Vägrar blir Strukturerad 2.

Jag sade något om att jag skulle återkomma På Lördagen. Hmm ibland tickar klockan snabbare än tanken. Så det blir denna Söndag. Men allt fanns redan i huvudet BARA sätta det i pränt. Idag ettor och nollor istället för en Klassik Royalmaskin. Jag skall försöka få till positiva vinklar men vissa ämnen måste levereras med negativ vinkling för att den större massan skall vilja läsa det man skriver..Hmm låter som kvällstidnings Journalist eller vilken Journalist som helst idag. Därför vi Svenskar ibland får epitet tillbaka dragna tystlåtna och Självmords benägna. Inte konstigt då positiva nyheter näst intill ej existerar längre. Jag skall fortsätta från tidigare inlägg och gå vidare….

Handbollen rullar vidare. föregående helg hade Swithiods A-lag återstart efter en månads ledighet. En ledighet där alla fick sköta större delen av träningen själva. Bröderna Rasch körde hårt i Thailand. Joda numera har alla stora lite lyxiga?? hotell egna Gym som verkliga är vräkiga stundom för att anpassa sig. Samt WiFi som där numera är livsviktigt.Till matchen kunde Swithiod endast mönstra 9 ute spelare och 2 målvakter.Där flera inte kunnat sköta sin individuella träning enligt tränarnas önskemål. På andra sidan väntade HK Cliff dvs Hammarbys Utvecklings gäng. Säger utveckling då det inte fanns mycket av detta vare sig på planen eller tränar sidan. När tränare sätter upp planer för sitt lag och säsong måste man vara tydlig mot sitt lag och hålla sig till planen eller löften även när matcherna kommit igång. Skall påpeka att jag är Hammarbyare från vaggan men totalt lämnat Fotbollen då den inte handlar om lagsport eller underhållningen längre utan Pengar men blir blir med ens frankt bekymrad då man få se det som hände i Söndags. Roger Wrede och Hans yngre kollega Mattias Ekstrandh väljer att Punkta Pierre i 60 minuter. Vad är det som är utvecklande med detta. Betydde matchen något viktigt kan man undra?? Den månghövdade publiken som sökt sig till hallen gick miste om vad som skulle kunna bli en riktig fajt mellan 2 lag. Valet är så ANTI-Hammarby och helt emot att låta dessa unga killar få chansen att möta och lära sig hur man hanterar denna typ av spelare. Då har man inte stor tilltro till det egna materialet. Inte fasen punktade Sverige Rutenka i Vitryssland utan killarna fick lösa detta på planen. Han gjorde sina mål rätt många men avtog sedan. Man sänder ut fel signaler till sina egna spelare att kan ni inte grejja detta så får ni väl punkta motståndaren. Ingen fjäder i hatten direkt. Pierre fick dock chansen när utvisningar kom som spön i backen. Jag satt på läktaren och vart riktigt förbannad på domarna som blåste i ett och ett sekretariat som inte riktigt hängde med denna dag. Nu ångrar jag mig då jag fått reda på från flera håll hur utvisningarna kom till och även Mr:Wrede fick densamma som somliga av hans talangfulla men ovårdade unga spelare. Bra Domarna. Det  Ovårdade språkbruket. Kuk Fitta Knulla Hora