Uppföljning…Tumba-Ricoh..Match rapport

Tillbaka till tangentbordet från ett häftigt Tumba Idrottshus. Tack Tumba Handboll. Litet aber. Dra lottdragningen i 1/2 snabbare och fyll den med samma fest som före under och efter men tack för grillen och Tele2 abonnemanget. Fick jackpott på lotterna. Riktigt trevligt att komma dit och bli välkomnad på det sättet. Publiken i denna hall är extremt Handbolls kunniga. Glenn Korsar och Sebastian Schough. Domarparet för dagen.(Tror den den sistnämnde är Dansk besläktad som jag) Gjorde denna match riktigt bra. 1:a halvlek (som jag ej kunde filma tyvärr då jag åkte dit utan att ha laddat batteriet) doe. Dock finns 2:a  sparat och kommer på Swittetuben. I 2:a kom några små tavlor som uppmärksammades. Vad sa ni i Pausen?. Dock i 1:a Var nivån satt exakt där jag önskar för att se att vi lyfter oss inom handbollen mor Europa. Dagens Ricoh har egentligen allt som krävs av ett Elitserielag. Dom dominerade Tumba från Start till Mål. Det var en så påtaglig klass skillnad att mina ögon att dom redan idag kan kvittera utan Elitserie Biljetten. Dom spelar konsekvent ett 6-0 försvar precis som Switte som är oavsett spelare är Betong. Tumba och MATS K vad gör du? Kanterna Kanterna??? Men när Roger Järeholm och Henri Auer är på 3:orna tillsammans med Båverud och Koplimaa på 2.orna. Då är det stängt riktigt stängt. Det var grymt och ballt samtidigt att kolla på och just Daniel Båverud är 60 minuters spelare med den äran. Sätt han i läge och det blir mål. Han var ruggig denna kväll. Tumbas unga killar skall ha MegaCred som gång efter annan helt orädda utmanade och fick rejält med stryk. Emil Freund låg 3 gånger i på golvet bara under dom 15 första minutrarna. Vilket fall som helst Ricoh idag har bra spelare på alla postioenr. Foppa hade lite känning av en ljumskskada ha ådrog sig i senaste matchen och valde att avstå men då har man Olle Damberg istället som var riktigt bra och vill utmana Thomas framöver…Cool. Matchen stängde Ricoh redan i 1:a och visade en total dominans. Laget är komplett att man i 2:a kunde köra bänken rakt av och göra det nästan lika bra. Matchens Lirare vart Daniel B i Ricoh och  Victor Bergqvist i Tumba. Sista skulle jag hellre velat ge Nicklas Andreasson som verkligen gav allt och satte bollar i rätt läge plus fixade straffar.

Handbollens Switte Konnässör Priset går till 2 eller 3 spelare i Ricoh. Dvs dom som lyfter handbollen till en ny nivå och är en publikreaktor. Torjus Björnstad. Killen vart man handbollsförälskad i redan när Switte mötte Stockholmspolisen i Div 3 och undrade–What a fu…gör han i Div 3. Han gör likt Staffan Sundström när han är på humör hela Entre’ biljetten. När Torjus är på planen i anfall går det undan och banne mig vet jag inte hur han styr spelet men det gör inte heller motståndarna. Killen har hittat sin rätta miljö. Sen har vi Roger Järeholm. Gaad vilken försvarsbjässe. Nä men allvarligt talat tillsammans med Henri Auer totalt stänger han på 3:an och visar klass. Hög klass. Jag fick faktiskt knottbett i 1:a över försvars insatsen och förbannar mig själv att jag inte fick det i kameran.

Torjun Henri Roger och resten av Ricoh och fram för allt Tumbas extremt modiga Ungdomar som gång efter annan vågade utmana för Fredags underhållningens skull. Visar att handbollen har en framtid. Ricoh spelar i Elitserien 2013/14…..Tro mig.. 23-32 vart slutresultatet i denna drabbning och skall man vara lite journalistiskt lite små kritiskt skulle man vilat en heltänd Adam Lillvik (nyförvärvet från Borås som hade en field day mot oss i Swithiod i 2:a halvlek i Borås förra året) i 1:a då han från att Tumba jagat ifatt en 4 bollunderläge gjorde 4 dåliga beslut i anfall som resulterade direkt med 3 mål i baken. Där gick matchen för Tumba kom aldrig tillbaka från detta.

Aj..Thomas ¨Foppa¨Forsberg hade skadekänning i ljumsken från föregående match och vilade denna match men just detta är Ricohs tyngd. Det finns alltid en 2:a i nästan samma klass.

Sworza

Gerry

Ps: Ingmar Linell är tyvärr fortfarande en tråkig figur. Kollade honom lite extra och redan efter 10-15 sekunder sträcker han ut armarna för tid från sidan. Johan Båverud kan inte ha det lätt…