Gudars skymmning…. Vad uselt

Handbolls VM för Damer i Serbien har blivit en lika stor parodi som Innebandy VM för Damer i Tjeckien. Kvalite’n på lagen är rent bedrövlig och gynnar inte sporten för 5 öre.  Innebandyn har det värre med 1 helt överlägsen nation i Sverige. I handbollen är dom flera toppnationer men alldeles för många blåbärs nationer som kvalar in till VM via sina Världsdels meriter. Men hallo 40-6 är ett resultat. Detta gynnar inte sporten Handboll för 4 öre det heller. Ta bort dessa och placera dom i en separat VM-Grupp där endast vinnaren bland blåbärs nationerna går till Mellanrundan. Samtidigt drar VM fram det sämsta i Domarskap man kan skåda. Domare från länder där Handbollen ligger just på Blåbärs nivå. Men även meriterade Domare har vikit ned sig detta VM. Alltså hittills har det varit rejält usla matcher att beskåda. På tok för många avblåsningar utvisningar och detta gissel att sakna skottklocka. Man vill helt enkelt synas när Världen tittar. Värst var matchen mellan Spanien-Polen. Det var rejält synd om Polskorna. Domarna lät dessa små spanjorskor hålla på mellan 1-2 minuter i varje anfall innan armen ens ryckte till på dom. Ren jäkla skandal. Polen hade vunnit denna match rejält om domarna skött sitt jobb. Nu vart det ren plåga att beskåda. Ett lysande undantag kom dock under Onsdagen och i grevens tid. Matchen mellan Frankrike-Montenegro vart en riktig smällkaramell. Har nog aldrig sett Frankrike bara gjort 8 mål under 1 halvlek. Försvars och målvakts spelet i båda lagen var Världsklass. Mycket pga det otroligt kompetenta Norska Domarparet Guro Roen och Kjersti Arntsen. Dom stod emot Montenegros mer än lovligt fanatiska och korkade supporterar. Kastade in både vattenflaskor och tändare. Mot framför allt Franska målvakten. Matchen var sten tufft och höll högt tempo just tack vare domarna lade ribban högt och tillät inga maskningar eller bakåt spel för då åkte armen upp och Montenegro Coachen gjorde allt för att påverka dom men misslyckades totalt. Skitkul att äntligen få se Handboll på Världsnivå på alla positioner. Matchen slutade 17-16 till Frankrike. Dessa 2 tillsammans med Norge och Danmark kommer dyka upp som dom 4 Semifinal lagen. Brasilien kan kanske skrälla om dom får ett av dessa usla domarpar men knappast med Guro Roen och Kjersti Arntsen. Tyvärr har jag missat Natascha Engberg och Alexandra Laurell. Då dom bara fått dömt Blåbärs matcher.

Nä men missa inte detta kl:19:00 ikväll.  Kolding-Bjerringsbro Live. Annars ointressant från VM igen.

Men det kommer fram över…

Sworza

Gerry