Vägrar bli Strukturerad

Vägrar bli Strukturerad Del 1…. 2:an kommer på Lördag

Hej 2014 och igen detta är ingen blogg utan ett upplysande forum. Mina killar och människor som ingick i denna fantastiska generation av handbolls spelare födda -92 som dessutom till slut inkluderade några av den av dåvarande Swithiod ledningen miss skötta -95 generationen. Det fanns saker som var viktigare just då!!
Men när vi ändå är inne på denna linje som jag finner intressant bland allt annat bjäfs som man finner idag på nätet. Ni som klickar på ledare och spelar trupp kanske känner att ni vill lära känna känna dessa spelare och människor tydligare. Jag skall referera alla dom från mitt hjärta och ge dom några framtids perspektiv. Att valt och fortsatt välja ingå i i IF Swithiod skall vara ett högt värde i ens CV.¨ Ÿoure above¨.

01:Elis Annersten: Lilla Elis för mig som föddes -93. men trots alla åren att få alla skotten över och skällen från medspelarna så har han alltid stått upp och hängt med. Mirko Basic har här fått en efterföljare. Elis har en extremt ¨Coolnest¨som få är förundrat. Elis kan välja sin framtid på basis på den människa han är och blivit.  Elis har samtidigt varit min ventil och alltid varit glad vilket betytt oerhört mycket för mig personligen. Mitt förtroende för honom i all framtid är 100%. Jag är oerhört hedrad att få ingå i hans vänkrets. Elis idag har återkommit till Swithiod i målet och kan känna att han är en målvakt som om han vill själv göra ¨Foppa¨ sällskap. Elis är är så skolad och den bästa i 08 idag i mina ögon. Han kan välja sin framtid och hoppas det är i den blå/gula tröjan i framtiden.

03: Kevin Rasch: 110 % handboll och Sportnörd kan man kalla denna Handbolls Polis. Finns liksom inget som undgår Kevin idag. Som både spelare och fd Handbolls Domare. Han kan allt och dessutom som en definierad för framtiden Domarprotoge’  även om han inte vet det själv just nu. Dvs  OM han fann en kollega. Som spelare har han haft en oerhört tuff uppväxt som mitt 6:a i Switte 92. Utan Kevin fick detta lag oerhörda problem. Fanns liksom ingen annan som kunde ersätta honom på det sättet. Kevin var och är motorn i dagens Swithiod och ev kommande lag. Gillar inte att löpträna då det är tråkigt men all anan träning fungerar 24/7. Dock har han en inställning som gör att han vid puls 190 ändå tänker klart. Korsbands skadorna likt Oscar Carle’n har satt spår i hans karriär men nu efter denna del är klar och med nya korsband modell läderskärp anpassade för hans timmerstockar till ben har han kommit tillbaka och satt på sig Tankemössan om spelet som han delar med Hannes och övriga gänget. Här finns potential för framtidens handboll i Sverige.

04: Love Helmers: Maj Gad..Killen som väljer och vågar och definierar handbolls hissens våningsplan. Switte92,s Staffan Ohlsson. När ingen annan vågar eller kliver fram så gör Love detta med blandat resultat. Precis som Staffan men någon måste göra detta. Love är en härlig kille med sin i mina ögon undernärda kropp kanon kille med rätt inställning. Har faktiskt varit lite pappa till mig när jag glömt min ålder. Love har liksom Kevin fått smakat på handbollens baksidor i form av Korsbands skador. Nu är Love tillbaka och både han och jag har växt i symbios. Love är en Teamplayer i ryggraden fast tycker fortfarande att han skulle skulle må bra av att äta mera av min Switte lasagne.

05: Staffan Sundström Meier: Entre’Biljetten. Sundström från Pappa Kent. Meier från Mamma Renate. I familjen ingår även storebror Rickard. Det födds många bollbegåvningar som skulle kunna bli hur bra som helst och ge oss åskådare nöje bara att se dom på planen. Denna gen är unik och svår att hantera för många tränare. Idag finns Messi i fotbollen och på det svenska planet i handbollen. Fredrik Petersen eller närmare Martin Dolk i Hammarby. Bortsett pengarna så är det dessa som gör dess sport till underhållning. Även Fotboll ? Staffan är unik och bekräftar regeln om underhållning. Född boll talang. Staffan är lika ödmjuk på sidan som han är artist på planen oavsett vilken sport det gäller.. I Switte92 har han inte bara stått för artisteriet tillsammans med sina medspelare utan även tung görat. Staffan ställer alltid upp, när han inte kan är skälet verkligen seriöst. Staffan är artist och grovjobbare i ett och jag betalar gärna inträdet oavsett för att bli överraskad.

