Punktmarkering ett ont måste men oftast inte..

Punktmarkering är en sporttermlagsporter som innebär att man koncentrerar sig på att markera en viss spelare i motståndarlaget. Detta används för att neutralisera en viktig spelare i det andra laget. Taget från Wikipedia

I Swithiod 2013/14 får vi uppleva detta match efter match. Både kort in i matchen eller lite senare. Måste innebära att vi har spelare som för motståndarna är omöjliga att stoppa på annat sätt än just punktmarkera. Det drabbade laget måste givetvis ha en plan för detta och visa att man blir ännu bättre under dessa förhållanden. Swithiod jobbar på detta men samtidigt måste ha tillgång till Materialet. Höstmörkret har slukat flera av dessa i form av skador sjukdom samt arbete. Fast vi skall nog ordna detta. Någon som inte följde den devisen var Svenska Landslaget i Fotboll på Friends Arena på Tisdagskvällen. Går inte att från gå att Hamre’n gjorde en rejäl taktiskt miss men kan samtidigt känt att han inte hade manskapet att ordna detta. Dvs Punktmarkera Ronaldo. Han gjorde samtliga Portugals Mål och var den enda som under 180 minuters fotboll skapade farligheter. Ger man en sådan spelare detta utrymme och besitter en ganska långsam backlinje som inte klarar tillbaka spring. Då måste man använda Punktmarkering. Zlatan togs effektivt bort av Portugals försvar. Där var det punktmarkering av flera som avlöste varandra. Det enda man inte kan värja sig i från är dom fasta situationerna som uppkommer. Men vid nickmålet var han rejält tagen i både armar och tröja. Vid frispark fick han 9 meters utrymme till närmaste Portugis. Mål. Sen fortsatte detta. Men Hamre’n och försvaret visste han fanns där men vart?? Ronaldo spikade igen kistan. Han fick sina lägen han är bäst i Världen på att förvalta. Nåja för en annan som avskyr detta med punktmarkering när det sker på en nivå där seger inte är det väsentliga utan en bra prestation viktigare så hade en igel på Ronaldo varit att före dra och byt av varandra. OK. Nu kan vi fokusera på våra mest framgångsrika landslag och klubbhandboll. Handbollen. In i hallarna och kolla den kommande TV-sporten Handboll.

Personligen befinner jag mig på upploppsrakan för det som grumlat min tillvaro sedan April i år vilket känns skönt så sent om sider kan jag meddela att man bör Punktmarkera datumet 7 December. Då är det inte bara Derby mot Cliff utan senare på kvällen årets Switte fest. Mer info kommer på FB och träningarna. Nu väntar Katrineholm.

Sworza

Gerry