Politiker..Ett lönsamt yrke om du är skrupelfri…

Politiker…Finns det något annat som är mer inne förutom han vars namn börjar på Z och det är inte Zorro. I morgon avgörs Världens Öde om man får tro alla Lösnummer säljande Tidningar och Reklam finansierade Nyhets kanaler. Obama eller Romney. Personligen skall jag faktiskt säga att jag verkligen hoppas att Amerikanska befolkningen blivit klokare fast hänger mycket på deras Skolplan. Hur mycket skall dom lära ut till våra ungdomar. Bara det som anbelangar USA eller hela Världen? Obama får i varje fall min röst om jag bott over there. Mitt Romney och dessa Skjutglada Republikaner skrämmer ibland skiten ur en med deras inställning till människor och skjutande. Både utomlands och på hemma plan. Ekonomiskt så är inställning att är du inte minst Miljonär ställ dig sist i kön. Obama kom till makten när Wall Street redan havererat pga Bolånekraschen bl a. Sen har det varit uppförsbacke..Rejält men han har gjort det bra. I Sverige och I Stockholm har vi en liknande situation fast lite mera lokala planet. I Stockholm Stad har vi Allians styre fram till nästa år. Skillnaden mot USA är att Stockholm går som på räls sedan år tillbaka. Skatteintäckter etc strömmar in och Politikerna kan fatta små beslut i bakgrunden att – Visst vill du Pensionera dig redan vi 41 års ålder och mottaga 400000 om året tills du blir 65 år. Varför inte?. Man säger att man har en sk budget inför varje år föt barje nämnd. Vadå budget. Ta tex det här med Idrott & Hälsa. I Idrottsnämnden idag sitter det ett gäng blårandiga Republikaner. Visst några står det fp eller C efter men spelar ingen roll i denna sfär. Vad det handlar om är ge din arbetsgivare det ni får betalt för och förhala det andra eller ta bort det helst på dagordningen. Detta har dom lyckats med till 100 % under deras mandat. Ingen enskild sport och förening (Djurgården Fotboll) har mottagit så mycket skattepengar från Idrottsnämnden under dessa 3 år. Medans vi andra sporter helt fått stått tillbaka. Siffror kommer senare. Samtidigt finns det inga som helst belägg eller anledningar varför just dom skall mottaga alla dessa Skattepengar. Men gå tillbaka 3 rader så stod det Arbetsgivare. Då menade jag inte Stockholm Stad. Lobbyister i all ära men här är man styrd in till sista kronan från annat håll. Man vill även detta för man är Politiker med en agenda. Alla politiker har skelett i garderoben. Har man inte detta så skaffar man sådana. Vilket som så faller man faller man med en stor fallskärm på dununderlag. Fotbollen idag på Elitnivå är så fruktansvärt trist så Änglarna gråter. Ändå har dom nu fått 2 Mega arenor + flera nya träningsanläggningar bekostade med skattemedel. Vad har vi inom hallidrotten fått och betalar inte vi skatt vi med??? Summorna är så snuskigt höga att man då samtidigt inte fattar någonting när dom ratar hyra en jättehall för 2 Miljoner om året till oss inom hallidrotten utan stänger istället Västberga hallen!!!.