06: Pierre Hall: Vänster 9:an som dagens Landslag saknar. Kim Ekdal är bättre med sin erfarenhet men sen kommer Pierre när han lägger sina bekymmer vid sidan om. Pierre är nu mera från att varit en lite hypokondriker kille blivit en full fullfjädrad Teamplayer med stort A. Pierre föddes med en brutal skottbössa till arm dock med aber att göra det under match. Pierre gjorde en av tripp till DIF men förstod snabbt att det var inte riktigt melodin. Kom tillbaka och hjälpte till att bygga upp ett nytt Swithiod. Nu är han dessutom utvecklats till en otroligt bra försvars spelare vilket gör honom näst intill komplett….Frågan är….Vart vill du Pierre????

09: Vigg Stenberg: Järnemyr!!!  Vigg är också en kille som jag följt sen barnsben. I dom tiderna som jag i min förvillelse sysslade med fotboll så spelade Vigg i samma fotbollslag som Kevin i Gröndal. Jag vet att Vigg var en otroligt klok kille som verkligen gillade att spela back. Gjorde aldrig ett fel. Han behövde inga instruktioner utan visste sitt jobb. Precis som Swithiod under sina glansdagar så struntade Gröndals IK i sin ungdoms sektion i fotboll när man klev upp helt sensationellt i div 1 i det som fanns bakom. Vigg kom sedermera till Swithiod handboll med sina försvars kvaliteter och är kanske inte den ultimala anfallspelaren men i försvaret är det bara Magnus Järnemyr och Tobias Karlsson som slår honom. Han är född försvarsgeneral. Kanske därför Svenska Försvaret anställt honom. Jag är trygg i vetskapen att Vigg finns där om än ej alltid på Handbolls planen.

10: Isak Ström: Lagkaptenen. Även när Isak valde helt rätt att göra en Asienresa på 6 månader vilar hans ande kvar över laget. Isak har/är mitt bollplank. Saknar honom alltid tills han återkommer. Isak är LK för att han har alla ingresser för den rollen. På planen är han i princip felfri. Fått leva med att konkurrera med Grim vilket inte gjort tillvaron rolig stundom. Isak trots sin i min värld beniga struktur platsar Isak i vilket lags högerkant.

11: Martin Håkansson: Who?? Martin som även han och flera här kom från Gröndals IK fjollbolls förening men fram för allt Gröndals skolan. Martin trodde alla vi som var med Switte92 skulle bli Swithiods nästa bidrag till Världshandbollen valde en annan väg. Martin hade/har alla förutsättningar att kliva upp på Elitscenen. Jäkla trevlig kille men med lite underliga idéer som en annan som vuxen inte är inne fattad med i men på planen var han inte bara bra framåt och ägde vä 9 positionen utan även på 2:an i försvaret måste det gjort ont att möta Martin. Smack!!

15: Grim Rosendahl: Killen som omvandlar Duracell batterier till brunsten. Grim är tvilling och har Assar som brorsa. Återkommer till honom. Grim är som om nu uttrycket tillåter en plus extra son till mig.Ursäkta mig Mamma Och Pappa Rosendahl men Grim har en speciell plats i mitt hjärta. Grim är född i samma jordmån som Switte92 men olika personligheter. Grim är Ingmar Stenmark på planen/pisten som vid sidan om. Här har vi en kille som kan spela 1 2 3 matcher på raken och springa välgörenhetslopp i pauserna utan att missta kvalite’n.Lika ödmjuk är han vid sidan om planen. Jag är så imponerad av denna kille och hans val. Val?? Ja trots att han stod på snöret att kliva in i yppersta eliten i Handbollen så valde han en 3-årig utbildning i Piteå. Då är jag väldigt avundsjuk på Grims Föräldrar. Vilken Kille.. Swithiod kunde dock inte ersätta honom i tid utan åkte ur Div 1. Men vad fasen. Utveckla er Vänster 9:or. Ni har 1 år på er till innan Grim återkommer på 2:an. Ingen snack om saken. Grim är STOR…

17: Hannes Westberg/Palonen: Inget snack om att handbollen går i arv. Hannes är och kommer vara om framtida tränare tillåter detta vara arkitekten bakom framgångarna i det lag Hannes väljer att spelar i både inomlands och utomlands. Både på planen eller tränarsidan. Professor Hannes kan allt. Jag menar detta dessutom. Får han bara medspelare som är med på det han vill göra så är det som ljuv musik att titta på från sidan.

