Det kommer bli jämnt…..

Söndag morgon. Några av er har ruskat av er den lite försmädliga förlusten mot Tumba. Det vart endast 2 bollar till slut. Vi har fått tillskott på 2 nya killar så det syntes stundom att det kommer bli väldigt bra när samspelt dyker upp. Så denna kavalkad med tekniska misstag vi såg under hela 1:a halvlek och en bit in i 2:a kommer jobbas bort. Vet inte hur det slutat om vi bara haft 1/2 och fick göra avslut på dessa. Sen glömdes det helt bort det som ni för säsongs tränat på och gnuggat in. Tempot. 1:a halvlek var inget kul alls och ville man dra upp tempot fanns det inga som följde med och då kom misstagen. MEN 10 minuter in i 2:a då satt det och dom 6 på planen drog upp tempot rejält och från ett 8 måls underläge i 1/2 tid börjar man närma sig. Tumbas duktiga och skolade spelare kom helt av sig och hängde som ryggsäckar till slut på er. Följden var utvisingar. Visst vi sumpade även bollar nu men en mycket väl genomförd sista 20 kunde gett ett oavgjort minst. Som förespåddes blev det en målvakts batalj. Denna Ludvig Ludde Friesendahl var precis lika bra som vanligt och släppte endast in 10 i 1:a halvlek. Valle hade det tyngre men samtidigt hade han inte mycket till hjälp av försvaret. Man sköt konsekvent över 3.orna och välplacerat. En orgie i stolprots avslut. I 2:a spottade Valle upp sig rejält och gjorde flertalet magnifika räddningar. Nåväl nu är vi igång och tycker det ser väldigt lovande ut och sett till övriga resultat kommer det bli en jämn serie. Så ta ut någon favorit blir inte enkelt.

B-lags matchen fick en sorglig inledning. Dvs vart var alla spelare?? Jag säger all cred till spelarna som kom till Tyresö kl:17:45. Visst var matchtiden inte rolig om man hade andra planer. Men med 6 utespelare och 2 målvakter så fungerar inte detta i Div 4. Speciellt inte mot ett lag som heter Tyresö HP. Men även i denna match förlorades denna i 1:a halvlek. Vi vart totalt sönder kontrade av deras kantspelare som tjuvade 10 meter så varför passade man inte den enda junioren som var med och stod helt ren på vänster kanten? Nåja Andre’ blev frustrerad och ville till slut få slut på kontringarna och jagade ikapp Kantspelaren och råkade trampa honom på skon. Rött kort. Men i 2:a i underläge med 13 bollar så började Gauthiod hitta stilen. Anfallen och noggrannheten var bättre och det bjöds på fin handboll. Matchens behållning var ¨Bladets¨inställning och framgång på högerkanten. Han sprang upp och ned i 60minuter. Ja så nu vet vi att Div 4 kräver fler spelare för Gauthiod. Undertecknad själv drog på sig tröjan och satte sig på bänken som skade reserv. Nu slapp vi skador. Men Gotte kommer igen för när dom får till det är det fortfarande riktigt kul att kolla in dessa handbollens gentlemen.

Från Div 1 Norra meddelas att även öppningsomgången varit tajt. Resterande matcher spelas idag Söndag. Det som gör Div 1 Norra mer intressant än te x Allsvenskan är denna sida. En mer väl genomarbetad sportsida får man leta efter och all cred till upphovsmännen/Kvinnor. Besök den gärna.

Sworza

Gerry