Stor Påse blandat….

Rimbo

För att börja någonstans kunde färgen grön/vit varit handbollens färger NR:1 på denna breddgrad. Då ingår inte Hammarby i den beräkningen. Det som hände för en vecka sedan är ren handbollshistoria. Dess like kan man bara hitta i ett lag från Västertorp som även dom nådde Elitseriekval men föll mot ett tungt Hallby.

Rimbo HK,s Herrar eller pojkar stundom gjorde vad som inom handbollen anses vara ett nålsöga man ej passerar utan spektakulära värvningar. Här kommer Åshöjden från Vackra Roslagen med Hembrygda spelare och kliver upp i Handbollens fin rum. Motståndarna talar om att det är omöjligt att läsa Rimbos spel. Dom spelar en irrationell handboll som motståndarna får stora problem med att möta. Visst är det så och Dick har princip gått runt på 9 ute spelare och 1 målvakt hela säsongen. I ett land där flera av våra Elitföreningar nyttjar ett spel där man vill lyfta fram individuella prestationer på bekostnad av lagspelet är Rimbo en frisk fläkt av framtids tro. Så trots att denna prestation inte mottages med glädje hos alla som vill ha en Proffsliga inom en snar framtid. Ser jag detta som en realistisk framtid i Sverige för Handbollen. Familjen Tollbrings betydelse för Rimbo går ej att överskatta men jag tycker hela föreningens ideellt arbetande folk skall sträcka på sig. Ger mig tusan på att snart kliver även deras damlag upp igen i Elitserien. Men tack Rimbo för detta men ni måste bli bättre på att få saker utsända till allmänheten.

Nästa grön/vita gäng kommer från Nacka. Här måste man verkligen tycka synd om tjejerna. Jag ansåg att det finns bara 1 lag idag som skulle kunnat rubba överlägsna Sävehof och det var denna version av Skuru. Deras start 6:a håller högsta klass på fram för allt 9 meter och kanterna. Försvaret är perfekt så länge man orkar. Tyvärr av just dessa anledningar så förlorade man 5 avgörande matchen mot Lugi hemma?? i Skolådan på Ringvägen. Matchen gick till 2 förlängningar tyvärr för Skurus räkning. Med ett 3 måls överläge i slutet på matchen så drog man på sig 2 olyckliga utvisningar som gjorde att Lugi lyckades kvittera. Skurus aber är just att laget är ojämnt eller?? Vi ser samma spelare köra i 60 minuter 2*5 + 2*5. Det är 80 minuter effektiv speltid. Lugi gick runt på flera. Tillsammans med dessa utvisningar och Johanna Westbergs 3 2 minutare var det fördel Lugi. Märktes tydligt i 4 Perioden av förlängningen. Skuru försökte men batterierna var slut och Johannas ersättare som inte spelat en minut under matchen kunde inte täcka upp för Johanna. Dock tycker jag Skuru gjort en fantastisk säsong. Blir dock svårt att behålla denna stomme i laget. Finns många föreningar som är intresserade av dessa fantastiska Skuru tjejer. Föreningar med Pengar i Plånboken. Nu lämnar Erik Larholm in för nästa tränar trojka. Lycka till Thomas Björk. Nästa år är ni i Finalen.

För Swithiod räkning hade vi en bra kväll på inventeringen på Willys. Tror det vart deltagar rekord. Oerhört kul. Så tack till er alla som kom dit. Har lite frostkänningar i fingrarna fortfarande. I morgon väntar I Love Switte kalaset. Så undvik att ringa mig om det inte brinner i brallorna. Jag kommer stå och laga mat hela dagen,,Nja först skall jag jobba på FM. 15 st har gjort en ok anmälan så vi får se hur många övrigt som dyker upp. Mätta kommer ni bli i varje fall.

2:a nyheter är att Herrlaget hamnade i Div 2 Östra nästa säsong. Vilket innebär mindre resor eller kortare fram för allt. Sen blir den serien tuff så det räcker. Cliff hamnade även dom i Östra vilket blir skoj. I veckan hoppas jag vi kan lyfta fram nya tränar namnet. Viktigt både för Herrarna samt Juniorerna. Jag kommer finnas med bakom i alla lagen under 2013-14 som vanligt.

Division 2 Östra  2012-13 Dvs inte nästa men…
Adm: Stockholms HF

Hallstahammars SK HK
HK Cliff
HK Lif Blå
HK Tyrold Till Div 3
IK Bolton  till Div 1 Norra
Ljungsbro HF
Skogås HK Till Div 3
Skuru IK Till Div 3
Sollentuna HK
Tumba HK
VästeråsIrsta HK
Örebro SK HK

Tillkommande: Katrineholm?  IF Swithiod  Vi får se. Har ej sett serieläggningen ännu.

Sist en tanke till en kille och dennes familj som gått bort alldeles för tidigt. Saker som lagfärger tillhörighet läggs åt sidan.

AIK.s duktiga fotbollsmålvakt Ivan Turina har gått bort endast 32 år ung. Han gick bort i sömnen. Må han vila i frid.

End of Part 1.

Sworza Gerry