Hotet är ett ekonomiskt smörjmedel bör ej finnas i Handbollen eller.??

Det är något illavarslande i luften när man efter Lördagens vad hände match mot Örebro? Både Söndagen och Måndagen har himlen varit Gul/Blå som i Cliff. Det är våra nästa motståndare. Mot Örebro som jag kände att vi hade en bra chans att besegra hemma. Speciellt efter segern mot Katrineholm. Hade gett oss ett bra utgångsläge mot Cliff. Men från Black Friday till en even Darker Saturday.

Vad jag inte visste efter stressat till Hallen var att förberedelserna inför matchen var inte dom bästa. Torsdagsträningen hade varit dålig. Har inte fördjupat mig vad som hände eller inte hände. Kan dock vara bra om vi fick flera spelare att komma och hjälpa tränarna. Nu såg man dock resultatet i matchen mot Örebro. Det var nervöst men jämnt mellan lagen inledningsvis. Valle kändes dock inte lika het som vanligt. Har börjat lära mig den killen vid det här laget. Vart riktigt bekymrad tidigt i matchen. Flera av bollarna skulle han normalt tagit. Dock var detta inte anledningen till det som hände. Vi tappade otroligt mycket i anfalls spelet med missade passar icke så väl valda avslut. Örebro kunde lätt kontra in billiga mål. Laget sänkte sig stundom till en nivå inte värdiga Swithiods Representationslag. Försvars spelet gnisslade rejält även detta frukten av att laget var i rejäl obalans. Truppen idag är oerhört tunn och det krävs att för dom som finns kvar när Domaren blåser igång att man visar lite Rimbo vilja och inställning och samtliga spelar på hög eller normal nivå. Jag vet vad ni kan prestera när ni spelar normalt och vad ni kan göra när ni ligger på topp. Nu kom vi inte ens nära något av detta. Så under veckan som kommer föreligger det 3 träningar och föreslår att ni medverkar samtliga på dessa ovillkorligen. Säsongens viktigaste match på alla plan väntar på Lördagen. Vill inte sätta press på er men tror att det är just detta ni måste känna tydligare. Mot Örebro hade ni inga krav egentligen. Mot Cliff vill jag personligen se en rejäl uppryckning för att åtminstone visa bättre humör och spel. Att laget i dag saknar motor som driver på speciellt efter avkast syns tydligt från läktarhåll. Punktning av Pierre kom även denna. Han levererade men var alldeles för ensam därför kom den Punktligt. Örebro hade även dom en Pierre som sköt sönder oss bokstavligen. Men han var inte ensam. Nästa alla avslut kom över 3 orna. 20 minuter in i 1:a fick Valle ge sig efter en skada han ådrog sig 10 minuter tidigare. I kom Rasmus som nog inte hade räknat med detta. Varit parkerad i B-laget hela säsongen var nu avsluten av en helt annan kaliber. Han vart kanonmat. Även Erik blev skadad trots en heroisk insats så vart det inte mycket kvar av försvaret. Vi kom till korta trots att tränarna försökte med olika försvars alternativ. Men som sagt. Så på bänken till denna match hade vi Sam Andre’ och en tillbaka från skada Kevin, som dock aldrig kom in i spel. Sett till detta och matchbilden så gör ni trots allt 31 mål vilket normalt sett räcker för seger om nu inte motståndarna gör 40. Tyvärr fick ni inte mycket stöd av publiken vilket är mitt problem och kommer inte hända några flera gånger. Örebros bänk hördes mest på ett Positivt sett för deras del. Matchen lirare hade dom i deras mål. Han knäckte oss med flera tokräddningar men samtidigt rätt placerad. Kändes som han visste vart avsluten skulle komma hela tiden.  Lite nedslagen är jag dock och hade verkligen mått mycket bättre av en seger. Men därför kommer vändningen kännas mycket skönare. Vi hade dessutom flyt att andra resultat gick vår väg. Skitkul också att Domarna gjorde en topp insats. Betyder mycket i sammanhanget.

