Visst lever Dinosaurierna men även Gladiatorerna…

Då kom dom 2 1:a vinsterna för A resp B-laget. Efter varandra i samma hall. Kul var det men vart var publiken. Bedrövligt. Switte är värt mera.Nåja dom kommer för nu börjar pusselbitarna landa i årets upplaga av Swithiods herrar. LifBlå hade inte mycket att sätta emot. Det verkade jämnt men killarna kände sig ganska säkra under matchen och drog sedan ifrån sista delen av matchen. Matchen finns som vanligt att titta på youtube. B-laget gjorde sin plikt och gubbarna fick leka lite dessutom. Lek inte bort segrarna bara…

Själv missade jag båda dessa men kompenserade med att kolla in Silwings nyförvärv och Nypans Stjärna Hampus Asp på Söndagen i Högdalshallen. I denna match levde samtliga dessa upp till förväntningarna. Det vart en bra match med mycket känslor och stundom bra spel. Matchens avgörande sista 5 stod en P96 kille från Hammarby för och som han gjorde detta. Melcher Melchersson hade inte en av sina bättre dagar utan fick köpa korv 3 ggr på raken när Christoffer¨Stoffe¨ Bredolo satte igång på vänsterkanten. Han vart dessutom vald till matchens lirare även om jag tycker både Simon och Nyköpings Hampus Asp var vassare under hela matchen. Dock punktades Simon bort från sina chanser. På det hela taget jämnt och skillnaden var att Silwings bänk var vassare än Nypans. Adam Hauser nyligen hemkommen från Göööötebårg eller har jag fel? satte sina lägen vilket var 3 och visade att han vill vara med där ute. Älgekrans stod för jävlar anamma och undvek bänken denna gång. Roger i målet stod för en rad spektakulära räddningar.Till slut Olle Hanserius. Silwings egna kille känns mogen för lag i högre serier tillsammans med nämnda Hampus Asp. Både gör inte många fel under matchen gällande allt. Silwing kan gå långt i år.

På tal om just dinosaurier så måste jag utveckla detta resonemang. Problem man har idag inom handbollen är att det är så förskräckligt segdraget på olika förbunds håll. Och man vid håller gärna att stanna vid sina 50 år gamla regler och paragrafer. Statuter som det växer skägg på släpper man inte på i huvudtaget. Sporten handboll utvecklas ständigt av tränare spelare ledare men regelverken är densamma gällande matchning,domarskap,seriespel etc etc. Är det då inte dax att förnya sig och addera lite ingresser till Svensk Handboll. Dvs rucka på principer och våga lite. Här några exempel. Man tyckte man förnyade genom att lägga till en ytterligare timeOut?? jaja dra ut och dra ned matchen både i tempo och förlänga match tiden. Onödigt. Ett annat: Swithiod har idag en tjej född 02 som är en sådan rackarns talang och fick handbollsklister i modermjölken så att hon skulle platsa i vilket pojklag som helst även dom som är äldre. Vad gör Swithiod. Vi söker dispens för henne för att hon skall kunna spela med ett 1 år äldre pojklag för att få rätt matchning och samtidigt skapa lite roliga rubriker kring handbollen. Tyvärr höll inte förbundet med om detta utan anförde någon gammal förlegad paragraf där pojker inte fick spela med tjejer och tvärt om. Det sistnämnda har jag bett om att få se i skrift. Då har vi en Genus diskussion igång direkt. Ni får ursäkta men jag måste meddela att även handbollen innehåller många personer i fel position som sitter inne med alldeles för konservativt synsätt på det här med Idrottande tjejer. Tro Mig!! Kan nämna fler exempel men skall ta ett annat som berör både förbund och Domarskap. Fast lite roligare men ändå grunden till Svenskt till korta kommande inom Europeisk Klubbhandboll.

Fick 2 matcher via webben efter varandra härom dagen. Först Sävehof-Skuru som vart spännande i 1 halvlek. Sedan gasade Sävehof ifrån med lite hjälp av ett uruselt domarbeslut. Som även dom 5 repriserna visade. Vid en kontring och avslut blåste domaren en 2:a på Skuruspelaren utan att hon rörde Sävehof spelaren inte ens hotade. Det var så bedrövligt att det spelade ingen roll att han försökte kompensera sitt misstag där Sävehof gjorde 3-0 var inte värt ett nickel för Skuru. Matchen var över där och visar den otroligt låga nivån på Svenska Domare idag ligger på under Elitseriematcher. För nu fick jag istället en tidig julklapp direkt efter i form av en tidig Seriefinal i Danska Ligan mellan Det Stjärnspäckade Kolding och för oss Svenskar mera okända Skjern. Båda var fram till denna match obesegrade i ligan efter 6 omgångar. Nu var det dax för Gladiator fajten för det blev en sådan. Skjern skulle visa varför ordentligt. Efter 60 minuter satt jag och skratta som ett fån och hade en kanon känsla i kroppen. Detta var bland det bästa man kan få uppleva inom Handbollen. Tillsammans med CHL finalen går denna till historien. Lagen följdes åt genom hela matchen med Kolding i ledning eller lika. Men vilken match. Det smälldes på rejält så både blod och senor rök men det vart aldrig fult. Spelarna kostade på sig att både snacka och skratta med varandra. Men sen var det fajt jädra mig nåda. Absolut bäst på planen bortsett från Bo Spellerberg i Kolding och Kasper Söndergaard i Skjern var Domarparet. Jag kan banne mig bara räkna till en miss som borde gett en 2:a men nivån var lagd så högt så det var säkert rätt det med men både spelarna och publiken älskade fajten. Och Inga spelare protesterade heller?? För här var det ett domarpar trots direkt sänding i Dansk tv och på Webben (För oss som vet var länkarna finns) inte ville stå i fokus. Vilket jag ser som ett problem i Sverige. Ganska tydligt sådant. Så skall man lära Svenska Förbunden med Domarkåren i spetsen. Kolla en bandad version av denna fajt. Tyvärr missade jag att få tag i en kopia men jag letar för detta var Dejligt. Så nu vet vi varför Sverige inte lyckas på Klubbnivå ute i Europa. Just det. Kolding vann med 29-27 beroende på 3-10 i Tekniska misstag till deras fördel.

Så klockan är 18:50 och temperaturen ute den 9/10 är 16 grader. Ut och spring Boys.

Sworza

Gerry