mm hör inte hemma på en handbollsplan och visar att detta lag saknar harmoni och gränsdragning. Synd då dom trots allt kan spela en fantastisk handboll stundom. Men i längden kommer det leda till att dessa killar aldrig kommer närmare A-laget än få träna med dessa. Man måste hålla tand för tunga. Denna dag räckte det dock till Seger. Själv gick man från hallen med en stor klump i halsen. Tar med mig 3 positiva saker till framtiden. Mikael Valle Bergströms målvakts spel. Var briljant och räddade oss från stor förlust och hans projektil till utkast till tror det var Linus eller Anton. Det gick så fort att jag glömde och vilken mottagning. Iskalla Elis kom in i 2:a och gjorde en kanonräddning på straff. Sen Andre’ som äntligen fick komma in och sätta sitt 1:a Mål för säsongen på en fin pass från Pierre. Andre’ missade ett litet halvdant läge men var annars felfri bakåt. Det var bra det av Andre’ som väntat och väntat på sin chans. Hade dock sett honom på 9 meter på slutet då ingen annan hade krafter kvar. Chans fick till slut även Kevin. Förresten sade jag att vi kom till spel med 3 avbytare. Bröderna Rasch samt Stefan Hjortenbo. Inget ont om Stefan som ställde upp och fick förmodligen träningsvärk dagen efter men det fick inte Kevin. När han kom in tänd till 120% så bar det inte bättre att han råkade skicka bort bollen efter ett övertramp enligt domarna. Det var allt i denna match. Tränarna glömde honom eller hur det var med detta. Ni förstår själva att Switte inte orkade stå emot när dessutom en från inte helt frisk och otränad Lucas skadade axeln i 2:a. Det var flera som behövde syrgas på slutet och  en vågade ta avslut. Love men bollarna nådde knappt fram till den alltid utmärkte målvakten Korab. På bänken satt Kevin. Bra försvarsalternativ och inte oäven på 9 meter om så krävs. Speltid 58 sekunder. Där kunde skillnaden legat mellan vinst eller förlust i denna match. Vem vet?? Tråkigt nog fick Andre’ inte med sitt mål i EMP,n men som sagt även Secken har haft bättre dagar. Tyvärr trist match med helt fel känslor inblandade vilket gjorde den till en onödigt seg och utdragen historia. Den kommer heller inte heller upp på tuben. Känns inte att den gör sin rätt där. Men Hammarby folket. Ha lite tro på era utvecklings spelare och fokusera mer på uppträdande och gruppkänsla för att dom skall kunna utvecklas. Ni kommer ändå upp i Div 1. Igår visade Switte upp sig igen och var snubblande nära att få med sig 2 Pinnar från Örebro i Örebro. 1 är dock bra värre. Örebro har värvat och vill gärna gå upp i ettan. Så det var väldigt bra. Kul att se en efterlängtad spelare tillbaka i EMP protokollet. Staffan. Han satte 7 och Linus som ville vara värre stänkte dit 10. Ser bra ut inför våren. Kan se en 5 mot 5 uppställning med Linus Staffan Anton Kevin eller Erik Lukas eller Andre’. 3 små snabba en murbräcka och en skytt. Punktning kommer vi tyvärr få leva med när motståndarna inte riktigt är skolade att klara alla typer av motståndare.

