Ännu en helg….Och mer Valfläsk.

A-laget fick inte lira sin match då den är flyttade pga USM till den 2 November vilket gör att tabellen haltar. Vi har även en annan match som i nuläget saknar både hall datum samt tid. Hemma matchen mot Ljungsbro den 9/11. Förhoppningen är att det kommer i veckan. Ett förslag har varit att flytta den till Söndagen och annan hall. Har själv ställ mig positivt till detta som enda lösning för aktuell helg. B-laget spelade dock en sen Söndagsmatch mot en av Seriefavoriterna borta. Spånga HK. Var jämnt i 1 1/2 halvlek sedan fungerade inte någont ting egentligen. Mycket för att tempot var uppskruvat och tröttheten hos dom som inte skött sin grundträning tog ut sin rätt. Ordentligt med tekniska fel. Vilket är det som vi förlorar matcherna på numera. Men Div 4 har lyft sig och är numera riktigt tufft stundom. Gauthiod idag saknar balans i laget. Vi bjuder stundom på fantastisk handboll för att sedan agera som att vi precis klivit ur bollskolan. Visst skall man ha kul därute men för den delen behöver man inte kasta bort en match i onödan. Kan vara dax att diskutera målet med Gauthiod denna säsong så alla som kommer och spelar i laget är medvetna om detta. Just nu är det uppdelat. Sen känns det som att vi bör ha en målvakt per match. Nu ser vi fram emot Sportsgear hemma på Lördag men dess för innan en riktig smäll karamell i form av Swithiod mot ett fysiskt starkt Hallstahammar som definitivt siktar mot 1:an.  Vilken handbollslördag. 2 Matcher för priset av 1:n.

Politik…Handbolls Politik eller Hall politik eller hur gör vi nu när vi misskött oss alla åren undrar Idrottsnämnden i Stockholm.

Har väl inte undgått någon att snart är det 1.år kvar till valet. Nu kommer allt valfläsket från en Alliansnämnd som så flagrant misskött sina åtagande mot Idrotts Stockholm och folkhälsa. Ok..Elitfotbollsföreningarna kan knappast vara missnöjda då dom fått dom största delarna av Idrottsbudgeten i form av Mängder med konstgräsplaner Träningsanläggningar Arenor. Enda jag sitter nöjd med är att Arenan på Östermalms IP ej blev av även om detta visade sig var en ren skenmanöver och ursäkt för att aktuell förening skulle få både pengar och träningsanläggningar av Stadens Skattebetalare.

Därför skall jag framledes inte bara på detta forum. Skala av och kasta i Papperskorgen alla dessa förslag och framställan som denna nämnd kommer med fram till valet och skickar till sitt verkställande organ. Idrottsförvaltningen. Målet är att den sammansättning den har idag ej finns kvar efter valet 2014 via att upplysa allmänheten. Så låt oss börja med en artikel i DN idag Måndag 14/10-2013. Även om jag hade detta till min kännedom redan i September. Här en länk till en pdf.