Ett litet sidohopp: Jag tror att Stadsdelsdirektören i Solna Sune Reinhold fick smaka på att vara målvakt i mutmålet där han ensam fick stå vid skampålen rörande byggandet av Friendsarena. Var mycket pengar i omlopp och alla ville ha sin del av kakan. Dom var 6 st från början enigt åtalet men Kommunalråd L-E Salminen (M) och hans Republikanska VD kumpaner Lennart Daleke då VD för Arenabolaget Erik ¨PEAB¨ Paulsson Anders Elfner fd ViceVD PEAB och Christian Alexandersson VD Swedbank ArenaStaden (Bytte snabbt namn på Arenan när skandalen var ett faktum). friades helt. Några av dessa är dessutom i högsta grad inblandade i byggandet av TELE2 Arena. Så vem blir målvakten när skeletten väl dyker upp kring detta byggandet. Regina Kevius kan vara en då hon varit extremt anonym under sitt mandat. Det poppade ut grodor direkt inledningsvis sedan har det bara varit underhuggarna som förekommit i media. Men hon är lika blå som dom andra med stort M och hon känns inte alls gjord för denna post utifrån andras perspektiv än dom som sysslar med fotboll. Om det nu fanns någon liten uns till undersökande journalistik tycker jag att det finns tillräckligt material inom denna nämnd för att fylla några sidor ett par veckor. Jag menar kollar man alla protokoll senaste åren från Idrottsnämnden och deras verkställande organ Idrottsförvaltningen är det en bedrövlig läsning för oss alla som INTE sysslar med fotboll. Ge den här trojkan ett mandat till och all övrig idrott kommer bli en klassfråga om den inte redan idag är det. Vem kommer ha råd att bedriva annat än fotboll. Vad hände med Folkhälsa resonemanget. Totalt bortblåst som tex löften om nya hallar. Nu försvinner även dubbelhallen i Stora Mossen. Anledningen är så frapperande Republikansk att jag bara måste dra detta. Annars läs här. Fördelningspolitik är ett förhatligt Demokratisk beskrivning på rättvis fördelning av resurser. På blåspråk ta från dom rika och ge till dom fattiga. Detta motarbetas helt av Alliansen i fram för allt Idrottsnämnden. Det finns svart på vitt. Går inte ens att förklara bort om någon brydde sig att fråga tex Lögnhalsen Billy Östh. I fallet dubbelhall i Stora Mossen, vilket i sig vi i Söderort inte har någon som hjälp av när det kommer till träningstider men vi tänker på dom även norr/väster om staden som sitter i samma knipa som vi i Söderort. Men först. Det är val nästa år och nu kommer löftena och dom slipade lögnerna stå som spön i backen. IN sade sig avsätta 40 Miljoner till byggande av en dubbelhall i Stora Mossen MEN den som vill bygga detta MÅSTE samtidigt ta på sig ansvaret för drift och underhåll i minst 20-30 år. Dvs i krasst ordalag. Denna hall skulle bekostas med Skattemedel men drivas i privat regi. Alltså hur fasen driver man en Idrottshall för att kunna generera vinst. Det är det här jag menar att ge dom 5-10 år så sitter det en blårandig dekal med M sponsrar DIF på varenda jäkla sportanläggning och det kostar Entre’ bara att titta in i den. Detta syn sätt på ungdoms idrott och folkhälsa kommer bara gynna familjer med god ekonomi. Jag vill banne mig inte att några fler av dom skattepengar jag betalar varje år till denna kommun bara matas till Fotbollen. Skall direkt säga att det finns idag inga som helst planer på att förbättra situationen för vare sig Handboll Innebandy Basket och alla andra idrotter som håller till inomhus. Vi kostar pengar och stödja oss ger inga livstidskort till Fotbollens Elitklubbars hemmamatcher. Inte ens om man skänker dom 10 Miljoner vardera som sk plåster på såren som HIF och DIF fick i höstas. Tala om att sticka i ögonen på oss andra. Men ni vet vad jag nämnde tidigare. ¨Några av dessa är dessutom i högsta grad inblandade i byggandet av TELE2 Arena¨. PEAB är byggherren med fetaste plånboken som skänkte 10 miljoner vardera. Tror ni inte dom redan lagt på det på notan??. Bygget kostar närmare 3 Miljarder. Vart syns 20 miljoner på den slutnotan. Stockholms Arena bolag med Billy Östh i spetsen ville inte vara sämre utan hystade upp ytterligare 5 miljoner vardera till HIF & DIF av Stockholm Stads Skattebetalares pengar. När man ändå är inne på området arenor och pengar. Varför inte dra historien om den omöjliga arenan som öppnade möjligheter helt gratis för …DIF Fotboll.

