I bland händer det och ibland inte…

Sw-Lj

Skulle kommenterat i Måndags men inspirationen ville inte infinna sig plus annat. Gångna helgen vart en kul sådan trots en svidande förlust för A-laget i Eskilstuna mot HK Tuna. Var ej där men sett filmen som alltid skapas när Swithiod spelar matcher. Allt sparas på Youtube. Länk finns till vänster här. Ja det var inget vidare och nu måste se till att alla får gå ut och vara med både när det går bra resp dåligt. Förändringar skapar alltid ny energi. Söndagsmatchen vart istället roligare. Läxan vart lärd och även om det knappt gått 24 timmar från tidigare bortamatch gick det som på räls första 20 minutrarna men sedan börjar det gå tyngre men man höll upp någorlunda mot Kungsängen till Paus. Vi tappade försvaret. 2:a blev lite små läskig då Kungsängen kämpade sig tillbaka i matchen. Punkten kom också i denna match. Tyvärr kändes det som felplacerade spelare under 5 mot 5. Fick inte upp tempot som vi brukar. Staffan placerades på Högerkanten?? så då rann detta ur sanden. Nu hölls dock avståndet till slutsignalen men dessa 2 matcher har skapat frågor… En sak har dessa 2 matcher gemensamt. Rätt svar kan skickas till gerry.rasch@bahnhof.se. I potten 2 Biljetter till Hammarby-Guif resp Swithiod-Ljungsbro på Söndag KL:16:00.

Dvs detta:

2 lag från Swithiod var på turnering i Skövde och SkadeviCup. En riktigt tung och meriterande turnering med riktigt bra lag närvarande. P01 laget hade även förstärkts med Tindra Balzar. Yepp en otroligt stor talang i en liten tjejkropp men det märks inte ute på planen. Hej var det går kan man säga. Jättekul. Jätte tråkigt då när vårt eget förbund STHF nekade denna talang att spela pga paragrafer som har spindelväv och genus mobbing invävd. Det laget nådde en Semifinal i A-slutspelet och förlorade med 1 ynka boll. Kanoners för detta. Kvar var P03. Dom hade fräckheten att gå genom turneringen obesegrade. Vinnare i sitt 1:a Skadevi. Sworza. Känner att det kommer komma mera från dessa 2 gäng. Vi ser fram emot detta. Återigen jättegrattis. Det finns lite video från detta på samma kanal på Youtube. Dvs den till vänster här.

Lite Skadevi bucklor med rätt färg på Banners…Sworza

I övrigt visade Spåret tjejerna att dom vill vara bäst i stan till att börja med och slog Uppland/Stockholms laget Skånela i den alltid svår spelade Vikingahallen. Sävehof tjejerna visar hög internationell klass och är väldigt bra för Damhandbollen i Sverige. Dom har inte förlorat en Seriematch i Sverige på 48 omgångar. Det är rätt många år bakåt. Larviks klass kallas det. Nu gör dom samma i CHL och vinner och vinner. Enda förlusten kom borta mot Slutsegrar favoriten Rk Krim Mercator. Men den matchen var jämn länge och på Söndag möts dessa hemma i Partillebohallen. Jag tror på klar seger för Sävehof för just nu är dom rejält överlägsna alla. Trots skadan på Linn Blohm. På herrsidan är det Barcelona i Spanien Kiel i Tyskland Paris Saint Germain i Frankrike (vilket lag man inhandlat precis som i fotbollen. Skit kul och man vill vara med i Köln nästa år och kommer vara där. Kolla detta gäng) Haslum i Norge Kristianstad i Sverige men i Danmark har jättefavoriten Kolding med mängder med Handbolls stjärnor fått motstånd av ett lag som bildades så sent som 1992. Dvs när Boysen på denna sajt sattes till Världen. Skjern från Västra Mittjylland har visat otrolig gå på anda. I en Tidig Serie final mot Kolding borta hade dom Kolding å Kroken men små små misstag fällde dom sista 2 minutrarna. Har redan sagt att detta var årets match jag bevittnat. Allt från publik domare spelare tränare jag allt var som ljuv handbolls musik.

Till sist en Påminnelse till er alla där ute angående Politik. Idrotts stockholm är Pankt. Så oavsett vad ni hör eller ser från Dagens Politiker och andra så ljuger dom för man kan inte lova saker när det inte finns pengar… Ironin blir ännu större när man skall söka OS2022…Jösses…Nä nu kör vi….

Sworza

Gerry

Ps: Ps Jamen självklart.Stjärnklart. Ni som stannade efter Kungsängens matchen kunde se Gauthiod spela med idel fd Klassiska spelare och flertalet från Swithiods senaste besök i Allsvenskan. Får vi mera i Framtiden mot bättre motstånd. På Söndag krockar båda lagen i 2 viktiga matcher. Så visa er även då… I Helgen kommer info angående 7 December som är viktigt inte enbart för att det är årests Switte/goote dag utan det kommer något på kvällen.