Adjö 2012-13 Hallo 2013-14

Snart har det gått 3 månader sedan sista inlägget. Det har varit en sommar som rent väder mässigt varit bland dom bättre och som nu börjar lida mot sitt slut. Då vet alla inbitna Hallidrottare att nu är det vår tur att få snöra på oss skorna. Många har inte ens tagit av sig dessa åtminstone inte inom Handbollen. Handbollen är numera en sport under stor utveckling och förentas året runt. I varje fall inom ramen för dom kommuner som tillåter eller skapar föreutsättningar för att man kan bedriva verksamheten även utomhus. Stockholm Kommun är dock inte en av dessa. Där bommar man ingen hallarna efter skolslut och tar ut en hutlöst hög avgift för dom föreningar som vill låna denna. Dock under Juli är det igen spikat i alla hallar. Men återkommer till detta.

Det har hänt en hel del sedan senast. För mig personligen har man genom levt en livkris. Dock ej av ålder utan vad som skett inom min egna familj släkt och nära vänner. Döden är både välkommen och obarmhärtig när det kommer till det skedet. Då om man som närstående drabbas och inte riktigt förstått innebörden. Man kan kanske tro att man gör det för att sedan upptäcka att det vart helt annorlunda. Då kan det bli lika illa som att gå upp och ta skott innanför 9 meter och mellan dig och målet står Tobias ¨Tobbe¨Karlsson och Magnus ¨Orsa¨Järnemyr¨. Du vaknar upp med en sönderslagen kropp och alldeles tom i huvudet. Det första kanske inte helt sant. Då har redan 1000 frågor dykt upp i ens huvud. 90% av dessa kommer förmodligen aldrig kunna besvaras. För nu vill man fylla på det man tappat. Allt från självkänsla till allt du gjort genom livet. Man vill veta vad som sanning och vad som är fiction. Det är en resa man påbörjar. Jag befinner mig på denna just nu och har en bit kvar tills jag når ändstationen. Dock har dom större bergen passerat och ett par till återstår. Nu dock så bra att man kan börja engagera sig igen.

Kan dra lite från min synvinkel vad som hänt sedan maj för och med handbollen. För handboll och allt kring detta är vad detta forum skall behandla.

Switte92 lever fortfarande och stommen i dagens A-lag är killar från den Klassiska uppsättning. Nu har dock Pekka tackat för sig och kommer dock inte lämna vare sig Swithiod eller handbollen. Andra uppgifter väntar. Till denna säsong kommer herrlagen styras av 4 st tränare. Peter Lövgren Eva Pellas Mikael¨Valle¨Bergström samt Erik ¨Jerka¨Lönnemar. Så där är vi trygga och för säsongs upplägget har inneburit tung träning under hela Augusti. Men killarna har gillat upplägget så effekten kommer visa sig i September. Lagt kommer spela i H2Ö. Dvs Div Östra. Spelplanen finns upplagd. B-laget kommer vara i en tuff Div 4 serie. Där kan man definitivt inte tippa utgången. Får vi tillgång till hungriga unga spelare och våra erfarna fd Allsvenska spelare som vi verkligen vet vad dom kan så kan det räcka långt. På Junior sidan ser det farligt tunt ut och i skrivande stund vet vi inte om det kommer bli något. Vilket jag tycker är oerhört tråkigt. Skulle det finns några 95 96 97 ut i 08 området som skulle känna sig manade och vill köra i Swithiod. Hör av er till mig som ansvarig för Juniorlaget. 0736185649 gerry.rasch@bahnhof.se

Ungdoms sektionen bara ökar. Strukturen börjar formas och flera möten mellan ledare/tränare/föräldrar/styrelse är annonserade. Flera positioner inom Swithiods organisation har börjat besättas av kompetenta och drivna Swithiod människor.

Tillbaka till Maj. Drott blev som sagt Svenska Mästare och Staffans Grabb, Henrik Olsson valde med känsla när han innan på våren satte kråkan på ett kontrakt med Drott. Innebär CHL kval vad..Kul och bara önska lycka till och med den nya frisyren börjar han likna farsan mer och mer. Bara det är Henrik är högerhänt. Missa då inte heller Returen mot Esch idag Lördag 31/8-2013 Kl:16:00. Länk. Slutet på Maj hade jag förmånen att besöka Handbollens Heliga Gral. Köln i Tyskland och Final Four i Lanxess Arena. Värt vartenda öre. En upplevelse som är ett måste för alla som älskar handboll. Går knappt att beskriva festen som pågår i flera dagar i staden. Själva arenan både inne och utanför är Världsklass. Det är handbollsfest med stort H. Dessutom får man bevittna 4 av Världens Bästa Klubblag spela 4 matcher under 2 dagar. Jag menar det finns inget liknande. Finalen var en riktig höjdare och rätt lag vann tillslut med en Fredrik Petersen i högform som var helt formidabel i 2:a. Som bonus fick undertecknad med familj flyga till Hamburg med CHL mästarna i samma plan. Det var party ombord. I Hamburg möttes dom av brandkåren med vattensprutor. Svenska på planet var bortsett Fredik. Andreas Nilsson och Oscar Carle’n. Gladast var Hans ¨Michael Fox¨ Lindberg. Inte bara CHL mästare utan även överlägsen Skyttekung så han sjöng. Så vad gör man efter detta?? Man bokar 2014 så det är klart.

Juni/Juli var månaden för 00 lagen att turnera och visst även Maj. Herrlagen låg lågt och hade mycket egen träning enligt tränarnas upplägg. Svensk handboll hade silly season och ryktes spridning. Senast heta påskriften var Orsa som skriv på för Lugi efter antal år i Barcelona…Återkommer med mera senare då ämnet är stort. Landslagen var i farten. Då Ungdomslandslagen. Kronerna på verket var Sveriges U21 Herrar. Dvs P-92 som utan Vanne och Gottfridsson tog hem VM-Guld till Sverige. Väger lika tungt som ett Senior Guld för mig. Kul att dessutom 08 hade med Josef Pujol och Viktor Östlund. Dessutom fullt rättvist. Dom vann alla matcher i turneringen…Sworza Sverige. Sveriges U17 Tjejer bärgade dessutom ett EM-Guld vilket är det 1:a någonsin och på det sättet dom gjorde detta. Vilket fenomenalt försvarsspel. I Finalen mötte dom Ryssland igen. Förlorade stort i Kvalspelet men nu var det ett helt annat Sverige dom mötte. Låg hela tiden på Ryskorna och är dom tappade bollen eller blev stressade straffade Sveriges Kantspelare dom med blixtsnabba kontringar. En härlig Seger…Sworza Sverige

Ha det så gott där ute.

Gerry