Korruptionen har inga landsgränser….Sverige inget undantag.

Men först lite skoj. Swithiod och Gauthiods herrlag avslutade höstsäsongen med flaggan i topp. Lördagen innehöll 2 matcher. 1:a på den ortodoxa tiden 11:30 och stod emellan Swithiod och HK Cliff/Hammarby Utveckling. För visst är det mera Hammarby än Cliff numera. Hammarby kan vila tryggt i vetskapen att man har ett gäng vassa ungdomar bakom det fortfarande Unga Hammarby A-lag. Konkurrensen kommer dock bli mycket hårdare framledes. Cliff kom till Västertorp som obesegrad serieledare och kunde tagit en rejält kliv ytterligare mot en Div 1 plats vid vinst. 1:a halvlek vart jämn till slutet. Jämn för att vi hade tagit med oss Örebro synderna med otroligt mycket slarv i passnings spelet fram för allt. Men coachernas val av försvar var bra och Cliff hade svårt att nå fram och i målet stod nu Elis Annersten. Valles skada gjorde honom till Coach denna match. Elis gjorde ett riktigt bra jobb. Men slutet på 1:a drog Cliff ifrån med 2 bollar. 2:a klev Swithiod in på banan med en helt annan inställning. Den man saknat i bland annat Örebro matchen. Nu såg vi något riktigt bra. Matchen på det hela taget höll väldigt hög nivå och flera prominenta gäster på läktaren vart nog nöjda. Dessutom var publiken med bättre denna gång. Domarna Walle och Robban gjorde en riktigt bra insats och la matchen på en hög nivå. Sista 5 trots en tidig punktning så höll killarna huvudet kallt och bevakade ledningen samt drog ifrån på slutet. Nu fick övriga lagen under Cliff en tidig Julklapp. Seger till Swithiod.

Direkt efter spelade Gauthiod match mot Anders Gullströms unga Nacka HK. Där skulle det visa sig att gammal är äldst. Gauthiod kom med bara erfarna spelare. Vi har lite kort om ungdomar nu för tiden. Men vill man lira bra handboll och är P95-97 så kontakta oss i Swithiod. Segern var klar och bakåt höll Rasmus ställningarna.

Dessa 2 saker bidrog samtidigt till att lyfta den senare Switte Julmiddag. Det vart en 2 rätters med dricka och höga och låga samtal. Pekka Palonen dök upp och fick sig tilldelade lite presenter för allt jobb han lagt ned under över en evighet i Swithiod. Dessutom vart han den 2:a att mottaga en ¨Jerka¨ statyett. Jerka är ett pris instiftat för 2 år sedan och tillfaller den som gjort stora långvariga insatser för Ungdomar i Swithiod. Annat var Anton som gick ¨All in¨ och vann speicaltröjan för kvällen. Han tugga i sig Världens näst starkaste Pepparfrukt. Vill man se detta finns det på FB och Swithiodgruppen. Tack alla som kom och vart faktiskt lite malt kvar denna gång. Maten åts nästa upp allt. God Jul på Er.

Ok. Till föraningar och förvarningar som besannats. Vårt tidigare Idrottsborgar råd Madeleine Sjöstedt har med all rätt hamnat i ett rejält blåsväder. Hennes, inte för oss som var involverade i detta obekanta,bjudresa 2009 till USA. Betald helt av AEG group. Ja hur vet man detta. Jo man känner folk. Denna resa må varit kul för alla medverkande men denna lade grunden till vad AEG gör i dag i Globen området. Dom har fått driftavtal i Tele2 Globen Annexet Söderstadion Hovet. Madeleine hade en hel del i detta. Nu kommer det upp till ytan då hel detta område med Nya Tele2 arenan kommer dras med rejäla underskott som då INTE kommer drabba AEG. Tvärtom avtalet är skrivet så dom går ur det med plus istället. Skattebetalarna i Stockholm får stå för inbetalningarna. Och det är inga små summor. Just nu beräknat till 60-70 miljoner per år. Dessa Allians styrda Idrott Kultur och Fastighets nämnder senaste 7 åren har verkligen försatt oss i en rejält taskig sits. Undra hur många som har en bi inkomst av alla styrande. Man kan knappast fattat alla dessa beslut utan att fått någon som helst ersättning från annat håll än den Kommunala lönen. Visst har man försökt dölja pengaflödet i en riktning genom att tillverka 100-tals Konstgräsplaner i Stor Stockholm samt andra små satsningar på något man definierat som Folkhälsa. Utegym för några tusen styck. Alla budget ramar är spräckta och nästa styrande efter valet 2014 kommer få en grannlaga uppgift inte bara städa upp ekonomin utan göra sig av med alla dessa styrande som kört Idrotts Stockholm i botten.