18: Felix Palacios Åström: Alla lag har en clown. Felix är detta och på ett bra sett. Felix är ovärderlig för ett lag. På Felix negativa sida är att han tyckte att tjongboll var viktigare än Handboll. Vet inte om han ångrat detta idag. Jag tycker dock att valet var helt fel. Felix var lite lik Grim och löpstark samt vänsterhänt. Gjorde en klassisk match -08 tror jag när man tog bort megamålskytten från Tyresö. Linus Pellas helt när Switte92 nådde lika med bara 6 spelare. Felix,s fördelar bortsett från all positiv energi var att målvakterna aldrig kunde läsa hans Vänsterarm….Riktigt kul att kolla in på handbolls planen. Saknar honom…

19: Assar Rosendahl: Ta Grim och högerhänt men samma beniga kropp och spel förståelse. Om Grim är så överjäklig idag trots sin studie från varo har inte bara jag utan även andra funderat om hur bra Assar inte kan bli OM han vill.. Sist jag hörde var han med i Beachhandbollen i Åhus och nådde 1/4 final. Assar var är du?? Från Switte försvann han i en Match mot Huddinge i Västertorp som jag personligen ej kan förlåta Huddinge för då dom ej fortfarande ej idag 2014 bett om ursäkt. Assar kom aldrig tillbaka efter armbrottet.

20: Biffen: Alexander var med oss till och från och en helylle kille. Handbollen var väl inget vidare men riktig energikick för andra och hans match mot Tyresö med gips på avbytarbänken kommer ingen glömma.

Skall nämna 2 95 killar som fick bita det sura äpplet av en idiotiskt skött förening på den tiden. 3 årskullar -89 -94-95 samt flickor 93 och 95 gick i graven och inte ens Allsvenska besöket kan förlåta detta. … Har raderat alla dessa individer från mitt minne för att spara det bästa. Nåväl kommer aldrig hända igen om jag sitter kvar….

21 & 22: Mirza Okanovic och Andre’ Rasch. Skriver ihop dessa 2 då dom följt varandra genom handbolls åren både i Swithiod och Hammarby samt återigen Swithiod. Tyvärr är det bara Andre’ som biter ihop och väntar på sin chans. Mirza & Andre’ har varit mina killar likt Switte92 och blev tillslut en del av dessa. Redan tidigt när Furre (Furat Albani) och jag hade dom både sköt och bröt dom sönder & samman motståndarna. Då hade dom dessutom flera lagkamrater i Swithiod-95. Mest berömda insatsen var nog mot Hammarby i Eriksdalshallens Garderob. Hammarby hade mosat allt under 2 års tid under ledning av Kenneth Pellas. Vi hade inte riktigt samma material så efter en tung första halvlek och Kenneth nöjd så stängde ni dörren i 2:a. Ingen kunde stoppa Mirza och Andre’ när vi parkerade en gubbe på mittlinjen för att stoppa deras kontringar…Vart lika i 2:a vilket protokollet än idag visar och jag är fortfarande otroligt stolt över detta. Furre Mirza Erik Andre Micke Sebastian Samuel William mfl Men Mirza har som sagt klivit av och handbollen har förlorat en genombrottspelare av rang. Andre’ kör vidare och hoppas det inte är för att undertecknad påverkar honom men han har en talang och en medfödd gåva via en klockren arm inkl handled som få är för unnat. När dessa betingelser sam spelar hinner ingen se bollen. Skador och djupa funderingar har dock stört utvecklingen men håller han ihop och kör vidare med brorsan kan det kanske dyka upp ett brödrapar i högsta Eliten.

Kul i denna förbannat Fotbollsnördiga stad ( Kommer senare att beröra denna företeelse närmare) är när vi fick över Oliver Lövgren Kim Brask Mikael Sandström Rasmus Loqvist till Switte. Kändes som att dom kommit hem. Hade vi kunnat få ett 5 tal till till 2013-14 hade jag varit lycklig. Gillar Juniorhandboll…..