Regina Kevius och hennes boys. Nä fel ord..Gubbar i Alliansnämnden har framlagt ett förslag i Hallfrågan där det involverar byggandet av 3 st nya BILLIGA hallar i olika väderstreck. Aktuella områden och placeringar är Hässelby Hjulsta samt Sätra. Idag skulle endast ev 1 av dessa kunna bli verklighet. Då om det i huvudtaget fanns pengar till detta. Idag är nämnden och dess verkställande organ Idrottsförvaltningen budgetspräckta. Skälet har redan angetts så jag inte blir tjatig. Nästa är att personerna bakom denna skrivelse till Förvaltningen är idel fotbollsfolk som i huvudtaget inte bryr sig om annat. Vilket historien visat. Fredric Ericsson (C) Daniele Fava (FP) Leif Kroon (KD) samt Regina Kevius själv som från början gjorde sig ovän med Idrottsfolket i Stockholm när hon drog tillbaka Föreningsstödet. Nu vet vi varför. Finansieringen av Fotbollskulturen skulle kosta pengar. Finns några till i Idrottsnämnden som inte ställt sig bakom detta. Billy Östh blåmoderat och ur djurgårdare som kollegorna och Reinfeldt, är väl den värsta av dom alla. Ingen har väl ljugit rakt upp i en kamera som han bortsett från Regina som förmodligen fått ett färdigt manus. Han kommer gå till historien för oss som sysslar med Ideell Hallverksamhet som Karin Söders mellanöl,s stopp på -70 talet eller Stella Cykelbana Fare. Som då hade en vågmästar roll som represnetant för Stockholms Partiet. Numera : Lyssna sittandes i Trafiknämnden som Vice Ordförande. Ja jösses säger jag bara. Vart kommer Billy hamna??Oj..Jag höll på att glömma en annan nog så viktig Pjäs. Sten Nordin. Vårt eget Finansborgar råd. Här har vi en människa som ger sken i att han är intresserad av Idrott och Hälsa. Så är inte fallet MEN med ett undantag.Djurgården IF. Han till och med går ut om ett hallbygge på Hjorthagen!!! över sina undersåtar i Idrottsnämnden. Finns ett ord för detta som kallas Ministerstyre. Så om det nu är någon där ute som när jag är klar tror att det i huvudtaget finns någon grund till sanning bakom detta så för all del. Hylla dessa eller Fotbollens Lobbyister som snedvridit hela Idrotts Stockholm.

Först att samtliga av deras förslag idag baseras på att bygga å befintliga bollplaner belagda med grus. Det finns något som heter prickat eller planerat. Kan enkelt beskrivas om man söker i detaljplanen att annan verksamhet eller Plastmatta är planerad. Varför man gör detta är att det ligger i linjen för Valfläsk. Man vill påkalla medialt intresse i god tid för att kunna måla över det man inte gjort senaste 7 åren för oss inom Hallverksamheten och folkhälsa. Jag menar dom får samma lön ändå. Placera dessa i anslutning till befintliga anläggningar för att kunna nyttja både personal samt andra faciliteter låter väl en bra bit på vägen. OM det nu inte finns något som heter Stadsbyggnadskontoret. Dom beviljar bygglov dispenser etc men har även en kontrollfunktion som lätts glöms bort. Skönhetsrådet. Deras arbetsfällt sträcker sig vida ut mot kranskommunerna. Detta sammantaget gör att följande kan skådas i Kristallkulan.

Hjulsta BP. Ligger i ett sk Y-område på Y-tomt. Dvs idrottsmark. Planen är att bebygga befintlig grusplan. Detta i ett invandrar tätt område där Fotbollen är nummer 1. Kompensationen blir en 7-manna plastmatta. Man hänför till att Basketen är stor i detta område. En generalisering pga invandrar tätheten och icke hållbar anledning. Störst är dock dispens ansöken för detta bygge. Höjden talar emot detta. Statsbyggnad är trött på att dela ut dispenser för allt vet jag med fog och gäller även kommunen. Här finns det inga Arenalobbyister. Och gräva ned denna gör hallen till en dyr sådan sen kan man få förklara för invånarna varför just dom inte får en 11-manna plastmatta som alla andra medel och höginkomst täta områdena fått genom åren.

Hässelby Villastads BP. Ungefär samma upplägg som Hjulsta. Dock föreligger ett byggförbud på denna 11-mannagrusplan vilket lätt gör detta till ett skott i luften. Det kommer bli konstgräs där så småningom. Dessutom blir den granne med befintliga Hässelbyhallen samt endast ett stenkast bort Smedshagshallen. Det här med Dispenser går som en röd tråd genom hela detta tjänsteutlåtande. Vore trevligt för Hässelbyborna med 3 hallar tätt inpå varandra. Då kan ju Idrottspolitikerna bjuda in sina kollegor i Göteborg och göra en skrytresa till Hässelby. Bygga på denna plan dessutom som är flitigt använd av dess både äldre och nyare invånare. För att motverka segregering har man flytta in nya invånare med invandrarbakgrund i Hässelby med omnejd. Fotbollen är störst. Sen anger man att Innebandyn är stor just här då har man korttidsminne och refererar till tv4 intervjun med Innebandyföreningen i just Hässelby som likt oss andra. Vilket indikerar en icke så genomarbetat tjänsteutlåtande. Nåväl ingen skräll från deras sida.