Nu har ni en riktig utmaning som väntar på Lördag. En Purungt Cliff med för mig och tränarparet alla bekanta spelare. Stommen är Hammarbys P95-96 tillika stommen i Hammarbys Juniorer. Här har vi ett gäng killar som släppts fram och blommat ut ordentligt. Vi har 1 P-95 kvar i vårt gäng som kom från samma skola. Dessa stod för en rejäl smällkaramell i Högdalshallen?? Där JSM Steg 3 avgjordes mellan Hammarby Eskil Rimbo och Uppsala. Hammarby vann alla sina 3 matcher. Det mest jobbiga med endast ett få bollar i varje match. Jaha varför är det jobbigt kan man undra?? Jo det visar att mognaden och vinnarskallarna är markant. Det känns som att oavsett vad dom ställer på banan följer dom planen och spar energin. Jag är imponerad och samtidigt avundsjuk. Juniorhandbollen är liksom min grej egentligen. Bara gratulera Hammarby och Eskil. Rimbo med jag ni vet deras Elitserie 95.or missade steg 4. Skräll för alla. Kan dock bero på ett otroligt tuffa spelschemat i Elitserien som gjorde att fokusen på detta inte var den högsta. Dock krävs det till Lördag att Swithiods alla delar från Gorvtorkare Publik Tränare Spelare lyfter sig rejält för att göra denna match till en rejäl fest. Då kommer kvällen bli en ännu större fest.

Hotet håller på bli en ekonomisk klyscha. Ordet håller på få en innebörd som snart blir vardagsmat för alla invånare. Hela ekonomier byggs upp kring ordet hot. Det hela började egentligen i min värld i mitten av 1900 talet. Har på senare år förfinats och fått nya tillägg. Dock nyttjas det inte för dess betydelse. Numera är det mera ett påtrycknings medel för utökat ekonomiskt inflytande. Där det började handlade det om hotet om nya krig efter det utdragna 1 & 2 Världskrigen. Politiker var inte sena med att utnyttja detta faktum för att äska mera pengar till respektive lands militära uppbyggnad samt att samtidigt fylla sina egna fickor på diverse olika sätt. Inga i dag rumsrena och rent åtals bara enligt lagen. Fast dom flesta på den tiden stod över lagen. Vilket även gäller idag. Då pratade vi om Krigs hoten Kalla Krig hoten Religons hoten Ideella hoten etc etc. Man kan räkna upp i princip hur mycket som helst där man adderar ordet hot för att skapa en ekonomisk och publikt riktad faktor. När Kalla Kriget svalnade i början av -90 talet så kände dom ekonomiska beroende att något måste göras fort. Kärnvapen hoten kändes inte som en ursäkt till att kunna äska medel till sina plånböcker måste man hitta något nytt. Tankesmedjor över hela världen både stora och små som lever av bidragen som ordet hot levererar började jobba på högtryck. Tankesmedjor för er som inte känner till detta är kan läsa här. Där skapades det nya stora hotet. Dom skall egetligen bara påverka dagens styrande i resp länder och Världsdelar. Numera har dessa sk Intellektuella från olika samhällsklasser men mest Media gjort en Kvällstidnings vändning. Dvs man glömmer sitt kall som Journalist för att leverera fördummande artiklar om allmän smörja för att sänka människors intelligensnivå. Ungefär som att titta på Reklambaserade kanaler på Primetime i Sverige idag. Billig dynga med stora reklamintäkter men ger inte tittarna någon hjärnföda utan snarare att man förlorar Grå Celler. Mest kända smedjan i Sverige idag är Stockholm Enviroment Institute. Fint namn där bara ordet Stockholm talar om att den ligger i Sverige dom 2 övriga för att kunna mottaga bidrag från olika håll.

