Handbolls väder så in i hallarna för nu händer det..

Snart är fotbollssäsongen slut men handbollen ångar på som aldrig förr. Ok några omgångar återstår i Allsvenskan samt den mediahypade kvalet mot Portugal. Där har en enad expertis sågat Sveriges Chanser att nå VM i Brasilien. Medvetet eller ej så visst efter bevittnat landskampen mot Tyskland finns det 1 fråge tecken. Försvaret. Precis som jag anser i Handbollen bygger man framgången på ett tätt försvar. Kolla in Grekland eller Hammarby i Elitserien. Greklands försvar måste anses som det ramstarkaste i Världen och Sverige skall nog vara glada att slippa dom. Hammarbys utgrupperade försvar som få andra klarar i dagens Elitserie kan välta många lag OM man bara lyckas framåt. Mot Alingsås gick det gnissel i maskineriet. Sånt händer. Tror dock att Sverige fixar Portugal. Dom är underdogs eller?? Portugals spelare har allt på sina axlar. Inte bara egna landets invånare utan även från den Portugis språkiga Brasilien. Vore genant om inte Portugal tog sig dit. 2-1 borta 2-0 hemma blir resultatet och Sverige i Brasilien.

Swithiods herrar klev båda lagen in på banan i Lördags. Resultat blev 2 tunga segrar med Swittes målvakter i fokus. A-laget mötte Hallstahammar från Västerås trakten. Detta gäng har siktet inställt på Div 1 till nästa säsong och spelar redan på denna nivå. Matchen vart en riktig smällkaramell med 2 Domare som jag personligen graderar till bland Sveriges Bästa. Mikael Eketjäll och Johnny Ahlvin. Jag är lite Domarnördig och kollar alltid in deras resp prestationer. Här höll dom en hög nivå så lagen fick spela ut. För spel vart det. Och planens gigant vart den evigt unge Mikael ¨Valle¨Bergström. Han trivdes som fisken i det renaste vattnet när bollarna haglade mot honom. Det vart lite ihåligt i försvaret stundom men gjorde inget när Valle stod där som sista utpost. Det var målvakts spel i Elitserieklass. Matchen vart tuff och i 2:a hände det som speglade lite av föregående säsong. Man punktade Swittespelare för att kunna gå ifatt. Switte ledde matchen hela tiden med allt från 5 till 2bollar. Det började gnissla lite i maskineriet. Men i detta läge är det bra att ha spelare som gillar detta och kan ta till vara på möjligheterna. Staffan & Linus drog upp tempot och Kevin (Som gjorde sin bästa match) öppnade dörren på linjen. Då kom målen både från Staffan och Linus Anton. Hallstahammar var ett slaget lag. En riktigt fin skalp. men långt kvar av säsongen. På Lördag väntar ett Hungrigt Huddinge i Huddinge. Dom matcherna brukar alltid bli tuffa enligt traditionen. B-laget Gauthiod fick besök av Sportsgear som kom till hallen utan avbytare. Sådana matcher är alltid farliga. Alla lyfter sig när det inte finns någon på bänken. Matchen vanns till slut med 1 boll. Avgörande kom i sista sekunden då Sportsgear fick en straff som Rasmus räddade. Härligt med bra målvakter i Föreningen.

Målvakt har även Broderklubben i Högdalen. Silwing. Roger Fredrikssons gäng vann mot ett ungt HFSIF med 1 boll. Vilket gör trots en match mindre spelad att man är med i toppen. Till helgen väntar HKGP i Eskilstuna. Dom vann stort mot Tyresö så helt lätt blir inte den matchen.

Veckans stora samtalsämne kommer från Tyskland. Gudmundur Gudmundsson, tränare i Rhein Neckar Löwen går ut i media och vill införa skottklocka inom handbollen. Precis som i Basketen. -JAAAAAAAAAAAAA. Äntligen säger jag. Detta vore verkligen ett steg i rätt riktning och skulle göra handbollen ännu mer intressantare. 45 sekunders anfall och 30 sista 2 minutrarna i matchen. Vore ballt att pröva. Man kan tycka att Domarna skall se till att anfallande lag verkligen går framåt men bedömningarna skiljer sig verkligen beroende omständigheterna. Hoppas förbunden vågar ta upp frågan till trots.

I Bundesliga har Kiel tagit ett rejält grepp efter 10 omgångar. Följt av Fuchse Berlin där Petersen öser in mål. RNL samt Flensburg. Hamburg tätt efter med 1 match mindre spelad. Nyheten denna säsong är att andra mindre kända lag har börjat utmana storlagen. Bergisher med Emil Berggren Magdeburg samt Melsungen med Stenbäcken och Fahlgren skuggar topplagen.

På Onsdag börjar Svenska damlagets jakt på sluspelsplats. Slovenien väntar i ett dubbelmöte. Ingen underskattning tack. Sen måste jag nämna Sävehofs tjejer som verkligen tagit tag i CHL slutspelet. Kanonroligt.

Lite politik. Om jag känner mig besvärad för att berätta hur saker ligger till för alla så är svaret nej. Hoppas bara på förbättringar. Inte bara handbollen som har jobbigt i Stockholm. Hela saken kring Ideell verksamhet börja sakteligen falna av även utanför Stockholm gränser. Förbund och Politiker har nu börjat förstå allvaret bakom detta och innan det går för långt för det är fram för allt ungdomarnas idrottande som drabbas och med detta flera samhälls sociala problem som uppkommer. Nu till 2014,s budget skall det adderas pengar för byggande av 5 nya hallar. Känns detta igen??? Nåväl låter positivt men inte speciellt trovärdigt. Platserna har vi tidigare belyst och inte mycket nytt har framkommit. Men desperationen har infunnit sig. Även rörande avsaknaden av skolor till barnen. Just i Swittes upptagningsområde från Liljeholmen ända till Mälarhöjden saknas idag flera hundra skolplatser och värre blir det. För att råda bot på detta vill man bygga nya skolor och väljer även här platser som minst sagt är provokativa. Nu vill man bygga skola vid sjön Trekanten. Mitt i den grönskande idyllen. Men ingen gymnastiksal utan här skall man använda Liljeholmshallen 400 meter längre bort. Liljeholmshallen som är en dispensanläggning som hyrs av Staden kan rivas när helst Byggprojektet Lövholmen startar. Skolor behövs men varför inte placera den vid Blommensberg och bygg samtidigt en ny hall. Som flera skolor skulle kunna använda på dagtid. Här finns plats och störningar mindre som en ny skola medför för omgivningen. Men varför göra saker enkla. Så vi får se vart det leder till för nästa år är det val.

Glöm inte Paraplyt

Sworza

Gerry