Sätra BP ligger närmast till förverkligan även om det är långt borta. Denna skall kompensera den akuta pristen i Liljeholmen/Hägersten. Men hallo!! Den ligger i Sätra. Nåväl den skall spikas upp där idag ligger några tennisbanor. Vet inte hur mycket dessa används men blir förmodligen överklagande även där är jag säker så inget beslut före 2014. Dock så är det en bra yta ett långt stenkast även den från Bredäng. Och skymmer inte för någon.

Sammantaget kan man säga att till varje hall som har en yta på 20*40. Bygga något annat är bortkastade pengar gällande alla inomhusidrotter. Måste det alltid finnas ex antal parkeringsplatser samt en anställd Vaktmästare. Så även detta skäl varför man vill placera hallar på sk Y-mark. Men ni som läst Tjänsteutlåtandet såg att det fanns flera förslag. Drar en snabbis om samtliga dessa även dom ligger lååååååångt in i framtiden.

Aspuddens IP: Saknar Parkeringar och kan ej få några av utrymmes skäl.Ombyggnad till plastmatta på gräsytan har varit en låååångbänk pga IN. Desutom skulle den hamna alldeles för nära befintliga bostäder även om den hamnade i ett sk parkområde. Sen används denna yta otroligt mycket av Aspudden/Tellus alla lag på ungdoms sidan.

Blommensbergs IP: Mitt lilla skötebarn. Ni är välkomna till dess egna Facebook grupp. Här finns ytan och området inkl parkeringar. Aber dock att den ligger i en sk Kulturpark men en stor stötte sten när jag under en period lobbade för detta var Blommensbergs skolans dåvarande rektor. Bengt ville verkligen inte ha en hall i anslutning till skolan. Min ide’ var dock större än detta. Jag vill ha Stockholms första och enda internationellt godkända Arena för inomhus sporter. Vi har ingen idag i Sveriges Huvudstad. Det har legat ett beviljat bygglov sedan mitten av 2000-talet. Nu finns det ej längre men området isg trots kulturpark är föremål för drägglande från både byggherrar och politiker. Då dock bostäder kontor och en ny skola vid sjön Trekanten. Just detta område inom Stockholm Stad har Politiker totalt missbedömt allt. Man trodde att man skulle få inflyttning av rika pensionärer men fick istället småbarns familjer. Så om det är kris idag är inget jämfört med vad som väntar när man får 1000-tals barn som vill ha något att göra mer än att sitta i någon nybyggd galleria.

Bromstens IP innebär att man bygger på befintlig 11 manna gräsplan. Vilket inte kommer hända med eller utan dispens. Skall man inkräkta på fotbollen helt plötsligt till förmån för inomhusidrotten. Inte ens nära.

Hagsätra IP lika långt borta som Bromsten. Skulle man bebygga isbanan som används av alla i Hagsätra på Vintern så har man inga väljare kvar i det distriktet. En klassisk bana där många söderbor tagit sina 1:a staplande steg på isen.. Inte ens nära.

Hägerstensåsens BP kanske inte lika långt borta men finns ingen historik att placera en hall så nära en annan. I detta fall Swithiods Västertorpshall. Grusplanen idag används endast som uppvärmning och små pojk & flick lag under några månader om året. Skogsområdet ligger i anslutning till Stockholm bangolf samt Personnevägen. Skulle fungera men långt till ett sådant beslut.

