauthiod match fast på Världsnivå. Danskarna vart paralyserade.

Målvakt: Thierry Omeyer. Visade precis som en viss Valle Bergström att skador gör en ännu bättre och åldern ännu bättre….Man får rysningar hur han agerar i målet. Kan ingen sätta en webbcam på hans huvud så vi kan få någon insikt.

Vänsterkant: Mickael Guigou. Turneringens kantspelare med en annan fransos. 31 år och vanssingt säker i sitt läge. Han är en målvakts demon både från kanten som staffskytt. Bättre än ever.

Vänsternia: Daniel Narcisse. ¨Air France¨. kom ihåg att denna 34 åring är BARA? 189cm lång men känns som 220 på planen. Hans stegningar denna match var ¨Tres Magnific¨.

Mittnia: Nikola Karbatic. Utsedd till turnerings bästa spelare. Håller med i talkören. Vad är det som driver denna kille till att bara bli bättre och bättre. Jag menar han har tillhört Världstoppen i 7-8 år nu och blir bara bättre!!! Måste vara Blanca Vlasic som ger honom lite Kroatisk Hem energi mm. NI vet att han kunde välja mellan Frankrike eller Kroatien en gång i tiden. Han valde rätt.

Högernia: Valentin Porte. Kom ihåg detta namn..Nä ni kommer lära hans namn. En fotboll/Film stjärna som trängt in i Handbollens inre. Denna 23 åriga kille har allt redan utom det vi kallar inom handbollen ödmjukhet. Bortsett från filmstjärne statusen han lämnar turneringen med så är han i mitt tycke den bästa Höger 9:an och utvecklas han, rätt den störste. Nä jag skall inte jämnföra honom med andra för just nu är han unik. Fantastiskt men samtidigt som sagt filmare. Dom gillar jag inte alls…

Höger 6:a. Luc Abalo. Denna 29-åring är förmodligen den spelare inom handbollen har flest klipp på youtube idag. På gott och ont. Luc som är vänsterkant men på senare år blivit den mest kompletta handbolls spelare i världen idag och har sina tränares fulla förtroende i vad han än gör både framåt på planen och bakåt. Sam tidigt underbar underhållning för oss andra. Finns ingen i Handbolls världen idag eller tidigare som har ett sådant upp hopp med häng att försvaret och målvakt hinner landa och köpa korv innan han bestämmer sig för vart han vill placera bollen. Hans enda aber och efterbörd han lämnat efter sig är att han med många av sina trollerier har godkänt att man kan stå i målområdet vid avslut. Domarna blåser inte längre för detta på alla om det inte är så att spelaren ligger i målområdet. Men nu Har Luc lämnat detta för han behöver inte golvet som stöd för sina konster. han flyger ännu högre…

Danmark: Alla knäade inklusive Ulrik för utom Mikkel Hansen och Hans Lindberg. Riktigt dålig coaching från Ulrik. Lätt för en annan att säga men så ver det. Mikkel är en lagspelare men i denna match kunde han rädda Danmark för han var den enda som kunde bryta igenom Franska muren själ hela tiden men han valde att dela med sig och fungerade inte alls.

Men vad fasen dom är i VM i Quatar och det är inte Sverige?? Ännu…

Swithiod bröt ned Katrineholm under Lördagen dessutom..Har inga referenser från matchen mer än än att ni spelade en strålande handboll i 1:a för att drabbas av landslagsfeber i 2:a. Ja nu mera händer detta och tränarna vet inte vad som händer även på Landslagsnivå. Men ni vann den…Gott,, Och Grattis.

Sworza Gerry