Tommy Jakobsson är en 54 årig KapitalEntreprenör som haft stora affärs framgångar, Så pass att han 2009 petade bort Per Darnell från Ordförande posten i Djurgården Fotboll, Just dessa egenskaper gjorde att han kunde sätta fart i DIF och börja skapa planer för framtiden. Skall medge att jag gillar faktiskt denna typ av individer som bygger upp något från Scratch. Redan 2006 hade man påbörjat planeringen för byggandet av den sk Djurgårdsarenan på Östermalms IP. Det fanns allianslöften om detta från Stadshuset. Men löften är till för att brytas. I detta fall till DIF,s fördel. Alla som var inblandade i denna dokusåpa visste att det skulle aldrig blir tal någon Arena i en sådan Klassik miljö som Östermalms IP och Storängsbotten. Det bor fortfarande alldeles för många äldre människor med stor makt på Östermalm. Dessa klampar man inte på även om man heter Tommy Jakobsson var mångmiljonär och hade någon just då konstig uppbackning av ledamöter från Idrottsnämnden som inte tvekade att gå ut i media och prata för Djurgårdens sak??. Det fanns dom som var rikare och hade ännu större makt och befann sig på motståndar sidan. Detta visste även kappvändarna och Djurgårds supportrarna i Idrottsnämnden. Billy Östh Daniel Somos  Petra Holda Anders Berglöf Regina Kevius Joar Horn samtliga (M) Fredric Ericsson (C) Daniele Fava (fp) Mehdi Oguzsoy(V) Daniel Långström (KD): Ändå så stod dom bakom DIF i denna fråga och lät det snöa. Givetvis trots alla skriverier i tidningar Media forum lokal tv Regional tv under flera år var det kört från början men man sådde fröet till kompensations plånboken. Nu tyckte alla synd om Djurgården för dom var tvungna!! att spela på nya Stockholms Arenan eller TELE2 arena. Gud vad synd det var om dom. Nu hände det grejjor inom IN. Man beslöt direkt att rusta upp Kaknäs IP samt Hjorthagen IP åt Djurgården. Hjorthagen får dessutom sk tält under vintern. Detta för den nätta summan av 50 Miljoner. Alltså till en Fotbollsförening. 50 Miljoner. Lägg där till 15 miljoner tidigare som fickpeng. Bara under 2011-12.Senare kommer även Östermalms IP få ett lyft så att DIF kan spela matcher även där. Då fram för allt tjejerna. Men vänta det kommer mer… Nä jag sparar den karamellen till nästa gång. För den svider i oss Hallidrottare men hoppas ni nu blir förbannade som jag över denna som jag kallar det korruption. Men som sagt Tommy J är en slug rackare.

Så varför älta jag detta. Jo för jag orkar inte att inte bry mig som tyvärr majoriteten av alla Stockholmare idag gör och köper all denna skit från Politikerhåll. Enda gången man gillar sin väljare och lyssnar det är månaderna innan val efter det styr man efter den som har störst plånbok eller som ligger varmast om hjärtat. Rätt eller fel spelar ingen roll.

SlutQuiz: Hur många föreningar har fått möjligheten till föreningsdrift sedan löftet 2006. Exkluderat fotbollsföreningar samt Varför får Fotbollsföreningar ha reklam på sina respektive anläggningar året runt när hallföreningar inte får detta???

1:a Pris blir 2 biljetter till filmen. Regina och hennes 11 blåränder.

Så passa på återigen att njuta av möjligheten att spela Handboll. Fram för allt i IF Swithiod. För den med andra sporter är på väg bort från Huvudstaden. Vi måste ha plats för mera Gallerior och konstgräsplaner.

Sworza

Gerry