Klimathotet är det som skapades i början på -90 talet. På detta enda ord har man idag en helt ny Ekonomisk struktur byggts upp som omsätter avsevärt mycket mera pengar än Världens största företag idag. Google. Tankesmedjornas jobb för att värna om miljön baseras på Oljebolagens bidrag. Så även alla dessa menlösa Världskonferenser baserat på det totalt fruktlösa Kyotoprotokollet saknar idag helt värde. Frågan är som åtminstone jag ställer mig. Finns det i huvudtaget ett Klimathot idag eller är det bara ett ord för att få pengarna att rulla och fylla visa Fonder Länder Privatpersoners fickor med medel. Ser man vad som uträttats och läser protokoll från senaste 10 årens Konferenser så har man inte kommit någonstans och tanken med tex Tankesmedjan är att man inte skall komma någonstans. Utan bara mjölka kon som heter Klimathot. Ett snabbt exempel. Senaste konferensen i Warzawa var en sorglig historia och visade dock att FN,s roll o detta spel är större än man tidigare trott. Från ett fullständigt av Cyklonen söndertrasat Fillipinerna med all tänkbart elände som följer dess spår sade deras delegat med darr på rösten i ett tal. Att orsaken till det ökat antal cykloner och orkaner som drabbar deras land är Pga det utökade Koldioxid utsläppen. Talet är väldigt känslosamt och berörde mig rejält. Här kan man tycka att FN,s sk Klimatpanel IPCC skulle backa upp honom i detta MEN så icke utan tvärtom går man mot sina egna principer och förordningar och tillbaka visar delegaten och förnekar att detta skulle vara anledningen. Sade jag tidigare att dom största bidrags givarna kommer från företag som livnär sig på fossila bränslen. Förtroendet för FN och deras roll i denna numera helkorrupta Klimathots fråga har landat i botten. Förenta Nationerna har inte längre mitt förtroende i några frågor som berör Klimathotet. Eller finns det.

Klimathotet kommer leva kvar ytterligare några år tills det ersätts av något mera lukerativt rent ekonomiskt. Kanske vi kan skapa ett reellt Handbollshot. Där vi som jobbar för och med Handbollen ser ett hot och kan på så sett sätta bollen i rullning för att skapa smöjmedel för en ny Idrottslig Ekonomi. Hallhotet har funnits i så många år men inte tagits på allvar förrens det numera är för sent. Handbollshotet är dock relevant och numera skapat. Vi måste värna och vårda och studera detta Handbollshot och dess Ekonomiska förutsättningar. eller rent av det högst aktuella Ideella hotet.

Till sist. Linells Ricoh fortfarande obesegrat. Kardells Caperio har börjat hitta rätt. Kalles Hammarby fortsätter överraska alla motståndare. Dicks Rimbo tog sin 1:a Pinne och ett par till så blir det helt mellan Önnered och dom det kommer stå vilken som får kvala. Skuru tjejerna håller ställningarna efter Sävehof. Spåret börjar även dom vinna…Ser bra ut i 08 Handbollen.

Nu spottar vi i nävarna. Swithiod-Cliff Lördag 11:30 i Västertorpshallen.

Sworza

Gerry

OK. Det gick 1 timme sen kom ett mail och  måste säga till min glädje att det finns många som läser detta vilket jag hade en föraning om att man sedan blir upprörd tar jag som en Bonus. I varje fall över den delen som inte berörde direkt Handbollen. Skall då säga att denna sida är numera MIN Bloggsida från att tidigare tillhört dom fantastiska Swithiod P-92. Som fortfarande spelar men i A-laget. Jag kommer inte bara skriva om dom och Swithiods handboll och övrig handboll utan även andra händelser och företeelser som händer ute i Världen från mitt perspektiv och endast mitt. Tack för mailet för nu vart jag riktigt taggad. Står fast vid det jag skrivit om Hotet. Skall gödsla lite till till debatten. Om man nu idag i det varma Sverige undrar vem som levererar huvud delen av allt EL i våra nät. Inte för att vi saknar sol vind och vatten ej heller Kärnbränsle Tyvärr. Så kommer den från Kraftverk som drivs på Fossila bränslen. Sverige har idag en liten del sådana verk men där emot Tyskland Polen Danmark är stor producenter i EU. Sverige måste då i detta läge när marknads priset på El är låg importera skitig kolel än producera en renare el. Svenska Staten kommer dock inte undan utan namnet till trots VATTENFALL. Men tycker det låter naturvänligt äger en stor del av alla dessa Kolkraftverk både i Sverige och Tyskland. Så den intellektuella tankesmedja som myntade uttrycket KlimatHot bör således förespått hur marknaden från gräsrotsnivå till dom högst betalda inom Näringsliv och Politiken skulle ta till vara denna inbjudan. Men att rädda Jorden kommer den inte göra snarare rädda jobben för andra. Förresten måste jag till slut skicka Positiv energi till en riktigt trevlig kille för jag tror att vi inte sett det sista från honom. Oscar Carle’n. Saknar dig där ute men känns att du inte gett upp…