SVTSport ett stort misslyckande…SVTmobbing mot Handbollen

SW-CLIFF

Avgå Per Yng.. Per Yng ersatte Albert Svanberg för ett par år sedan som Sportchef för SVT. Denna uppgift har visat sig honom övermäktig. Ser inga som helst nyans skillnader gällande bredden på utbudet. Här härskar fortfarande Fotbollen och Ishockeyn rörande lagsporter. Ändå har man INGA rättigheter till sändning. Utan köper för dyra pengar spottar från bolagen som äger rättigheterna och visar på sina korta sportsändningar och dom sk Fotboll & Hockeykvällar. Summorna för detta ligger betydligt mycket högre än vad man betalade för Rättigheterna till Elitserien i Handboll. Så vart fasen är all handboll.

Inga OS sändningar från SVT bör generellt innebära att man har en kassakista full med pengar. Man har hamnat i en situation där man inte får vare sig sända en endast jpg bild eller ackreditera Journalister. Men eftersom jag är vidsynt kommer det är via enormt höga belopp lösa sig i sista minuten när MTG utpressar lilla Per som kommer krypa till korset och betala ut ännu mera pengar för några korta glimtar till sina Sportsändningar. Varför inte nyttja sina egna rättigheter till både Herr & Dam handbollen. Tex idag full omgång i Elitserien i Handboll där man har rättigheterna inte sänder en enda jäkla minut. Det är ren skandal. Så varför skall folk dubbelbeskattas och pröjsa både för SVT,s levnad via skatten samt även en orimligt hög avgift Blir mer ångestladdat för varje månad… Vad fasen gör Per Yng som SportChef med sin sportsändningsbudget egentligen?? Visar en helt hopplöst ointressant Vinterstudio där resultaten varje tävlade presterar före OS är helt ointressanta eftersom man endast söker formen och inte vill visa sin fulla kapacitet. Sk Maskhållning. Har sett likadant ut vart 4:a år. Men OK dom får ju inte heller visa några bilder ens från OS så enda chansen att visa upp vilka som kommer medverka är nu. Det stinker ända upp i Fotbollsförbundet. Handbollen är den 3:dje största Publiksporten fortfarande enligt insightnews.se…..

Så i korta ordalag känns det som att Svenska Handbolls Förbundet sålt sin själ för fikapengar till Bolag som egentligen inte har ambitioner att göra Handbollen större utan mera hålla tillbaka den till förmån för Fotboll och Ishockey. SVT har dom inhemska och TV4 gruppen Landslagen. Samt i denna soppa även MTG rörande Europeisk Handboll. Tex Champions Leauge. Så ser rättigheterna ut idag. Hur mycket har ni fått se av dessa. Efter 28 omgångar förra året hade SVT sänt..Håll I Er 10 matcher på Herrsidan och 5 matcher efter 20 omgångar på Damsidan. Är det någon mer än jag som tycker att det stinker lång väg. Det kommer inte bli någon bättring 2013/14. Antal gånger vi kommer få uppleva Chris & Nollan hålla låda blir lika sällan som svt kommer kunna sända bilder från OS i nuläget. Ovan nämnda Chris Härenstam och Magnus ¨Nollan¨ Grahn är en gudagåva för oss handbolls älskare. Dom snippar lätt av Tv4,s motsvarighet.

Vad gör då SVT med sina rättigheter eller Per Yng. Jo Kring Handbolls nästena Eskilstuna samt Kristianstad har deras egna Lokala tidningar tagit på sig att sända resp lags matcher på deras webb. Även Lugi i Lund har denna tjänst. MEN dessa är knutna till det lilla webbsändningsbolaget sportsground. Dom har i sin tur köpt matcherna från Per Yng sålunda kostar det då 59 kr att se denna. Dvs Trippelbeskattning skulle man kunna kalla det för oss Handbolls älskare. Först vanliga Statliga Skatten Sedan Licensskatten och till slut avgift till lokal webbsändningsbolag. Stanken blir starkare.

Svenska Spel som även här är ett Helstatligt Bolag står för sponsringen av Idrotten i Sverige. Det är Svenska Statens sätt att ge tillbaka till Idrotts Sverige. Grejen är bara att det är vi likt SVT levande gör Svenska Spel. Inte bara med Skattemedel utan även då många av oss lever i något slags hop om att någon dag kunna vinna en ansenlig summa pengar och sätter vi våra skattade inkomster på olika slag spel hos detta bolag till marknadens sämsta odds att i huvudtaget vinna något tillbaka. Även dom har KÖPT?? matcher av Statliga SVT. Vete fasen hur det går till men kravet här är att du löser ett konto hos Svenska Spel som du i sin tur knyter till ett bank konto då får du se matchen GRATIS?? Nämnde jag tidigare att somliga som dessutom betalar den svindyra licensen redan betalt detta 2 ggr. Så vad är gratis?? Nu däremot är du fast i klorna på Svenska Statens Monopol Spel där dom kan ha överse ditt spelade och konteringar.

Vill man följa Handbollen och inte missa dom få matcherna som sänds så har svenskhandboll.se detta på sin index sida. Detta är alltså Svenska Handbolls förbundets nya Domän. Tyvärr blev nydaningen inte alls bättre än den gamla. Fram för allt inte dom som sitter med lite tröttare uppkopplingar. Annars så håller ni er uppdaterade här på swithiod92.se där jag mera tydligare kommer lansera fler länkar till annan Handboll än den i Sverige. Även dom som ibland kan poppa upp på Swittes matcher. Samt även en del i Allsvenskan via Bambuser. Vi har dessutom vår youtube kanal. Så visst fasen är jag besviken inte bara på Per Yng utan även Christer Thelin på SHF och hans medarbetare som inte styr upp detta. Även om denna upphandling blev dåligt avtals skriven. Vi måste ha tydliga Lobbyister på alla plan. Handbollen är en oerhört tv vänlig sport där det händer enormt mycket under 75 minuter och 80 i Kristianstad.

För att avsluta ett par saker. Det kommer läggas mer energi på detta till förändring. Även det faktum att Stockholm Fortfarande är Sveriges eller Nordens uslaste stad gällande inomhus idrott. Närmast måste en Arena för minst 5000 byggas. Skall om ork och tid finnes webbsända det stekheta Derbyt på Lördag kl:11:30 från Västertorpshallen. Ser helst att så många som möjligt av sätter ett par timmar till detta och kommer dit. Solen kommer var uppe även efter matchen och slutligen en rolig och ironisk grej på svenskhandboll.se

SVT,s Veckans Lag 4 December uttagen av Nollan!! Jaha och hur vet dom just att dessa herrar var bäst fördelade under denna omgång. Hade man levande bilder från samtliga matcher eller är det hörsägen eller bara emp protokollen. Vore intressant att veta hur man fick fram just dessa herrar. För mig veterligen sände bara SVT 1 match. Men bestäm ni för SHF SVT har lagt ribban för den inhemska handbollens utveckling och den pekar inte uppåt.

SHF finns även på fb under svenskhandboll

Sworza på Er.

En mer och mer irriterad

Gerry