Intressant helg med Tysta minuter

SebbeA

Ibland så ter sig det man sysslar med 365 dagar om året väldigt futtigt och oväsentligt. Förra veckan rycktes vi alla ur Handbollsvardagen och in i verkligheten. En av våra fina Handbollsungdomar hade förolyckats och avlidit. Det river upp stora sår i både familjen närstående och människor som funnits runt om, sår som måste helas. Flera föreningar tog det ansvaret i helgen.

Sebastian Ahlström blev 21 år. Var sin förening HK Cliff trogen hela handbollskarriären. En fin kille både i och utanför Handbollen. NU har han rest vidare mot nytt mål. Däför känns det väldigt bra när man får informationen att runt om Staden har helgens Matcher inletts med en tyst minut för Sebastian. I nuläget var det i Eriksdalshallen (Hammarby-Sävehof) Västertorpshallen Swithiod-Västerås/Irsta samt Skärholmshallen Nya Cliff HIF B -Hallstahammar. Jag blir stolt som ledare Ordförande Förälder (till Kevin och Andre’) över er Föreningar för att visa empati och medkänsla samt att hjälpa till i Helnings processen. Har jag missat någon får ni har överseende med detta.

Det vart en bra helg för Swithiod om än lite stapplande. Ett ungt Västerås/Irsta kom till Västertorpshallen på Lördagen och tänkte inte vika ned sig en tum. Rent organisatoriskt vart inte vårt evenemang en höjdare. Vi saknade folk vid sidan om så jag sprang i Cirklar stundom. Men sådant händer och både Domarna och Västerås/Irsta skall ha ett jättetack för tålamodet. Och medkänslorna dom visade före och efter matchen. Matchen var annars väldigt bra och onödigt spännande. Domarskapet var klanderfritt återigen. Walter & Robban gjorde ett homogent intryck och bidrog till att matchen lyfte. Skönt mot matchen innan. Vi vann till slut men det var oroligt stundom. Men vinst. Och på Fredag väntar Katrineholm på den lovligt usla matchtiden. 19:00 i Duveholmshallen. Det kommer troligen inte räcka med att vi åker senast 16:00 utan tidigare. Så ni som jobbar eller pluggar. Tänk på detta.

Över 6000 matcher skall spelas bara i Stockholm under säsongen och skall fördelas på ett -80 tal licenserade Domare. Den ekvationen fungerar givetvis inte utan flera döms med 1 domare andra med Föreningsdomare. Trots detta får vi nog fortfarande acceptera att OM man får spela match 20:30 en Söndagkväll påverkar detta givetvis domarskapet. Fram för allt om man innan denna match flängt om kring Storstockholm och dömt andra matcher under dagen. Det kan förklara domarskapet under den sena Derbymatchen mellan Gauthiod- Sannadahl i Västertorpshallen i Div 4. Borde inte varit något problem. Nu är det dock 2 väldigt skolade lag och fullproppade med Handbollskunskaper som möts plus ingen vill vika ned sig. Gick bra i 1:a och inget speciellt hände. I 2:a spårade det ut helt. Endast 1 Domare ville döma enligt regelboken medans den andra ville åka hem. Det vart en kanonad på felaktiga beslut från honom. Paret var knappt överens om avblåsningarna. Han var dock extremt irriterad på Gauthiod spelarna vilket var övertydligt och får ej hända. Sannadahl fick alla chanser att komma tillbaka i matchen. Vart riktigt trist avslutning på denna helg för vinsten kändes inte som en vinst för Handbollen.

I övrigt i Stockholm. Visade Hammarby klass och tryckte tillbaka Sävehof och visade oerhörd moral och inställning efter storförlusten mot Alingsås. Kan föreställa mig känslorna hos dom vid slutsignalen. Dagen efter spelade deras b-lag HK Cliff i Skärholmshallen i Div 2 Östra och visade att det finns resurser bakom dagens Hammarby. Anförda av en 95 kille vid namn Lucas Pellas var matchen jämn i 1:a halvlek för att i 2:a ändra karaktär helt. Cliff fullkomligt körde över ett trött Hallstahammar. Det var rejäl klass skillnad och fysiken (Cliff vägde minst på planen men det syntes inte) tog ut sin rätt. Här var det vältränade killar och Gunnar P och Andres H visade hög klass i Försvaret. Framåt var det unga gardet med P95-96 som stundom hade lekstuga. Det kommer bli tufft för Swithiod när dessa lag drabbar samman den 7 December. Don,t miss it. Vill ni se matchen finns en läktarfilm på Youtube. Adressen finns till vänster i Kolummen. Samma gäller Gauthiod matchen samt Swithiods i Lördags. Övrigt intressant var stekhett Derby i Sjöstadshallen mellan Ricoh-Skånela. Har ingen rapport från denna mer än ARB Protokollet. Men det avgörande rycket kom 15 minuter från slutet då gick man till en 4 målsledning i Ricoh. Sen kom Skånela aldrig ifatt. Foppa stod i målet och deras trollgubbe från Norge Torjus Björnstad verkar ha haft en bra dag. Ricoh går med stormsteg mot en plats i Finrummet. 4 Pinnar upp och obesegrade. Känns inte heller att man kommer sumpa detta övertag. Stormsteg tar dock ej deras samarbetsförening Bolton. Efter 3 raka i inledningen har man nu radat upp 4 förluster. Men säsongen är lång och Div 1 Norra i år har hög klass. Silwing tog dessutom en fin skalp mot Mantorp och har kommit tillbaka efter några snöpliga förluster.

Nä nu är det bara ladda inför nästa helg. Gauthiod kommer få ett tufft möte kl:15:30 i Skrnäckshallen på Lördag för där väntar ett obesegrat NotloB. Radarparet Uffe & Uffe kommer övervaka denna match… Vi ses där men innan hoppas vi på Switte vinst i Katrineholm.

Ps: Spelbara resultat i kristllkulan till Tisdagen på Friends 2-1 eller 2-0. Båda med olika utgångar så vi får hoppas på det sistnämnda.

Sworza

Gerry