Roligt som fasen och verkligen välbehövlig balsam för ens trasiga själ är Handbolls EM startat  i Danmark och Sverige Bärgade (Från Sveriges Handbolls Okunniga Journalistkår klara vinster) 2 Segrar. Stabila via Valles motsvarighet i Landslaget. Mattias Andersson. Vilken Målvakt. Annars var 1:a omgången stendöd då många medelmåttiga lag taktiskt valde att ställa över sina stjärnor mot det som sågs som övermäktigt motstånd. Har visat sig inte vara värt ett nickel efter omgång 2. Men omgång 2 innehöll en räcka handbolls godis med handboll i Världsklass. Baserat på resultaten lutar det åt inget just nu. Matcherna har varit kolossalt jämna men Spanien sticker ut ändå med Danmark. Frankrike höll på Torska mot Polen men Polackernas nerver höll inte med 1 minut kvar. Flera andra oavgjort. Mellanrundan blir glödhet. Men som alltid i just EM som är utan tvekan den tuffaste turneringen i Världen. Match varannan dag och upp till 8st om man går hela vägen. Så den som orkar mest och har dom bästa coacherna att gå runt på alla spelare. VINNER. En spansk kvalite. Tidigare Fransk. Lite kul grej: Spelaren i EM som står närmast Switte92 kommer från Island och heter Assar HallGrimsson. Kan man misslyckas då??? Eller att man väntat på att se Czasar i Ungern men när han inte är på humör så kliver nästa Handbolls förälskelse fram i form av Ma´te´Lekai. Jäklar vilken lirare. I Tysklands frånvaro och med detta Uwe Gensheimer får man med råge nöja sig med denna Celje artist. Omgång 3 är nu avklarad. Vem säger att inte antal mål är avgörande. Serbien fick känna av detta och åkte ur medans Polen tog sista halmstrået och slog Ryssland. Ryssland gick ändå vidare. Denna grupp inkl Frankrike kommer att möta Kroatien Sverige och Vitryssland eller Team Rutenka numera. Hans betydelse för detta lag är 110%. Skalar bort annat och går direkt på Sveriges sista match mot Kroatien där Domarna verkligen ville synas i 2:a halvlek och ville trycka ned den månghövdade Sverigeklacken. Har aldrig gillat Spanska Domare sedan tidigare. Alldeles för dåliga erfarenheter av dessa personligen. Dom håller aldrig en hel match utan måste få synas än värre när dom dömer på hemmaplan. Dom kunde inte stå emot Kroatiens filmningar och maskningar. Sverige fick inte mycket med sig i 2:a utan bara motgångar. Man led, för vi i TV soffan fick verkligen se i närbild vad domarna inte kunde se eller struntade i…Johan Jacobsson visade tyvärr upp sitt gamla jag och vågade inget utan bidrog istället till 6 st tekniska fel. Kim sparade Staffan då man satte punkt på honom eller extremt hög 5-1.a. Fahlgren sparades därför till Söndagsmatchen. Även om Johan slutade på 37% undrar jag ändå inte om Mattias inte skulle stått kvar efter straffräddningen från Kupic i 2:a. Mattias var redan uttalat från Kroatien håll det ända som bekymrade dom. Sverige fixar detta ändå och blir avgörande OS final Repris mot Frankrike om sista Semifinal platsen på Onsdag. Orsa måste man nog bryta benet på för att han skall kasta in handduken i ett mästerskap. Han klev in mot Ryssland. Men vilken underhållning denna 3:dje runda bjudit på… Mellanrunda 1. Turnerings MAtch mellan Danmark-Spanien.Hmmmm Estrella med Röd Pölse. Danmark mosade Spanien…Vill ha mera!!! Polen gör en bragd vändning till Sveriges förtret. Undrar om Vitrysslands coach Iouri Chevtsov i huvudtaget kommer hänga med flyget tillbaka till Vitryssland. Hans bråk i sista minuterna med Mega Stjärnan Rutenka när dom inte lyssnade på honom men fixade ändå en straff med mål. Där efter fick inte Rutenka ta något mer avslut pga Chevtsovs direktiv. Det var tydligt och Polen mirakel vände. Jösses. Aleksandr Grigorjevitj Lukasjenko kommer göra honom statslös…. Apropå Polen så höll Sverige nyss på att upprepa en gammal VM styggelse då man tappade 11 mål i halvlek mot Polen. Nu hade man 7 på Ryssland i halvtid som sedan tog ledningen i 2:a mot Sverige innan man vaknade ur Koman. En match med 2 ansikten. Dock vinst. Perfa. Nu väntar Söndagskrocken NR: 1. 20:30 Spelas 1:a Semifinalen i Amerikansk Handboll mellan Denver Broncos- New England Patriots på Kanal 10. Samtidigt visas Kroatien- Frankrike på Tv4 vad??. Inte fasen på TV då man väljer Extrem fiske program för 5 repris omgången. Förstår ni nu hur illa ställt för handbollen det är med att Tv4 sittandes på rättigheterna.  Puhh tur att man har flera skärmar. Streamhunter!!!!

Jag siar med hjärtat om Semifinal lagen.OM Orsa och Tobbe spelar vidare som dom gör. Danmark- Kroatien samt Spanien-Sverige. Underdog lagen som Sverige är ett av i hela denna turnering visar att någon av dessa når Semifinalen. Danmark Frankrike Kroatien Spanien var innan turneringen låg oddsare som dom skall vara men sällan når alla 4 till Semifinal. Dessutom står en direktplats till nästa VM på spel och från VM flertalet Direktplatser till OS i RIO 2016. 2 turneringar med lättare spelschema än EM……. I kommande vecka tar vi upp Handbolls Idrott och OS Politik i Stockholm…Missa inte detta..

Gerry