Vi som sysslar med idrott som kräver att vi måste hålla till inomhus kommer få känna av detta än mera kommande åren. Vi har idag sämst beställt på hallsidan i hela Sverige. Kan direkt säga att istället för att bli bättre kommer det bli än värre. Det kommer aldrig finnas tid eller utrymme och sannerligen inga pengar till att förändra situationen. Det känns jävligt att behöva säga detta men funderar man på att ge sina små en dräglig möjlighet att bedriva annan idrott än sparka och spring på en plastmatta får man hitta sig ut till kranskommunerna där det inte är fullt så illa som i Stockholm. Baksmällan är redan här och INGA vallöften som anges fram till valet rörande hall utbyggnad etc kommer att kunna hända. Än värre om Sten Nordin sitter kvar även nästa mandat period. Mannen ogillar allt som heter sport även om han är medlem i Djurgården. Det ser riktigt mörkt ut.

Svårt att förstå att Lausanne syndromet med korrumperade Idrottsansvariga rotat sig i Stockholm. I Lausanne ligger alla fina sk Idrottsorganisationers huvudkontor. FIFA IOK FIVB IHF UEFA FINA..Ja alla. Och alla har ett pris. Det vet alla idag som följer sina respektive sporter och läser vad riktigt grävande Journalister vågar skriva om och inte dessa köpta balettfjollor i kvällspressen. Totalt sönderlobbade av gratisbiljetter och fri sprit. Känns mycket tungt för oss som inte gör detta för pengar men gärna ser att vi kan få resurser att bedriva detta. Nu blir det inte så inom närmsta 5-10 åren. Pengarna finns inte ens till den utlovade Bandykyrkan i Tallkrogen. Dock hålls denna på IS!! tills beslut om Stockholms Parodiska ansökan om OS 2022 skall genoföras eller ej. För då blir det en helt annat läge i den frågan. Nu hänvisar man i pressen till att Trafik kontoret håller i frågan och tidigast 2015 kan man besluta. Ja Besluta! Inte byggstart. För det finns inga pengar!! Ej heller till Gröndalshallen. Dock kommer den KANSKE när Liljeholmshallarna skall rivas. Alltså skall den ersätta den 4 hallar stora Liljeholmshallarna med allt annat i små utrymmen. Kommunen hyr den på kort tids kontrakt tills Lövholmen startar och det vet alla idag. Eller fro m nu. Det finns inga löften som anges från Kommunhåll att den skall finnas kvar även när Lövholmen påbörjas. Byggbranschen är en Miljardindustri och vill bygga det man tjänar mest på och det är inte Hallar. Så mycket efter 50 levnads år har jag lärt mig att en Politiker ljuger mer än en rattfull som blivit stoppad av Polisen. Tränger du in dom i ett hörn så blir det än värre och vi pratar om vuxna människor som skall vara ett föredöme för Ungdomar. Vet inte vad man lär sig i Dagens Ungdoms Förbund? Men det är en del av Politiken och allmänheten måste lära gilla läget. Inte jag.

Vidare fick jag som grädde på moset en bekräftelse i veckan på att man inte är helt fel ute. Ni vet när oberoende föreningen hallariStockholm.nu dök upp i höstas hände det något omedelbart i Media. Utrymmet i denna fråga ökade. Ansvariga Politiker satte Fotbolls Champagnen i vrångstrupen. Gick ganska snabbtatt få dom framför mikrofonen i Radio och Tv och lovade bättring och Bot. Dock inte att dom följt en medveten plan för att bryta ned Hallidrotts kulturen. Istället gick man ut till denna förening. Gillar initiativet men vet inte om dom verkligen är på banan när det gäller att hantera detta speciella människosläkte. Nåväl har inte hört om deras agenda dock vet jag styrandes Politikers. Nu vet jag dessutom att samtliga plus och bonus poäng denna mediala bevakning gick till fram för allt Idrottsnämnd Politikerna. Dom drog en rejäl vals om nya hallar placeringar investeringar mm mm. Här är det senaste protokollet från Verkställande organet Idrottsförvaltningens sammanträde. Fast egentligen är det mera Idrottsnämndens kommande. Eller hur är det nu. Denna Email var så kryptisk i sin utformning så vet inte om man vill försöka mörka det hela. Men om ni läser igenom detta kan ni se någon skillnad mellan denna föredragningslista ,alltså inte Protokoll som tidigare angivits, och dom som trillat ut från denna sammanslutning dom senaste åren. Finns inte en enda hall upptagen på ärendelistan mer än huvudvärken Åkeshov som dom mer än gärna hellre river och lägger konstgräs. Renoveringen av Farstahallen vart ett rejält ekonomiskt bakslag men har man ingen koll kostar varje kakelsten 100 kr istället för 10 så blir slutnotan över 300 miljoner??? Åkeshovs har beräknats till ca samma summa. 295 Miljoner. Så Bonuspoängen snodde dom direkt med lögner. Om vi nu dessutom citerar Dagens Nyheter. Kanske den enda kvarvarande trovärdiga tidningen i Stockholm idag med Anställda och utbildade Journalister. Så skriver dom om lite om Maggan Sjösteds vilda resande och festande som Idrottsborgar råd på Amerikanska AEG,s bekostnad men mera avtalen kring dessa och kostnaderna som vi alla i Stockholm måste betala via skattemedel. Vad tycker ni alla därute??. Är det kul att ängna sig åt Hallidrott i denna Kommun. Ja alla annan för den delen. Satt och spåna igenom deras Idrottspolitiska Program Stockholm Stad 2013-2017. Låter tråkigt som fasen men intressant läsning utan verklighets anknytning. Dom jobbar helt emot sina egna värdegrunder. Fast vete tusan om dom ens har några. Nä jag vill inte bli någon Domedagsherre för hallidrotten eller någon annan idrott men fortsätter det så här utan någon sparkar ut dessa från sina poster så kommer inte bara föreningar att dö utan även Ideella arbeten och Idrott kommer definitivt bli en klassfråga och gynna endast dom som har råd att låta sin barn idrotta på dom ytterst få ytorna som finns kvar efter 2020. Synd bara att det idag inte finns några vettiga alternativ att lägga sin röst på för även Sossarna när dom satt i makten brydde sig lite i dessa frågor. Kanske dom har föryngrat sig. Annars får jag väl skapa ett till nästa år.

