Ned med brallorna här kommer den eller Medial Genus Mobbing

 

Först lite lokalt. Swithiod klippte sin 3:dje raka seger i Lördags mot Huddinge i Huddinge. Nämnde jag att det brukar bli tufft så vart svaret både ja och nej. Försvaret är grunden till anfallen. Försvaret för dagen var grymt bra på alla punkter. Switte ledde med 10 bollar i halvtid. Trots att man punktade Pierre tidigt i 1:a. Vi har en bra plan för detta numera så varsågod. Nu vart det inte så tufft som man hoppats på ett bra sätt utan matchens 10 Utvisningar kunde man skala bort 1/2 för inget. Kollen efterhand visar även på detta. Armlåset bakifrån på Erik Lönnemar i mitten på 1:a vilket BARA ledde till en 2:a skapade lite dålig stämning. Farligt spel skall numera leda direkt till rött kort enligt nya reglementet. Så andra halvlek vart lite avslagen att Huddinge fick många överlägen att komma ikapp. Men som sagt denna årgång av Swithiod orkar och ger aldrig upp. Tyvärr enligt någon konstig tradition så åker vi alltid ifrån Huddinge med skador. Denna gång åkte Lucas på en axelskada som vi i nuläget inte vet hur illa det är men hoppas på det bästa. För till nästa helg behövs samtliga spelare för då har vi 2 matcher efter varandra Lördag och Söndag. Tufft schema men ni känns alla aktuella för start 6:an. Syns i ögonen att alla vi var med därute. Skitkul. Liten passus. The Pellas Brothers. Linus i Switte och Lucas i Cliff öser in mål i resp lag. 13 för Linus och 14 för Lucas. Kan man skönja liten intern broders kamp. Har inte räknat men dom 2 bör ligga högt i Skytteligan. Vill man se matchen finns den alltid på Tuben i efterhand. Länkhär:

IdrottsPolitik. Skall hoppa den lokala mer än att länka senaste sammanträdes protokollet från Idrottsförvaltningen. Här.

Konservatismen inom både Nationella samt Internationella Idrotten idag 2013 är lika påtaglig som för 50 år sedan. Ok vissa sporter har det skett stora förändringar och förnyelser rörande skillnaden mellan könen. Fast även mellan olika sporter är den stundom rent vidrig. För när det kommer till kritan handlar det inte bara om förakt för det motsatta könet utan även pengar. Stooooora Pengar. Då tror man inte vare sig på Kvinnlig Idrott eller andra Sporter än dom 2 stora.

Den största Idrotten inte bara inom EU utan Globalt är som bekant Fotboll. Fotbollen är dessutom extremt Konservativ och styrs av fördomsfulla åldringar från både Schweiz men även Sverige. Dom älskar Manlighet och Pengar. Det sista kommer jag till senare. FIFA UEFA SFF och allt vad dessa kolsupar organisationer kallar sig har en gemensam nämnare. Man ser Damfotbollen som en ond nödvändighet och bör hållas kort. Jag menar vem vill titta på tjejer spela fotboll. Under Öxabäck eran fylldes arenorna av nyhetens behag. Förbundet såg dom dock som ett hot mot Herrfotbollen och stödde inte initiativet alls. Handbolls damerna startade sitt inträde inomhus tidigt som 1951 i Göteborg med Kvinnliga IK Sport som första Svensk Mästare. Tillbaka till Genus Fotboll. I helgen visade inte bara förbunden utan även Media sitt förakt minst sagt då man nobbade helt att skicka tv team till Bosnien-Hercegovina för ett lag i absoluta Världstoppen som möter ett lag i Världsbotten. Hur fasen skall man sälja in en Idrott under sådana förutsättningar. Inte konstigt att man gör en riktigt dålig match och vinner?? med endast 1 mål på straff. Tjejerna behöver inte skämmas utan det skall dessa penningsugna förbund och tvbolag göra och det kommer hända igen åtminstone gällande Damidrott. Kallas från och med nu MGM Medial Genus Mobbning. Svenska Handbolls damerna och herrarna börjar dock mer och mer utöka sitt media utrymme men är inte i närheten av dom Danska Damerna på 80-90 talet. Då var dom störst i Danmark. Större än fotbollen tills -92 då Danska herrlandslaget kom in i EM i Sverige på ett frikort efter att Jugoslavien inte fick var med som Jugoslavien. Man vann turneringen helt rättvist. Nu vart man störst.

Svensks Handboll både Dam och Herr är just mediala täckningen fortfarande på tok för låg. Anledningen stavas rättigheter och Kändiskåta obildade Sportjournalister samt lobbyister. Rättigheterna köps in för hela klabbet under ett par år av samma mediabolag. Dom väljer sedan vad som skall sändas. Alltid väldigt lite för att inte göra sporten för stor och konkurrera med dom 2 stora i Sverige. Fotboll och Ishockey. Finns Lobbyister för detta inom bolagen och dom kan till och med ge rättighets ägare ersättning för att INTE sända under vissa Fotbolls intensiva dagar. Här MÅSTE SVHF verkligen besluta hur man vill att framtiden skall se ut för handbollen. Välja Pengarna före utveckling. Det går faktiskt att kombinera dessa. Svårt men helt möjligt. Man bör dessutom börja agera helt skruppelfritt i form av uppvaktning och Utbildning av Presskåren i Sverige. Använd SISU. Våra landslag i Handboll är bland dom mest framgångsrika internationellt men för den skull inte tillåtas växa. Fotbollen ger journalister utrymme att få sola sig i tvrutor i alla digitala kanaler. Samtliga blir fjompiga och urtrista och extremt förutsägbara. Så tyvärr för förbunden är det bara ned med brallorna och böja sig framåt för Presskåren. Skräpet dom levererar säljer.

I det stora landet västerut är det strikt ¨Money Talks¨. USA har delat upp sig inom Idrotten och kommer näppeligen inte förändra sig så länge det sitter konservativa Mångmiljonärer och Miljardärer bestämmer över skeenden. Pengar är makt och ger makt över lag och ordning och förändring. I USA är det total dominans inom Mediacirkusen från NFL MBL NBA & NHL. I den ordningen storleks mässigt. NFL har även en sommarserie där man fyller Ishockey tempel med inomhus varianten på Amerikansk Fotboll. Dominansen är total. Det finns Damserier inom samtliga dessa sporter men endast 1 tillåts få tvtäckning. Kvinnlig Basket. Så vart finns då övriga lagsporter. Fotbollen har en serie som kallas MLS och så har även Damerna IBLAND. När styrande tillåter detta. Väldigt få lag i båda dessa men fyller varje match läktare till bredden. Dock får dom aldrig hota dom 4 stora. På Highschool & College/University nivå dock hittar man alla andra sporter inkl dom 4 stora. Här är dock fotbollen absolut störst. Anledning är att den är billigaste motionen vilket är ett krav på skolor i USA. Handbollen finns och är under utveckling mycket pga utländska studenter från fram för allt Europa. Flera lokala ligor har startats och även storlag från Europa har varit över och visat upp sig. Enda abret är längden på matchen. Amerikanarna vill ha minst 2 timmars underhållning för pengen. Vi får väl se men oddsen är små just i detta land. Dock ser vi klara influenser inom förbunden direkt tagna från landet på andra sidan vattnet. Euro Talks.

Sworza På Er.

Ps: Hammarby har lite trögt nu och nådde BARA 25 lika mot Önnered. Kanske skall man börja gå runt på mer folk.