Super Bowl XLVIII 2 Februari

Den 2:a Februari brakar SuperBowl igång på Mets Stadium i New York. Bara dra på sig Pälsmössan för Publiken.23:30 börjar sändningen. Matchstart 00:30 i Sverige. Världsartisten i mellanakten (som också innehåller Världens Dyraste och attraktivaste reklamspottar) blir  Bruno Mars. Så grattis ni som såg honom i höstas i Globen. Han är större än Globen. Läget några miles från New England Patriots hemmavist i Boston borde taggat upp Tom Brady men i denna sport jag själv valt att kalla Amerikansk Handboll. Då likheterna i mängder av moment påminner mer om Handboll än Fotboll. Sparka får du bara göra när du inte mått ditt egentliga mål med spelet. Punta: Sparka tillbaka bollen till motståndaren. FieldGoal: Sparka bollen över ribban för 3 Poäng eller Bonus Poäng efter Touchdown. Thats, it. Inte mycket. I natt korades 2 vinnare som båda hade fördelen av att spela hemma. Hemma fick dom för att båda vann sina respektive divisioner under seriespelet. Klart dessutom. Gemensamma med vinnarna Denver Broncos och Seattle Seahawk var den samma som Sveriges Landslag bygger sina framgångar på i Handboll. Försvars spelet. Det var som försvars Poesi att se Broncos totalt plocka bort Mega Artisten Tom Brady ur spelet. Både deras defensiva försvar som offensiva försvar var enormt. 3 första kvartarna fick Tom komma in 5 gånger eller var det 6. Nåväl inför 4:de hade New England bara skrapat ihop 3 poäng. Broncos hade 20. NE var slaget även om dom vaknade till lite grann men Denvers försvar var kolossalt bra och gav deras nyinköpta från Colts Quarterback Peyton Manning. Ungefär som mitt9:a i Handboll, hur mycket tid som helst att leverera passningar i Världsklass. Ingen trodde han skulle lämna sitt Colts han spelat för hela sin proffskarriär till 2011. Precis efter skrivit på ett 90 miljoners förlängningskontrakt med Colts på 5 år. Slog olyckan till ordentligt. Strax innan serie start var han tvungen att opera en nackskada och försvann hela den säsongen. Colt löste hans kontrakt och Denver dök upp. Ca 100 Miljoner Dollar/5 år och dubbelt upp i Reklamkontrakt till talade honom. Ingen i Denver frågar sätter detta längre. Han har smeknamnet Sheriffen för att han alltid vill köra snabba spel utan det som inom NFL kallas ¨Huddle¨. Där man samlas i ring inför varje spel. Utan snabba puckar och alla medspelare skall eller får veta vid uppställning vad han valt. Kul för oss som gillar snabba spel. Sen pratades det om att NE hade slarvat med höghöjdsträning. Känns det igen?? Deras Arena Sports Authority Filed at Mile High. Det sista indikerar att Denver ligger en mile över havsytan. Dvs ungefär 1600 meter över havsnivå. Där är luften tunnare.

I andra Semifinalen möttes 2 västkustgäng. Seattle Seahawks som tog emot San Francisco 49:ers. Med ett av ligans mest högljudda fans. 137,3 db är visst rekordet på deras hemma arena CenturyLink Field. Ungefär som att stå bredvid ett flygplan som startar. Undrar vad våra fullkomligt värdelösa Idrottspolitiker skulle säga om detta mättes upp i Stockholm. (Återkommer till dessa i Veckan) Seattle hade egentligen allt med sig i denna match. Hemmaplan Kylan Fansen men samtidigt Ligans absolut bästa försvar men samtidigt mötte dom ett av ligan bästa anfall. Här slutade i en jämnare match med att Seattles genom tunga försvars spel i både offensiv som defensiv segrade. Båda matcherna var ruggigt bra på olika sätt. Denvers kollosala överlägsenhet. Seattles mer än tydliga försvars arbete tillsammans med en av Ligans yngsta Quarterback. Russel Wilson. 25 år. Man brukar säga att vid 30 Peakar man ett antal år. Så han har några kvar. Bra som fasen och lika kall som Seattle i Januari är han i varje fall. Killen har en intressant karriär för att säga det minsta och förmodligen ligans lägsta lön i den positionen. Russel var fram till 2012 en riktigt bra Baseboll spelare. Så pass bra att han så sent som 2010 draftades till MLB klubben Colorado Rockies. Han fick börja i deras b-lag Tri-City Dust Devils och gjorde mycket bra ifrån sig. 2011 lyftes han till Farmarlaget Ashevilles Tourist och var nu väldigt nära MLB. Men hela tiden hade han även en karriär inom College Fotbollen. Spelade i North Carolina State University 2007-2010. Tradades sedan till Wisconsin 2011 där han gjorde braksucce’ i fram för allt passnings spelet. Vann det mesta. Hur kan man då var på topp i 2 av det största sporterna. Jo för att deras säsonger aldrig krockar. NFL spelas på Vintern och MLB spelar på sommar halvåret. 2012 lagom till den berömda Spring training inom Baseballen så meddelade han att han ville satsa på sin NFL karriär. Resten är historia. Tror nog han kan omförhandla sitt kontrakt vid Seger den 2 Februari. Kuriosa nyligen är att Texas Rangers ett lag i MLB draftade han till deras Triple-A serie. Serien under MLB. Man kan undra WHY??. Visst hans namn kommer fylla läktarna men kommer han spela och kommer Seahawk tillåta honom detta. I vilket fall som helst. Hyper intressant kille som för tankarna till Sven-Tumba mfl som kombinerade Ishockey/Fotboll Bandy/Fotboll.

Vill man ha en snabb resume av nattens matcher kan man klicka här.

Sworza för Amerikansk Handboll

Ps: Har nog fortfarande lite huvudvärk från Sverigematchen mot Ryssland. Men finns det någon annan sport som kan väcka alla dessa känslor??