Handbollslördag samt lite vital info

Kiss

Okej grabbar sista dagen för den intensiva handbollsveckan närmar sig. Tyresö väntar 12:20 i Nybodahallen. Viskall lyckas bättre än sist vi var här och ni är mycket mycket bättre nu. Skall bli oerhört spännande. Senare på Lördagen har vi hand om A-lagets hemmamatch mot Djurgårdshof. Ni vet gänget som tränade efter oss i LH 3:an i våras. 16:15 börjar denna så en timme innan räcker nog. Kommer själv vara där tidigare. Kommer bli en bra match då flera av a-killarna såg er match mot Bolton och fick lära sig lite lagarbete. :0

Okej grabbar tänkte dra några saker till som blivit aktuella i dagarna. Det finns flera faktorer varför ni gått fram så oerhört i höst. Skall dra lite varför:

Pekka Palonen: Svårt att hitta någon förening med en sådan kompetent tränare med den meritlistan på Ungdomsnivå. Dessutom känner ni ju honom sedan Gröndalsskolan. Det är ingen slump att han tog upp ett sargat A-gäng till Allsvenskan och kval till Elitserien på 3 år. Nu ligger vi i dessa spår och skall fortsätta.

Träningarna: Vi har ett upplägg på träningarna som jag inte sett hos något annat lag  som spelar på denna nivå. Har faktiskt kollat in många olika lags träningar rent av egen intresse. Vi har 2 träningar i veckan.Thats it!! Men vi gör dom värdefulla med effektiv handbollsträning där både ni och tränarna kommer upp med nya ide’er och testar dessa. Ingen fys ingen löp eller annat tjafs. Utan mycket garv och god stämmning. Just den detaljen gör detta gäng ännu mera unikt. Det andra sköter ni själva och skall sköta på egen hand. Vilket ni gör bra.Väldigt bra hos vissa. Sen finns det någon som tycker det här med att springa efter en boll utomhus i spöregn och 5 graders värme är roligare än handboll??. Missar man däremot träningar kommer man efter dom andra rent handbollsmässigt och får svårt med alla kombinationer,varianter, spelide’er som tagits fram under träningen. Därför påtalades det extra vikten av att komma trots skador till träningarna. Själv skall jag investera i en susp så jag kan stå vidare i målet.Jag vet nog vad ni siktat på hela tiden.

Coachning: Nu har vi kommit så långt fram mycket pga att laget coachas intensivt under matcher. Ingen posiiton är helig mark utan bästa dagsform samt leverans råder. Därför är det väldigt viktigt att dom som startar på bänken har samma kunskaper som dom på banan. Vi är tyvärr inte 12 utespelare idag utan Pekka måste laborera ordentligt ibland. Dock skall helst alla som kommer in kunna fylla luckan och gilla läget. Vi är ett LAG och lagarbetet är A&O 

Lagarbete: Ni har verkligen tagit till er vikten av lagarbete. Allt som görs framåt och bakåt kan bara bli framgångrikt om man jobbar som ett lag. Ni gör det defenetivt idag. När ni glömmer detta så märks detta direkt men ni brukar korrigera detta ganska snart. Teamwork

Inställningen: Tala om handledning i skolan om hur viktig detta är på planen och träningar. Den kunde skrivits av er. Imponerande uppryckning nu på hösten. Det är väldigt hedrande för oss som jobbat med er alla åren att ni verkligen vill mera med er handboll. Nu har vinnarkulturen infunnit sig. Det gör dessutom att ni trots att ni väger mycket mindre än toppgängen kan matcha dessa har att göra med rätt inställning. Till både matcher och träning.

Sammanhållning: Näst intill identiskt lag sedan start och ni håller samman fortfarande. Framför allt på träningarna märks det hur kul det är att träffas. Numera har ni spridits runt storstockholms olika gymnasier men laget håller i vått och torrt. Det kommer flera turneringar som brukar bli kanon roliga. Minns Barcelona.

Maten: Ni har lagt på er extra kilon många av er som behövs på denna nivå. Dessa har blivit muskler. Har försökt slänga i er lite innan träningarna så ni blir lite klarare i knoppen. Verkar ha fungerat. Men fortsätt gärna och käka riktig mat hemma. Mera muskler är aldrig fel.

Till sist: Visst skulle det varit Sötsur sås eller Remouladsås till Måndagens fiskbollar som någon påminde mig om. Glömde detta. Men visst var dom goda.

Innehåll: Torskblock,Rökt röding,Fläsk,Potatis,Ägg,Mjöl,Olja samt Räkor.

Vi sesKiss

Gerry