Annars kan jag se en spjutkastare i RIO2016 från Swithiod……… Kommer köra en tryout i Maj 2014…Ser 2 idag som skulle fylla mallen.

97: Niklas Löfgren: Niklas var en seg rakare för mig att få från Hammarby men gick till slut. I min värld är han fortfarande en del i Swithiod. Har sina idéer angående handboll vilket är oerhört uppfriskande. Jag verkligen gillar denna karl. Omges alltid av en positiv energi även när Domarna varit Dumma. Han kan inte misslyckas i sitt yrkesutövande. Niklas höll i tåtarna kring juniorerna på ett fantastiskt sätt sett nu efteråt och alla filmer. Det är för jäkligt att vi inte fick spöa Skånela I Farstahallen. Grabbarna spelade i trans med sin tränare. Häftigaste som hände detta år i min värld. Tack Niklas.

98: Thomas Björk: Joda han kommer från Swithiod likt alla stora inom Svenska handbollen!!! Thomas har både spelat och tränat Swithiod. Han kom tillbaka under en period när Swithiod var på väg i Graven bokstavligt talat. Med honom 1 träning i veckan vaknade andra upp och Swithiod överlevde. Faktiskt så var det. Thomas sade bara till mig när jag beskrev hur läget var. – Ok.. Dax att kavla upp ärmarna. Björkens träningar är värt varenda peng som man kan hitta.

99: Pekka Palonen: Alvar Benke Snickarn och alla dessa namn som för mig som inte var med har liksom lite inflytande. En som däremot alltid kommer vara med mig i mitt minne och själ är Pekka Palonen. För mig är han den bäste av vänner och nära förtrogen. Han fyller i princip alla mallar jag anser för en människa som viger sitt liv till ungdomar inte bara yrkesmässiga planet utan fram för allt fritiden. Jag är Pekkas största Fan. Jag dyrkar egentligen inte vare sig filmstjärnor eller annat utan människor som ger av sig själv och sin tid för att lyfta ungdomar och vuxna. Pekka är den människan. Han startade Switte92 från Gröndalsskolan lilla gymsal till det dom är idag. Pekka Palonen är Swithiod igår idag och imorgon vete tusan hur denna förening skall överleva utan honom. Jag har haft förmånen att finnas bredvid denna ikon i vått och torrt under ett decennium och mera och visst har vi haft våra kontroverser men råder ingen som helst tvekan ej heller från denna kader av spelare han utbildat. PEKKA är den Största Inom Stockholms Handbollen.

100: Texas: Alltså inte spelaren i Bolton eller Ricoh utan Switte92,s maskot. Min/vår/familjens hund som gick bort i Maj 2013. Var än ni spelade borta så var han med i skuffen. Ibland så fick han även var med på planen. Jag tror han ler i himlen när han tänker på ni killar i Switte92 för han fick lära känna er alla. Voff

101: Fredrik Järudd: Man kan tycka att min doktor är bäst utan provat någon annan. Fredrik Järudd har dock inte petat mycket på mig för att jag skulle skaffa mig en uppfattning om honom. Sådan är jag… Men Frediks expertis på kiropraktor området råder ingen som helst tvekan om. Han har räddat åtskilliga spelare och matcher. Finns inte en krona idag som inte är mer värd att investera än i Svenska Kiropraktikerkliniken om du har ont. Rekommenderas starkt av hela IF Swithiod.

666: Gerry Rasch: Ja det är ju jag det. 186 cm 93kg (bara Muskler) uppsatt på fbi most wanted lista för att jaga alla dessa korrumperade idrottspolitiker i Stockholm. Fler än Sjöstedt kommer falla men är jättenöjd med detta och förstå att detta är bara toppen på ett gigantiskt Isberg.. Men det handlar om ni därute hur ni röstar i höst. Annars ser jag nog mig bara som en vanlig idrottspappa.

999: Maria Säterdahl…..Mamma till Kevin och Andre’. Absoluta Importante. Utan henne hade förmodligen inget av ovan nämnda inträffat. Om än med mycket svåra omständigheter. Alla resor våndan bråken samtalen klistret i hela lägenheten jag menar det är häftigt att uppfostra Handbollspelare.

2:an kommer på Lördag

Sworza På Er.

Gerry