Mera handboll medans den finnes kvar. På hemma plan ångar Hammarby och Ricoh på i sina serier. Hammarby tappade dock en pinne i mot Skövde men spelar fortfarande på hög nivå vilket är starkt. Det är gry i dessa killar. Så om det är gry i dom så är det sten i Ricoh. Dom inte bara vinnaer alla sina matcher och leder Allsvenskan med 7 Pinnar. Dom kan faktiskt bli klara redan tidigt nästa år och lyfta upp lite Bolton folk sista matcherna. Imponerande. På Damsidan eller säger man tjej eller Kvinnor.  Skuru visar både i Elitserien och via Europaspel att man blir att räkna med denna säsong. Enda förlusten kom mot omöjliga Sävehof där tidigare Spåret tjejen Felippa Ide’n visat storspel. På tal om Spårvägen har även dom börjat hitta rätt och klättrat rejält i Serien efter en riktigt illa start på Säsongen. Dock blev det rejält med smisk mot Lugi borta senast samt Höör65 hemma. Nu väntar lite enklare (Om det nu finnes inom Handbollen) Önnered borta. Tråkigt att Serien gör uppehåll under VM då Sverige och Klingvall underskattade Polen i Kvalet och missade VM. Från Allsvenskan noteras att vi endast kan räkna med Tyresö kanske tar en kval plats. Intressantare är dock F95 gänget Team Stockholm som ligger högt i Div 1 Norra redan och får vässa klorna till Januari där man inleder våren med en Nyckelmatch mot Magnus Dehlins Strand från Glada Hudiksvall som toppar serien. Dessutom i Hudiksvalls Idrottshus. Det kallas utmaning och vid vinst är med rejält med igen.

För att avsluta så har jag följt denna parodi som kallas VM i Serbien. Parodiskt i detta sammanhang är dessa Blåbärs länder som lottas i samma grupper som stornationerna. Vem vill se matcher som slutar med 25-40 måls marginal. Lägg alla dessa i en egen grupp där endast vinnaren går till mellanrundan. Blir heltrist att titta på annars. Sen det värsta av allt. Domarna..Jösses säger jag. Nu har jag inte fått sett Natascha Engberg eller Alexandra Laurell som jag verkligen gillar i sitt Domarskap men herregud. Hur länge skall man få anfalla egentligen. Var det inte tråkigt innan så fixar domarena detta. Nivån har dessutom varit komiskt låg och svajig. Men tyvärr är det Stornationerna som drar fördelarna helt av detta. Tyckte verkligen synd om Polskorna även om man måste sätta sina straffar. Kortaste tiden Spanjorskorna fick i matchen innan armläge var 52 sekunder. Men dessa var dom längsta för att toppa med 1 minut och 58 sekunder. Nästa 2 minuter. Det var så bedrövligt att beskåda att nu är det dax att ta fram Skottklocke förslaget igen. Finns inget annat som förstör sporten Handboll som usla domare och spelare som drar fördelar av detta.

Visst ja. Herrarnas trupp har tagits ut…Hmmm nä orkar inte men kul med Magnus Persson istället för Albin Tingsvall. Den sistnämnde har allt mitt stöd för sitt beslut. I handboll gäller Studierna före i min värld.

Sworza på Er.

Gerry signing off.