Kämpetorpshallen kanske det mest flagranta projektet idag. Sägs ligga klart för byggnation!! Vilket inte undertecknad vet att så ej är fallet. Finansieringen måste bli klar samt ny detaljplan tas fram vilket inte händer över en kopp kaffe. Dessutom skulle den ersätta en annan hall idag som efter 5 års tjat från min sida äntligen öppnas. Olympenhallen eller Ericsonhallen som jag heller kallar den eller varför inte Swittehallen. Det var Swithiod (Jag) som påbörjade detta job med Olympen. 4 år sedan spikade jag och Pekka Palonen upp 4 st handbollsmål i aktuell hall. För det jobbet fick vi träna 2 timmar men vi hoppades på mera men fick kalla handen av Förskoleenheten Olympen. Men gav inte upp för det viktiga var inte att få ersättning utan snarare att man öppnande hallen för alla föreningar. Vilket hände nu till hösten 2013. Jovisst hyrde dom även under hösten 2011 för kompensera bygget med Farstahallen. Nu pratas det om rivning av den största hallen i Stockholm. 40/40 i hallyta och Kämpetorpshallen skall ersätta….Vad säger man???

Mälarhöjdens IP skulle bli en mer specifik Gymnastikhall. Viljan och förslaget är så vagt underbyggt att oddsen att det blir av är mikroskopiska.

Skarpnäcks BP faller bort direkt på sin orimlighet och gamla Sprallenhallen. Marken är inte bara prickad utan stämplad snarare. Här skall expanderas med bostäder. Dessutom står Sprallenhallen redan i Skarpnäck.

Skapsnäcksfältet och riva Sprallenhallen för en ny verkar mera lyteskomik än verklighets anknytet. Hallen står där och räcker i 20 år till med rullande underhåll. Skall visst finna ytterligare en undanstoppad.

Solhems BPs grusplan får även denna problem med ny detaljplan samt parkeringar bla . Och för att inte glömma personal.

Vårbergs IP är man återigen inne på att ersätta en skridskoyta med en hall. Alltså det fungerar inte idag i Stockholm.. Inte bara Hallsporterna som lider tillsammans med det Ideella intresset att jobba med detta. Min glöd har börja falna rörande detta. Ishockeyn har samma problem om än värre på vissa delar av staden. Här är en av dom och finns inte på kartan att dom vågar besluta om detta.

Nu har det framkommit förslag på icke idrottsmark. Som kan ses som mera realistiska men är inte alltid gratismark. Men framför allt föreligger det allt om oftas byggnadsförbud eller något annat planerat i Detaljplanen.

Brännkyrka BP är en skit trist yta som knappt används ens av Gymnasiet. Nu vill man bygga bostäder där 25 meter från Sveriges Mest trafikerade Motorled. Så att då föreslå en hall och köra över Exploateringskontoret känns långt borta även om tanken är god.

Gubbängshallen får en tillbyggnad känns idag som det som skulle kunna göras igår. Läget och i anslutning till Parkområdet och tunnelbana skulle fungera utmärkt. Föreslår att man tar den överblivna Sprallenhallen och monterar den parareellt med befintliga Gubbängshallen.

Så på det hela taget är denna Skrivelse eller tjänsteutlåtande mer ett spel för gallerierna. Men positivt är dock att ny vet dom i varje fall att folkviljan är större idag än på länge och deras ovlija att gå oss tillmötes kan kostade dom jobben nästa år. Tyvärr är det dock fortfarande så att ekonomin talar emot allt idag. Visst kommer något att påbörjas inom ramen för deras mandat men inte mcyket mer. För vad hände med Bandykyrkan i Tallkrogen. Upphandling skall vara klar till 2014-16 Que!!! Finansieringen på över 100 Miljoner finns inte idag. Kommer den då vet ni andra vilka som får bli utan. Men jag missunnar inte Bandyfolket. Dom skall ha sin hall om än för liten för Hammarbys Fans.

Missa inte Hammarby på Onsdag i Skolådan på Ringvägen mot Lugi. Blir en häftig drabbning.

Sworza

Gerry